Tisdag

2012-07-31
God morgon!

Dagen börjar med en tripp till vårdcentralen om någon timme och i eftermiddag är det jobbet som kallar. Igår var vi en sväng förbi holmen och lekte i sanden och badade lite, himla mysigt! Svanarna hade fått ungar och änderna likaså så snart får vi väl försöka ta någon tripp och mata fåglarna. Sånt tycker Minna är jätteroligt och jag är glad varje gång hon visar intresse för något som involverar djur egentligen ;)

Helgen på älvsjömässan

2012-07-30
Jag vet att många varit nyfikna på en uppdatering, men så som jag jobbar och står i är det inte alltid lätt att hinna med :) Den här veckan bjuder på 49 timmars arbete men det är också den sista riktigt intensiva veckan, sen i augusti blir det lite mindre.

I vilket fall som helst var jag i lördags några timmar på älvsjömässan. Det var över 8.000 personer där (många fler än vad jag kunnat föreställa mig!) och det var Jehovas vittnen som hade någon grej, vad man nu ska kalla det. Det var ett jättestort rum där det hölls flera tal och olika personer kom fram och talade om olika ämnen. Då och då sjöng de någon sång och då och då var det någon gestalning, typ något litet drama som de spelade upp.

Hela grejen med religion är ganska främmande för mig så jag har inte väldigt mycket referensramar men SÅ konstigt var det faktiskt inte. Det jag tänkte när jag satt där var att det nog inte skiljer sig speciellt mycket från andra (religiösa) religioner. Jag förstår faktiskt inte varför Jehovas vittnen ofta ses som en farligare religion än någon annan. Det känns som precis samma sak som många andra religioner och så som jag uppfattat det så är många religioner väldigt lika. Så som jag förstått det handlar det väl oftast om att vara äkta i sin tro på gud, vara en god människa, kanske be och följa guds råd eller lyda guds vilja. Precis så uppfattade jag det här och det kändes inte konstigare än något annat religiöst. De har också väldigt mycket vettiga saker för sig och mycket vettiga 'råd' att följa - t.ex. inte stjäla, inte ljuga, inte vara otrogen, inte supa sig redlös osv.

Jag uppfattade det absolut inte som någon form av hjärntvättning över huvud taget och ingen försökte pracka mig på någonting eller försökte få mig att ändra trosuppfattning. Talen handlade såklart om saker i bibeln, det är ju den vittnena följer, men det var inte något speciellt konstigt egentligen. Inte om man jämför med andra religioner i alla fall. Jag tycker inte det är konstigt att människor som är troende också talar om för sina barn att gud finns och att man ska göra si eller så med hänsyn till gud. Om en förälder känner så starkt inför något och att det är rätt så tycker jag inte det är konstigt att man vill föra vidare det till sina barn, självklart i yttersta välmening. Hjärntvättning från det att man är liten tycker jag därför är helt fel att säga för jag ser inget konstigt i det, egentligen. Hade jag varit troende hade jag nog gjort ungefär samma sak själv. Förhoppningsvis säger många troende till sina barn (precis som många icke-troende säger) att folk tror olika och det är okej. Jag hoppas att många troende är tillräckligt öppna att de kan säga till sina barn att det är okej att inte tro på gud, trots att det är ens egna tro. Jag tror det är lättare för en icke-troende att säga att "vissa tror på gud, det är okej" än en troende att säga att "vissa tror inte på gud, det är också okej", men jag hoppas att en del gör det.

Något jag själv har lite problem med är att det finns så mycket budord och saker man ska göra för att visa att man älskar gud. Jag som icke-troende måste följa samhällets "rätt och fel" till vardags och för mig känns det som att de reglerna räcker gott och väl. Jag är inte väldigt pigg på att ha ännu fler saker som kan anses vara rätt eller fel för det vill jag gärna bestämma själv i största möjliga mån. Vittnen (och andra religioner också, åter igen skiljer de sig inte så mycket tycker jag) har ju också guds/bibelns alla rätt och fel ovanpå samhällets rätt och fel. Det skulle jag nog själv tycka var himla jobbigt, men å andra sidan vet jag inte om jag hade tyckt det om jag var troende. Som icke-troende känner jag i alla fall att det kan bli lite mycket, men det är ju så de valt att leva och så länge man är lycklig ser jag inget fel i det. Det är ju som sagt mycket vettigt och i grund och botten handlar det mycket om att vara en god människa och "hata det onda". Nu kanske en del har olika åsikter kring vad som är ont, men det har man ju också vare sig man är troende eller inte. Åsikter går ju alltid isär.

