Tarmtömning

Här kommer ännu ett lite äckligt inlägg från mig, hihi.

Jag tänkte höra med er som fått barn.. Var ni dåliga i magen innan förlossningen satte igång?

Det står nämlgen på niomånader om tarmtömning:
"Under de sista dagarna före förlossningen stimuleras tarmen av hormon som frigörs från livmoderslemhinnan och du kanske behöver bajsa oftare än vanligt. Det är också vanligt att man är ganska lös i magen precis innan förlossningen."

Jag har varit förstoppad i stort sett hela graviditeten, vilket inte har varit speciellt roligt. Nu de senaste 2 dagarna har jag däremot varit lite dålig i magen och självklart letar jag efter alla tecken på att förlossningen närmar sig.. :)
Men jag undrar såklart om någon av er "råkat ut för" detta? Var ni dåliga i magen lång tid före förlossningen startade eller var ni aldrig dåliga i magen?


Man kan kommentera anonymt också om någon av er skulle vara generade när ni svarar :)

Jasmin gravid vecka 39 med lilla Milo
2011-02-03 @ 18:37:51
URL: http://jasminsnall.blogg.se/



Jag skrev inte så mycket på förlossningsbrevet det var relativt bra som den var la till lite egna saker.



Det är ju bara att kopiera och ta bort/lägga till det som du inte gillar...



:)



Och du angående förstoppningen, shit vad jag blivit tokig på det, jag är sååå trött på katrinplommon, och allt sånt där skit som man ska äta. Jag har slutat ta järntabletterna för det gick helt enkelt inte...

ewelina
2011-02-03 @ 18:45:39
URL: http://ewelinagravid.blogg.se/

hihi. du är som mig, letar efter ALLA tecken om någon är på G . . Guud vad jobbigt det är att bara vänta nu .

Maria-längtan efter dig
2011-02-03 @ 18:47:55
URL: http://majiaanyberg.blogg.se/

jag har hört att det är vanligt :)

är kass av mina niferx hela tiden så har ingen aning om det är tecken eller inte :P

MANDY- Gravid BF 24/2
2011-02-03 @ 18:51:31
URL: http://mandyys.devote.se

Min barnmorska har sagt senaste tiden att det är ofta första tecknet på att det närmar sig, när man tömmer magen!



Jag har också varit förstoppas hela tiden och bara väntar på att jag ska lbi lös i magen haha, eftersom hon sagt så :P

Sara
2011-02-03 @ 19:04:27
URL: http://sarasland.com

Sv: Ja, det går sjukt fort :) V 30 känns som en milstolpe! Du har ju verkligen inte långt kvar, hoppas att det sätter i gång snart, kan tänka mig att det blir lite segt med väntan på slutet :)

Hanna Z
2011-02-03 @ 19:13:35
URL: http://hannaz.se

Jag blev sjukt dålig i magen efter att värkarna börjat (när vi ff var hemma alltså). Sprang och sket typ fem ggr på en timme eller nåt:) Allt kom ut iaf, jag som vart orolig för att det skulle komma under krystvärkarna, men som sagt, kroppen löser det innan:)



Det är en filt, Elliot bajsade ner hela lakanet (har bara ett till vagnen) så vi satte dit den sålänge, vi köpte den på Gekås..

Madeleine - Mamma till Lova
2011-02-03 @ 19:19:21
URL: http://madeleines.se

Äsch då, här är vi öppna! :D Jag hade varit på toa mer än vanligt sista veckan och var jättedålig i magen dagen innan Lova kom och var på toa jättemycket. När vi sen var på sjukhuset undrade de om jag ville ha en tablett för att tömma tarmen, men nejdå, det behövde jag inte tyckte jag eftersom jag redan bajsat så många gånger. Det var inte så att jag bajsade ned mig under krystvärkarna, men det kom lite (tillsammans med pruttar), flera gånger. Så jag borde kanske tagit den där tabletten ändå, för barnmorskansskull haha, hon fick torka lite då och då :P



Och hur sjukt är det inte att man delar sånt här med andra människor egentligen? haha, men vi gravidisar/nyblivna mammor är ju ett gäng som håller ihop ;D Kram

Alexandra
2011-02-03 @ 19:24:24
URL: http://vivantarettmirakel.blogg.se/

Har haft lite sammandragningar,o härom natten kändes det som riktigt kraftig mensvärk. Men sen när jag har varit på toaletten o kissat så när jag liksom har klätt på mig byxorna så kan det börja rinna vätska vid låren så jag vet liksom ingenting. Hur vet man att slemproppen har börjat släppa? Kram

caroline - mamma till nellie 1,5 år och gravid i vecka 38
2011-02-03 @ 19:26:35
URL: http://caitlinfamily.blogg.se/

ja visst är det skönt att ha dagar sparade, särskilt så min sambo och jag kan vara hemma länge tillsammans med barnen i sommar. då tar jag föräldraledigt på den lilla och min sambo på nellie.



