Potträning?

Minna fyller snart 1 år och i present ska hon få en alldeles egen potta. Pappan hennes har valt vilken och såklart blev det en Hello Kitty potta (Kim älskar den där jävla katten!). Hon fyller ju inte riktigt än men nu när vi ändå har den hemma så satte jag henne på pottan i morse. När vi klev upp så satte jag mig på 'stora pottan', jag satte Minna brevid mig på hennes lilla potta med en leksak i handen och efter kanske 30 sekunder hade hon kissat. När hon kissade sa jag att "Minna kissar" och när hon var klar sa jag att hon var duktig och det var det liksom.

Min tanke är inte att potträna Minna nu, men varför inte sätta henne på pottan när hon vaknar? Det gick ju väldigt smidigt idag och så fick första blöjan vara torr lite längre. Vill hon inte sitta på pottan måste hon såklart inte sitta där (hon kan resa sig upp från pottan helt på egen hand) men kissar hon när man sätter henne där så ser jag ingen egentlig anledning att inte sätta henne på pottan på morgonen.. Eller vad säger ni?

Maria - mamma till Liam ☆
2012-02-06 @ 09:00:32
URL: http://fashionstars.blogg.se/

låter supersmart! att vänja henne långsamt och i sin egen takt :)



roligt att det är Kim som gillar Hello Kitty haha!

Angelica - Mamma till Moa
2012-02-06 @ 09:02:40
URL: http://mariaangelicasofia.blogg.se/

Kan bara hålla med :) Jag har samma tanke, ska bara köpa oss en potta.

Moa gör nästan alltid nr2 direkt på morgonen, så tänkte sätta henne där då :)

Anna - mamma till Ella
2012-02-06 @ 09:20:47
URL: http://www.almabosse.blogspot.com

Vilken söt potta! Exakt så är det jag tänker också! Ella får sätta sig på pottan några gånger om dagen, oftast efter att hon sovit och efter maten och 4 av 5 gånger (minst) kommer det nåt i pottan. Lycka till!

Ida - mamma till Nova <3
2012-02-06 @ 09:43:27
URL: http://idacarlgren.blogg.se/

Det är väl jättebra om det funkar :)

Men vi kommer vänta ett bra tag innan vi köper en tror jag :)

Kram

Emma Josefine - Mamma till Alva
2012-02-06 @ 10:19:44
URL: http://emmajosefine.com

men vilken söt ! :) ja varför inte testa tidigt ? så hon vet vilken rutin som gäller liksom ? :) hihi. Kraaam

Sara, mamma till Charlie
2012-02-06 @ 10:41:41
URL: http://sarasland.com

Tycker inte det är fel alls att sätta henne där nån gång om dagen. I övrigt är jag dock emot potträning som sådan, det är en sak att visa pottan och att erbjuda möjligheten, men alla barn börjar gå på potta/toalett när dom är mogna för det och risken är att det tar ännu längre tid om något går snett under "träningen" - att föräldrar tjatar och att pressen blir för stor för barnet. Nu menar jag absolut inte att ni gör det, som sagt tycker jag inte att det är nåt fel med det ni gör, vi kanske gör likadant om ett par månader :) Tyvärr finns det många föräldrar som tar det ett par steg längre dock, men det har du säkert också upplevt i jobbet och så.

Kram kram!

Rocknrolla
2012-02-06 @ 17:33:02
URL: http://rocknrollabitch.blogg.se/

Hej! Gör du bloggdesigner? :)

Johanna, Mamma till Alva
2012-02-06 @ 20:32:59
URL: http://johannakraus.blogg.se/

Men ååååh vilken söt!! Tycker ni gör helt rätt i att börja lite försiktigt och så länge hon inte tycker att det är obehagligt eller så så är det ju bara att göra det till hennes morgon rutin. Duktiga Minna!!



Är onsdag ff aktuell för er? För oss är det :) Kram

Hanna - Mode, smycken och min vardag
2012-02-07 @ 07:42:35
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Tycker det låter jättebra, särskilt när det fungerar.

Mia...Mamma till Lexie
2012-02-07 @ 14:39:26
URL: http://miapiafias.blogg.se/

Haha.. jag tycker att det är så kul att det är din kille som gilla Hello Kitty och inte du!



tror också vi ska önska oss en potta i ett års dag. Får prova din metod där å se om det ger något resultat. Lexie är ju inte direkt känd för att sitta still så jag tar inte ut något i förskott! Haha



Jossie - Mamma till Edvin
2012-02-11 @ 06:32:25
URL: http://jsantinelli.blogg.se/

Jag vet några mammor som jag hänger med som börjat använda potta, och det går jättebra för dem. Jag skulle också gärna börja, men Edvin har inga direkta tider där han alltid kissar/bajsar, om du förstår vad jag menar? Så det känns svårt att tajma in när jag ska sätta honom där isåfall.. Haha, lite svammel såhär på morgonkvisten men hoppas du förstod ;) Jag tycker iaf att det är bra, eller jag kan inte se något negativt med det.

johanna mamma till melwin
2012-02-14 @ 09:52:28
URL: http://oolssonxd.blogg.se/

jag sätter min son på pottan inte för att han ska tränas utan att han inte ska bli rädd för den sen.. men han gör ALLTID ifrån sig med både kiss o bajs.. =) fortsätt säger jag bara




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0