Summan av kardemumman är väl helt enkelt att det egentligen inte var så konstigt. I min värld känns inte Jehovas vittnen konstigare eller "farligare" än någon annan (religiös) religion och det känns tråkigt att de är så hårt dömda. Folk får gärna vara troende så länge de är lyckliga och inte skadar någon. Live and let live.

Mot älvsjömässan!

2012-07-28
Nu ska jag åka mot älvsjömässan. Vad är det för spännande där idag då kanske ni undrar? Det är Jehovas vittnen som har någon grej där hela helgen, både igår, idag och imorgon. Jag är inte riktigt hundra på vad det kommer vara men det är väl lite olika tal och sånt och det lär ju vara hundratals människor där (mest vittnen antagligen!).
 
Nu är ju jag inte ett Jehovas vittne själv, jag tror inte ens på gud eller bibeln eller något sådant egentligen, men jag har en nära vän som är ett vittne. Det finns så mycket fördomar om vittnen och folk säger saker som att de är farliga och att man ska akta sig för vittnen.. Min vän är inte det minsta farlig och överlag är ju faktiskt vittnen lika farliga som precis vem som helst (det vill säga egentligen inte alls). Grejen med vittnen är ju att de är väldigt troende och de tror på bibeln, bortsett från det är de som vilka icke-troende människor som helst och äter, bajsar, bjuder på middag och umgås med vänner som vem som helst. Det är inga konstigheter och jag och min vän delar mycket åsikter och värderingar här i livet trots att hon tror på gud och jag inte gör det.
 
Det känns som att folk måste slappna av lite mer och vara mer öppna för att folk är olika. Bara för att någon tror på gud gör det inte personen farlig. Sen finns det ju åsikter om huruvida det skulle vara någon typ av sekt eller inte och om det undangöms saker och det ena med det andra, men det är inget jag vet något om personligen och inget jag blandar mig i. Jag är ju väldigt långt ifrån ett vittne själv, trots att jag är vän med ett, så det är inget som rör mig. Man blir inte "påtvingad" något eller någon tro för att man umgås med en fantastisk människa som bara råkar vara troende och har valt att bli ett Jehovas vittne.. Innan vi 'gick djupare i vår vänskapsrelation' eller hur man ska uttrycka det dock gjorde vi visserligen vissa saker klara. Jag hade hundra frågor och jag spydde alla mina fördomar över henne (stackarn), som hon tog jättebra och sen förklarade för mig vad hon tror på och hur hon valt att leva sitt liv. Sen var det klart! Jag accepterade henne så som hon är och hon accepterade mig så som jag är. Inga problem!
 
Nu ska jag i alla fall till älvsjömässan och se vad de här tokarna har för sig på sånna här sammankomster :) (Nu är de ju inte tokiga men jag skämtar gärna om det). Det ska bli spännande och säkert lärorikt! Och framför allt ska det bli kul att se en värld som jag inte sett förut som är en stor del av min väns liv. Hon går på sammankomster flera gånger i veckan och är som sagt väldigt troende så det är ju en stor del av hennes vardag. Jag vill gärna åtminstone se vad hon har för sig eftersom hon betyder väldigt mycket för mig, det är det minsta jag kan göra!
 
Förresten bloggar hon också och jag vet att många av er läser hennes blogg också. Ni kanske till och med har sett henne här i bloggen någon enstaka gång. Dock har hon inte "kommit ut" än eftersom det finns så mycket fördomar om vittnen och hon har haft det rätt tufft med sånt, tyvärr. Så ni som vet vem det är behöver inte hinta om det eftersom hon inte är riktigt redo än :)
 
 

Mitt spännande liv..

2012-07-27
Nämen hej!
 