angående tarmtömning så hade jag det ca 1,5-2 veckor före förlossningen. så det är absolut ett tecken, men eftersom jag hade det så länge så kan det ju ändå hålla på ett tag tyvärr =/ men jag tror nog att ni får snart. är nyfiken varje gång man kikar in på bloggen :)

Alex
2011-02-03 @ 19:48:27
URL: http://littleangel.nu/

Ja, alltså jag hade ju cement i tarmarna under under hela graviditeten i stort sett tack och lov för laktulos.. Men några dagar innan förlossningen så blev jag nog lite lösare. Inte sådär explosionsartat men lite lösare i alla fall.

Emma
2011-02-03 @ 19:51:03

Vad jobbigt att vara dålig i magen när man ska föda barn. Jag menar, man ska ju krysta som tusan liksom. Barnmorskor har nog sett en hel del, som tur är ;)

Ylva
2011-02-03 @ 20:13:47
URL: http://www.svartochrosa.eu

Oj jag kommer inte ihåg men nog var jag lite dålig i magen. Kommer ihåg med första tjejen när det väl satte igång så var jag tvungen att gå på toa innan jag åkte in.

Jossie - Gravid i v. 37
2011-02-03 @ 20:20:31
URL: http://jsantinelli.blogg.se/

Jag har också hört att det är ett tecken på att förlossningen är på G. Håller tummarna för dig hihi :)

Mikaela - gravid i vecka 38
2011-02-03 @ 20:38:02
URL: http://mikaelalindebrand.blogg.se/

Tack, gumman! :')



Ang. ditt inlägg. Jag blev lite förstoppad precis när jag började med mina järntabletter, men sedan blev det som vanligt, och då kanske jag är på toaletten och bajsar 4 gånger på en vecka, men den senaste veckan har det varit oftare och även lite "lös aktigt". Och jag har inte hört talas om detta tidigare, men stämmer det håller jag tummarna för både dig och mig! :)

Alexandra
2011-02-03 @ 20:39:44
URL: http://vivantarettmirakel.blogg.se/

Ok min bm sa till mig att det e inte alltid man märker när slemproppen går.Men jag får hoppas att jag märker det iallafall..Ja jag får nog ringa om det händer igen.Det e liksom så skumt för man har liksom precis varit på toaletten o sen börjar det rinna igen.Kram

Alex
2011-02-03 @ 21:04:05
URL: http://littleangel.nu/

Sv: Jo tiden rusar verkligen fram! :)



Hoppas att det är ett tecken på att det börjar bli dags för er! :D

Hanna Z
2011-02-03 @ 21:16:01
URL: http://hannaz.se

Ja det kan det mycket väl vara! Jag var ju som sagt inte dålig i magen i flera dagar innan utan allt tömdes samma dag! :) (eller ja dagen innan han föddes blir det ju).



Ja jag hoppas det med, det jobbiga är eg inte att det gör ont utan att jag knappt får ut nån mjölk, det är liksom proppat med mjölk med det kommer bara ut max 40 ml. Störigt som bara den, vill ju inte behöva ge Elliot ersättning liksom bara för det här. Men jag får hoppas att jag slipper bli jättesjuk (vilket man kan bli)..

Rosahjärtan- Mamma till Två Guldklimpar
2011-02-03 @ 21:28:28
URL: http://rosahjartans.blogg.se/

Vilket skitinlägg ;-)



Med Gos var jag inte dålig i magen alls varken innan eller under & bajsade inte ner mig som jag märkte under förlossningen, hon togs med sugklocka utan värkar så jag tror det påverkade.



Med MiniGos gick jag på toa 1 gång med då normalt format på det som kom ut & under krystningen så är det en fas där i princip alla bajsar på sig lite så kom det ut lite lite grann som de snabbt var där & torka bort. Jag sa då till mannen "Det känns som jag bajsade på mig" han skrattade bara "Jag HAR bajsat på mig" haha... Den informationen förgyllde säker ligen hans dag ;-)



jag lovar dig att när du väl ligger där så är lite bajs det sista du "oroar" dig för, ALLT från att du har tre fyra personer som glor dig i underlivet till att någon plötsligt knäpper upp din sjukhusrock & blottar dina bröst känns bara naturligt, låter kanske sjukt nu men så har det varit för mig!