Blev visst inget bloggande igår. Varför? Jag jobbade extra, igen, och efter jobbet så drog vi och fiskade till rätt sent in på kvällen. Hann inte vara hemma så mycket alltså så då blev det lite ont om tid. Mitt liv just nu är ju dock inte så spännande som ni kanske märkt eftersom jag bara jobbar och jobbar hela tiden! När Juli är slut blir det dock lite mindre och då händer det ju annat spännande i livet - Minna börjar på föris bland annat.
 
Imorgon ska jag i och för sig göra en lite spännande sak, eller konstig kanske. Vet inte riktigt vad ni kommer tycka om det för det finns ju en del fördomar, men det blir nog spännande. Berättar imorgon ;)

 
 

Onsdag

2012-07-25
Hallå på er!

Idag har vi haft en jättemysig dag där vi varit iväg på äventyr. Vi har varit och badat i plaskdam på söder men tyvärr minns jag inte vad parken heter. Det var en liten lekpark med rutschkana och lite fina saker, men så fort barnen fick syn på plaskisen så blev det att vi hängde vid den istället. De badade och plaskade och lekte och njöt av sommaren helt enkelt. Solen värmde, vinden svalkade, barnen skrattade och mammorna hade trevligt. En helt fantastisk dag, precis så som en sommardag ska spenderas! Plaskis is the shit så som Jasmin sa. Kunde inte hålla med mer.

Igår - en bild säger mer än tusen ord.

2012-07-23

Förskoletankar

2012-07-23
Om 2 - 3 veckor börjar Minna på förskola. Vi har inget fast datum utan vi har plats från och med 1 augusti och sen får vi bestämma med hennes föris när vi tycker att det passar bäst att hon ska börja. Då börjar vi med att vi får ett hembesök från en av hennes lärare och därefter börjar vi med inskolningen. Jag utbildar mig själv till lärare och har jobbat 1 år som förskollärare innan jag gick på mammaledighet med Minna, så jag har ju själv varit med och inskolat barn. Som förskollärare har jag hållt i inskolningssamtalet och varit någesånär ansvarig över inskolningarna som varit på min avdelning så jag vet hur det går till. Jag vet vad som förväntas av mig som förälder när jag är med under 3-dagars inskolningen och jag vet att det allt som oftast brukar gå bra och barnen brukar vara glada på föris för det mesta.
 
Ändå är det lite blandade känslor. Redan i våras ringde Minnas föris hem till oss och bekräftade hennes plats och frågade oss när vi ville börja. Jag tackade nej till att börja innan augusti för jag kände att det var ett så stort steg, just där och då kändes allt bara jättejobbigt. Det känns som att samhället är uppbyggt på ett så konstigt sätt när jag som förälder ska vara ifrån mitt barn och min familj nästan hela dagen i stort sett hela veckan och bara få vara tillsammans någon timme på kvällen innan alla ska i säng. Mitt barn kommer spendera mer vaken tid med vuxna som jag inte alls känner än med sina egna föräldrar och ta del av en verksamhet jag inte har konstant insyn eller kontroll över.
 
Nu under hela våren och hela sommaren har jag och Kim hunnit smälta det här lite mer. Det känns verkligen mycket bättre nu och jag tror att det var en stor hjälp att vi fick samtalet hem redan i våras så vi hunnit bearbeta alla våra känslor. Det har också hjälp att jag fått prata med en förälder på hennes föris och spy ut mina orosmoment och det kommer också hjälpa med hembesöket där vi i lugn och ro kan gå igenom allting. Trots att jag som sagt inte är helt vilse i den här världen är det ändå helt nytt att stå på andra sidan. Nu är det mitt barn som ska skolas in och det är med hela mitt hjärta och hela min själ som jag (och Kim) är engagerade i allt som händer med Minna, till skillnad från när jag jobbade som förskollärare och hade en mer professionell inställning och inte alls samma känslomässiga engagemang trots att jag såklart brydde mig om alla barn och alla barns bästa. Jag är helt enkelt tacksam till att vi kommit in på vårt förstahandsval och jag hoppas att det kommer bli lika bra som det känns som att det kommer bli.
 
Egentligen finns väl ingen större anledning att oroa sig, men det är allt det här med att vi separeras på ett helt annat sätt. Jag menar, vi har knappt haft barnvakt längre än 2 timmar och nu ska hon plötsligt vara med varken mig eller Kim hela dagarna. Det är lite separationsångest vi upplever snarare än oro även om det finns en del orosmoment. T.ex. har Minna alltid varit väldigt tillbakadragen och det är långt ifrån alla vuxna som får peta på henne så jag kan ju bara hoppas att hennes personal på förskolan får röra vid henne och prata med henne utan att hon börjar tjuta. Men det löser sig nog, det tror jag! Det här kommer nog bli bra!
 
Vi ser ju samtidigt fram emot att hon ska börja på föris eftersom jag vet hur roligt det kan vara för barnen. Nya kompisar och massa roligheter hela dagarna, allt de lär sig och hur de utvecklas så snabbt när de kommer in i den nya miljön. Det ser vi verkligen fram emot. Jag hoppas att hon kommer älska sin förskola när vi nu väljer att börja. Snart är det i alla fall!
 
 
 

Minna 17 månader

2012-07-22


Minna tycker om:
Som förra månaden märker vi att Minnas favoriter hänger kvar vid katter, stenar och äppeljuice, hehe. Att åka rutschkana har blivit betydligt roligare nu också och det gör hon gärna fler gånger om! Sen, som vanligt, är hon vår lilla klätterapa som älskar att klättra. Idag klättrade hon upp på matbordet helt på egen hand t.ex vilket hon verkade väldigt stolt över! Upp på toalettstolen far hon också om och om igen för hon vill så himla gärna trycka på spolknappen..

Minna tycker inte om: Minnas humör har verkligen blivit påtagligt och hon kan verkligen bli arg. Speciellt då när hon inte får som hon vill, måste gå från en lekplats innan hon känner sig helt klar eller när hon måste klä på sig. Hon slänger sig på golvet (yes, hon har slängt sig på golvet i affären några gånger när hon inte får det hon vill ha, ofta godis), dunkar huvudet i golvet medan hon skriker, drar sig i håret eller slår sig i ansiktet. Hon kan också börja sparkas och slåss lite hejvilt omkring sig och man får verkligen vara med så man inte får en smäll! Jag måste ju dock också skriva att hon emellan sina små utbrott är världens finaste, goaste och underbaraste :) Vi har nog kommit in mini-trotsålder.

Minna äter: Som vanligt väldigt bra och det känns väldigt skönt. Mattiderna vi satte från början fungerar fortfarande väldigt bra och det känns som att de kommer fungera bra när hon börjar på föris också eftersom de kör ungefär samma tider som vi alltid har gjort, känns skönt! Hon tycker bäst om mjölkprodukter så som ost, smör och yoghurt och har väl egentligen alltid tyckt bäst om just dem.

Minna sover: Hon går och lägger sig runt klockan 19.30 men somnar sällan innan klockan hunnit bli 20.00. På morgonen känns allt mellan 05.00-06.30 som en normal tid för henne att kliva upp. Hon sover en lunchvila vid ungefär 11.30 och sover till 13.30-14.00.
 
Minnas klädstorlek: Minna använder storlek 80 och 86.

Minnas språk: Det märks att Minna lär sig nya ord hela tiden och hon förstår så mycket nu. Hon härmas också flera gånger varje dag och hon försöker alltid härmas om man ber henne, även om uttalen inte alltid blir klockrena förstås :) Hon fortsätter att utvecklas och lära sig hela tiden och det känns jätteroligt, verkligen! Det ska bli spännande att se vad som kommer att hända i höst när hon går på föris!
 
Minna är: Inte lika blyg och försiktig som hon varit förut, busig, nyfiken på världen.
 
 

Njut av lördagen

2012-07-21
Hallå på er, under semestern och allt! Allt går långsamt nu i bloggvärlden när det är semester och det märks tydligt på både uppdateringar och kommentarer. Det är okej att ta en paus ibland tycker jag. Att ta sig tid att stanna upp, njuta av vardagen och spendera tid tillsammans istället för vid datorn är aldrig fel oavsett årstid.
 