Kram & Lycka Till

Carro
2011-02-03 @ 21:46:10
URL: http://carrox.blogg.se/

Sv: Ja, det kommer bli jävligt tufft, men jag kommer nog att klara det, på ett eller annat sätt. Jag har redan nu bestämt att jag kommer att skjuta upp en salstenta till ett lite senare tillfälle.



På tal om tarmtömning.. Typ 1 vecka innan bajsade jag som fan, haha.. Men sen var det som vanligt. Men jag vet att många har erfarenhet av massor med bajs precis innan :P

Sandra - BF 7e Feb ♥
2011-02-03 @ 22:01:14
URL: http://happilyme.blogg.se/

Hej! Det visste jag faktiskt inte, att man tömmer magen innan det är dags! Vad glad jag blir, för idag har jag redan varit på dass 2 gånger (ursäkta, haha), och DET är inte vanligt om jag säger så! Jag hoppas att förlossning är på G snart och att magen är relativt tom när det är dags, haha :D Har 3 dagar kvar nu till FL, men jag känner INGET än. :( men nu har jag iaf ett tecken på start.

Sandra - BF 7e Feb ♥
2011-02-03 @ 22:28:32
URL: http://happilyme.blogg.se/

SV: Jag hoppas att vi snusar bebis i helgen ♥ Nu börjar det bli jobbigt med magen, man är ju lixom inte den smidigaste i världen så här i slutet! :P

LISA [mamma till Alva och bebis i magen]
2011-02-03 @ 22:28:43
URL: http://lising.blogg.se/

Håller med Madde (mamma till Lova) att det samma här kom lite när jag krystade, haha :P men vafan! Sånt är det :P haha!



Jag minns att jag kissade sjuhundraelva gånger mer natten innan det startade :) mamma har sagt att hon gick o tömde sig måånga gånger precis innan det startade så kan va på G :D kan hoppas!!!



Lycka till isåf :D & jag vill inte ens tänka på det, haha, min förlossning får gärna vänta...

frida
2011-02-04 @ 09:32:54
URL: http://fritte.blogg.se/

jaa den e lite farlig den där snoppen haha.. la sej å kissa i våra vänners soffa igår när vi byte, som tur va rädda en handduk soffan haha ;)



Ja fes väldigt mkt de sista i graviditeten haha.

Sen tömdes hela kroppen innan vi skulle till förlossningen.. satt på toa me värkar. gör jobbigt haha!

catrine - snart 2barns mamma
2011-02-04 @ 09:49:10
URL: http://gulligatjejen.blogspot.com

Hejsan!

Jag hade inga såna symptom innan min dotter föddes.

Så tror det kan variera väldigt mkt från person te person... Likaså dedär med slemproppen, den gick inte för mig heller...

kram/catrine

Madeleine - Mamma till Lova
2011-02-04 @ 10:41:17
URL: http://madeleines.se

Hahaha ja men är det inte helt underbart - vi svenskar borde vara mer öppna generellt, kanske inte om toalettbestyr, men annat :D

Sandra - Ung & Gravid - v 34
2011-02-04 @ 10:56:49
URL: http://saandralovekeviin.blogg.se/

Sv: Ja ska vi göra:)



Jo får se om vi tar och pker in och kollar.

michaela med nyföding
2011-02-04 @ 11:05:48
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/

jag gick på toa som en tok den sista tiden haha...

håller tummarna för dig!

Jennie
2011-02-04 @ 11:16:28
URL: http://jenniezen.blogg.se/

sv: Ja den börjar växa på sig nu ) Nu ser man inte så småtjock ut längre. hihi!



Jag har hört att man börjar tömma sig rejält innan allt sätts igång, men det kan vara dagar innan det sker. Hoppsa det blir snart för din del :)

Therese- Gravid v.36
2011-02-04 @ 12:12:03
URL: http://mylifeinthai.se

Då hoppas jag att tarmtömningen innebär förlossning för dig :D Håller tummarna tooookhårt nu Tina!



Hade tyvärr inte mjölk så det räckte så inga scones idag inte :/ Men imorgon! Ser fram emot frukosten, haha!

Liza - Mamma till Joline
2011-02-04 @ 12:20:26
URL: http://lizagood.blogg.se/

Visst blev de :)



Jag satt med diarré minst 4 ggr på mindre än 1 timme när mina värkar satte igång. Jag va så tom man bara kunde bli när jag kom till förlossningen:)

Hanna Z
2011-02-04 @ 14:16:59
URL: http://hannaz.se

Fasen, jag har vart inne på din blogg säkert 15 ggr hittills idag utan att överdriva, haha. Trodde nästan du åkt in iom ingen uppdatering. Men men. Hur har du det med magen? :)

Erika
2011-02-04 @ 21:45:18
URL: http://mylittlewords.se

Min mage var som vanligt innan :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0