Hoppas att ni alla har njutit mycket av lördagen och kommer fortsätta njuta hela kvällen. Jag har jobbat dag idag och var hemma vid 17-tiden idag. Det är det som är det absolut sämsta med att jobba dag, man kommer hem så sent. Minna blir trött vid 19 och nu nattar Kim henne, så vi fick liksom drygt 2 timmar tillsammans idag. Jag gillar det INTE. När jag jobbar kväll får vi ju ändå nästan 10 timmar tillsammans vilket är mycket bättre tycker jag! I vilket fall som helst ska vi ändå ha en trevlig kväll, vi och våra gäster! Vi ska åter igen lana lite här hemma och spela Tower Defence. Istället för 5st blir vi 4st idag men det blir kanoners ändå ska ni se :) Kram på er!
 
Lotta och Patrik laddar framför sina datorer medan vi nattar Minna och dukar fram godis till kvällen!
 

Startvikt och kroppen efter förlossningen

2012-07-20
Skriver det här mest för att komma ihåg - nämligen att jag i veckan har nått min startvikt! Nu väger jag lika mycket som jag gjorde när jag blev gravid med Minna. Nästan 17 månader tog det. De första 10 månaderna tänkte jag inte alls på vikten eftersom man helst inte ska gå ner i vikt när man ammar. Under den tiden låg jag stadigt på samma vikt som jag hade några dagar efter att Minna föddes, en sisådär +7kg. Sen tänkte jag väl lite på vikten då och då men jag har inte aktivt gjort något för att gå ner utan äter fortfarande lika mycket godis och sånt gott som vanligt. Kroppen tog väl sin tid på att reglera det där själv helt enkelt.

Dock ser kroppen inte alls ut som innan trots att vikten är densamma. Jag har lång ifrån de muskler jag hade förut (såklart, nu tränar jag ju inget längre) och fettet har omplacerats. Mina gamla BHar är (tyvärr) alla lite extra rymliga och för stora i kupan, samtidigt som de flesta av mina jeans fortfarande är svåra att knäppa och sitter tightare än förr. Hade hellre sett att det var tvärt om men så är det!

Uppträdde 2010 på Ambassadeur i Stockholm, samma vikt men helt annan kropp!
 

Torsdag

2012-07-19
Goddagens! Strax ska jag kila iväg till jobbet men innan dess tänkte jag ge er en snabb uppdatering här inne. Morgonen spenderades utomhos och jag och Minna var ute i 2 timmar och promenerade med hunden, kastade stenar i vattnet, gungade och plockade blåbär. Det gav mig ett litet blåbärssug så när vi kommit in och väckt pappan som hade sovmorgon (vi kör varannan dag) så gick jag ut själv och plockade någon liter blåbär. Det går ganska fort med bärplockaren som jag en gång blev tipsad om av min kära syster Maria.

Jag har redan hunnit göra en liten blåbärsdrink, gett Minna några nävar vid eftermiddagsmellis och bakat äppel- och blåbärspaj så nu blir det till att fundera över vad vi ska göra med resten. Frysa in en del kanske så man har till senare?

När man går sådär ensam i skogen förresten ges man mycket tid att tänka och det gillar jag. Jag går ofta och spelar upp både gamla och kommande samtal i mitt huvud, funderar på olika tänkbara scenarion i livet, drömmer om framtiden och då och då skapar jag lite poesi där inne i mitt lilla huvud när jag går ensam omkring. Det var mycket av den varan förr men inte så mycket nu tyvärr, men ibland så! Det är skönt att komma iväg om så för en liten stund och vara ensam i vilket fall som helst, gärna just i skogen eller någonstans där det är helt tyst.

Oväder

2012-07-18
Vilket oväder vi hade igår! Usch, det var riktigt obehagligt faktiskt. Vi fick ett kort strömavbrott eftersom blixten slog ner här omkring flera gånger. Ni vet hur man brukar titta efter blixten och redan räkna sekunderna tills man hör åskan, alltså ljudet som blixten gör, för att försöka avgöra avståndet på något sånär? Här var det ingen fördröjning alls utan det small till utav bara helvete så man hoppade högt varje gång. Blixten måste slagit ner precis utanför oss vid ett tillfälle eftersom det brakade loss så in i norden och Minna blev brutalt väckt från sin vila av den enorma smällen. Man kunde höra hur folk skrek här utanför men såvitt jag såg blev ingen träffad men de som var utomhus i ovädret måste blivit rejält skärrade.

Vi stängde i alla fall alla dörrar och fönster och stängde av all elektronik och satt inne och lyssnade på ovädret som drog förbi här utanför igår. Det är obehagligt när det är så fruktansvärt nära tycker jag och vi har aldrig haft blixten sådär precis ovanför oss förut. Nej, och och fy! Nu hoppas jag att det inte kommer tillbaka under kvällen eftersom jag ska jobba ikväll och då är det mycket springade utomhus för min del!

 

Var har jag tagit vägen?

2012-07-17
Var har jag varit någonstans? Nu har jag tyvärr inget spännande var att ge er utan svaret är att jag har jobbat. Jobbade hela helgen och ett dubbelpass på söndagen vilket innebar att jag bara fick träffa Minna typ 1 timme den dagen eftersom jag var borta och jobbade. Så blir det ibland, men nu är det en ny vecka och den här veckan väntar betydligt färre arbetsdagar - bara 3 stycken! Så nu är jag mer hemma än vad jag är på jobbet och det känns skönt för omväxlings skull :)
 
Som vanligt går allting upp och ner men vi kämpar på och tar var dag i sänder. Att njuta av det man har idag gör mycket och det är vad vi försöker göra nu!
 

Nytt

2012-07-13
Igår köpte jag en ny kofta från Zara så när jag ändå visar den tänkte jag passa på att visa koftan från Cubus som jag köpte för inte alls länge sen. Båda var riktiga fynd, sånt gillas!


Från Zara, 149:-

Från Cubus, 100:-

Gårdagen och batteriladdning

2012-07-13
Igår hade vi en jättemysig dag tillsammans! Vi var ute hela förmiddagen och på eftermiddagen åkte vi till Nacka Forum och gick runt lite i butikerna. Vi köpte en mjukglass som Minna och jag delade på och busade lite. Efter en stund tyckte Kim det var en bra idé att gå in på BR leksaker och låta Minna springa runt och välja en leksak som hon ville ha. Jätteroligt tyckte Minna, väldigt stressande tyckte hennes föräldrar som fick gå tätt bakom och passa och plocka upp allt hon rev ner i total lycka! Hem kom vi med lite duplo, ett badlakan med Hello Kitty och 2 spadar! Och ja, ni gissade helt rätt. Det var inte Minna som valde badlakanet med Hello Kitty utan Kim som är förälskad i den där nedrans katten och vill att allt i det här hemmet ska vara något med Hello Kitty.... :)
 
Jag lyckades också få med mig en jätteskön kofta till mig själv från Zara och en liten bolero från samma affär till Minna. Ni kommer få se sen! Zara hade i alla fall en väldigt härlig rea så man var ju tvungen att passa på!
 
När vi senare skulle natta Minna på kvällen somnade jag såklart ifrån vårt kvällsmys, haha. Vår enda kväll tillsammans på hela veckan - bra jobbat Tina. Kim väckte mig efter en stund och då jag gick upp från sängen och skulle bara lägga mig i soffan en liten stund så jag i alla fall var på rätt plats när vi skulle duka upp med gott och se på en film.. Ja, det var ju inte många minuter jag lyckades hålla mig vaken innan jag somnade om. Så gick det med det kvällsmyset! Nu har jag i alla fall laddat mina batterier och sovit måånga timmar för en gångs skull :)
 
 

Veckans enda familjedag

2012-07-12
God morgon!

Idag har vi bestämt oss för att ha en gammal hederlig familjedag då vi helt enkelt bara är hemma hela familjen och spenderar en dag tillsammans. Förra veckan jobbade jag 6 dagar och den här veckan blir det samma visa, så vi har bara 1 dag tillsammans på hela veckan. Tanken var från början att jag skulle haft 2 dagar ledigt den här veckan men då jag åtog mig ett extrapass igår fick vi avboka alla planer idag och satsa på att bara vara hemma idag. Man måste ta vara på familjen när man har tiden, inte sant? :)

Vi har som vanligt varit ute hela morgonen, den här dagen alla tillsammans, och i eftermiddag gör vi nog någon lite lättsammare utflykt en liten stund. Ikväll blir ju som sagt min enda hemmakväll så jag ska bunkra upp med popcorn och hoppas på att vi kan se någon mysig film tillsammans eller så. Det var lääänge sen!

2 mobilbilder från i morse!

Bakar för sällan!

2012-07-10
Jag älskar att baka och brukade bara typ jämt förut. Det är så mysigt att stå och knåpa i köket tycker jag och sen blir det ju gott förstås ;) Jag bakar alldeles för sällan nu för tiden men idag när Minna sov sin lunchvila tänkte jag att jag skulle passa på. Det blev en äppelkaka efter ett recept jag fått av Minnas farfar!

Vi har alla tagit varsin bit här hemma och den är verkligen ljuvlig. Nu får resten av kakan följa med mig till jobbet idag så delar jag ut den under kvällen till alla som är sugna på lite fika. Nu ska jag göra mig i ordning för strax bär det av till jobbet igen, men innan så tänkte jag bara skriva att om någon av er sitter inne på något bra recept eller om ni har något som ni brukar baka ofta och som ni tycker är gott - dela gärna med er! Det kanske får igång min baklust igen :)

Sommarvärme

2012-07-09
Idag sköljer sommarvärmen in över oss. Härligt! Jag hoppas att hela juli blir proppad med riktigt varma sommardagar så vi kan springa ute hela dagarna i svala kläder och äta glass och njuta av värmen!
 
Nu väntar jobbet för min del medan Minna och pappan hennes får hitta på något skoj nu på eftermiddagen. Hela dagen fram tills nu har nämligen jag och Minna haft lite girls-only tid och bara haft kul tillsammans hela dagen. Sånt gillar vi!
 

Hon lyssnar ju i alla fall..

2012-07-08
Igår när jag och Minna var ute och lekte var Minna precis som vanligt all over the place (ja, förutom när hon sitter i gungan förstås vilket hon gör MYCKET!). Minna klättrar på allt precis som alltid och igår var inget undantag. Upp på en bänk for hon och strax där efter försökte hon klättra upp på bordet som står framför. Då tar jag tag i henne och säger att;
"Men Minna, man står inte på bordet. Man äter på bordet."
 
Sen tog jag henne och satte ner henne på marken igen.Trots att jag var så tydlig med hur ett bord används så blev jag ändå så förvånad när Minna plötsligt tar tag i bordet och biter tag! En rejäl tugga av bordet tog hon, haha. Jag sa ju att man äter på bordet så jag antar att det visar att hon i alla fall lyssar på vad man säger.... :)
 

Lördag

2012-07-07
Men hallå på er! :) Jag har saknat er!

Igår blev det ingen bloggning för jag jobbade heeeela dagen igår. Ni som följer mig på instagram såg att jag åtog mig ett pass på lite drygt 15 timmar på grund av personalbrist och var alltså borta hela dagen. Det gick visserligen jättebra men man längtar ju ändå hem såklart och jag saknade Minna jättemycket. Det ger ju dock bra med pengar så jag kan tänka mig att ta några sånna pass igen, helst på typ en söndag eller någon storhelg så man får lite mer OB, hihi.

I vilket fall som helst har vi försökt ta igen den förvunna gårdagen idag och lekt hela dagen. Vi har varit ute massor och när Marie och Lotta kom för några timmar sen drog vi och grillade vid vattnet. Nu har precis Patrik kommit och alla 3 har med sig sina datorer :) Nu ska vi alltså koppla ihop dom och spela Tower Defence hela natten lång. Imorgon ska jag tillbaka till jobbet så man får passa på att njuta de få kvällarna man är hemma!

Bjuder på några mobilbilder från dagen.

Innan jag drar iväg så..

2012-07-04
Hallå på er! Idag är det onsdag och alldeles, alldeles strax ska jag hoppa på bussen och åka till jobbet. Blir mycket jobb den här veckan och jag har åtagit mig något extrapass också. Jag får lite dåligt samvete gentemot Minna när jag är borta nästan varje kväll och missar middagen. Det gör att jag försöker lägga allt mitt fokus på henne på dagarna så det är därför jag både uppdaterar dåligt här inne och kommenterar sämre än sämst på era bloggar :) Försöker vara supermamma på dagen och när hon sover så jobbar jag och stupar i säng direkt när jag klivit innanför tröskeln i stort sett. Inte mycket tid att varken sitta här eller att läsa andra bloggar just nu, men så är det!
Det funkar ändå bra och jag tycker verkligen om mitt nya jobb vilket gör det hela lättare!

Jag tänkte bara kila in här en snabbis innan jag drar iväg och uppdatera lite snabbt. Idag har vi varit ute nästan hela dagen och njutit av vädret! Klänningen Minna har på sig fick hon när hon föddes av sin faster Jessica och varje gång hon har på sig den får hon alltid kommentarer från grannarna om hur söt hon är. Visst är det konstigt att man som förälder aaaldrig tröttnar på att höra "vilket gulligt barn du har", "vad söt hon är" o.sv? Haha, jag kan lyssna på sånt hela dagarna och jag håller helt med ;-)

Ja just det, jobbet var det ja. Dags att kila! Puss på er!


 
 

Nytt från Cubus

2012-07-03
Ni som följer mig på instagram (hejtinas) såg att jag igår var hemma hos min ena syster och hade tjejkväll med hela systerskaran. Vi är 4 systrar. Jag är yngst, en syster är drygt 1 år äldre och de två andra är tvåäggstvillingar och är 13 år äldre än mig. Vi hade en jättemysig tjejkväll igår och jag kom hem i morse efter att ha sovit över där!

I vilket fall som helst så stannade jag till på Cubus och shoppade lite innan jag åkte dit. Det blev 2 tröjor till sambon, 1 tröja, 1 par jeansleggingss och en scarf till mig och så lite till Minna såklart :) Kan visa en bild på det senare men först det som Minna fick nytt. Hon fick 6 par nya strumpor, 1 par jeansleggings, 2-tshirtar, 1 scarf och ett pannband. Mycket nöjd! Cubusen som ligger nära oss är ganska liten och har väldigt begränsat utbud på kläder i Minnas storlek så det var kul att gå lite i en större butik eftersom jag tycker mycket om Cubus.


Pannband och ny lila t-shirt.


 

.

Mobilbild! Minna provar sin nya scarf.
 

Förskolestarten närmar sig

2012-07-02
Igår blev vi väldigt förvånade för igår kom det brev från Minnas förskola i brevlådan! På söndagar kommer såklart ingen post så det var någon som gick runt och delade ut för hand såhär innan förskolan stänger nu i juli, mysigt :) Vi fick information om förskolan, ett extra häfte om just montessoripedagogiken och ett litet vykort som var så sött! Där stod det "Till Minna. Välkommen till xxxxxx" och så "önskar..." från hennes 2 förispersonal och hennes 5 blivande gruppkompisar! Hur mysigt som helst. Gillade verkligen hur de radade upp namnen så vi kan läsa oss till vad alla heter som hon kommer träffa om dagarna. Gillar också såklart hur små grupperna är, det var ju delvis därför vi valde just den här förskolan.
 
Det är alltså en montessoriförskola Minna ska börja på och det känns jättebra! Jag tror det kommer passa och finfint. Jag läste en kurs i montessoripedagogik på lärarhögskolan (pluggar ju till lärare), och det kändes som något som skulle passa oss.
 
I Augusti ska hon i alla fall börja! Det känns roligt och jobbigt på samma gång men det känns som att det kommer bli bra. Vi får ett hembesök innan starten och det känns som att alla barn har det jättefint där på dagarna, så det blir säkert kanon. Nu måste vi köpa en liten ryggsäck för deras små utflykter och lite annat smått och gott inför starten :)
 

bilder från mobilen

2012-07-01
hallå på er. nu bloggar jag från mobilen men jag måste säga att det blivit mycket sämre sen de bytte, alltså sen blogg.se gjorde om. jag kan inte få till stora bokstäver ens, vad tusan liksom. inte utropstecken eller några andra tecken heller för den delen. för att inte tala om bilder, de får jag inte heller upp från mobilen nu. dåligt. är grymt besviken.. antar att det funkar bättre om man laddar ner appen, suck, så jag får väl göra det antar jag..
 
 
lite gnäll från mig såhär på kvällskvisten, hehe. kram på er.
Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild