Skansen

2013-07-29
Förra veckan gick vi på skansen med Minnas faster och kusin. Hon uppskattade det mycket mer det här året jämfört med förra, och det lär väl bli mer och mer i några år till. Vi gick runt och tittade och hade tur att se både järv och lo, som man sällan ser annars. Vi fick också klappa lite getter och en orm vilket var spännande såklart. Annars var nog det roligaste när vi stod och tittade på de vackra sälarna. Sälar är ju fantastiska så som de är, simmandes på håll. En säl kom dock väldigt nära och hoppade upp till Minna och satte nosen mot hennes skor. Minna pratade om det intensivt i flera dagar efteråt! Hon fick också en gosedjurssäl av faster Jessica så hela "sälen-tänker-äta-mina-skor-scenariot" utspelas här hemma ganska ofta fortfarande.

Det var galet varmt när vi var på skansen och vi gick runt och svettades som tokar. Vi hade ändå jättetrevligt och det var jättekul att titta på alla fina djur. Minna fick också åka karusell för första gången, både på den klassiska hästryggen och i en bilbana, vilket var total succé.

 

Linje tio

2013-07-23
För 2 veckor sen var jag och Kim ute och åt tillsammans - för första gången på 2 år! Det var så himla skönt att komma ut lite tillsammans. Minna var hemma med Lotta med Patrik och det gick hur bra som helst.
Hur var stället då? Jo, vi gick in på Linje tio och det första vi slås av är den stora baren som står i mitten av rummet. Baren går nästan från vägg till vägg och nästan hela vägen upp i det rörfyllda taket. Framför baren finns barstolar där några gäster sitter och dricker och längst med väggarna runt om baren finns många små bord att sitta vid. Det blir genast lite pubkänsla av det hela. Taket är fullt av synliga rör målade i vitt och från rören hänger kablar med nakna glödlampor längst ner. Det skrattades högt från flera bord omkring oss. Vi blir visade till ett bord framför baren av den trevlige kyparen. Menyn var inte så tjock utan förrätter, varmrätter, efterrätter och en beskrivning av en ostbricka och en charkbricka fick alla plats på två sidor. Det kändes ändå som att det fanns många olika alternativ då rätterna skiljde sig mycket från varandra. 
Maten vi fick in var jättegod och vi är jättenöjda. Det fanns däremot inga direkta "tillbehör" utan det var mest kött och sallad. Till min köttbit fick jag bröd men inga andra kolhyldrater. Kim fick ingen pasta, inga potatisklyftor och inget liknande till hans entrecote utan bara sallad. Visserligen är det väl ”inne” nu med kolhydratsfattigt men Kim saknade lite potatisklyftor till entrecoten som ju är så gott.. Men maten vi fick in kan vi verkligen inte klaga på utan det vi serverades smakade väldigt bra. Om ni är förbi hornstull och ni är av den sorten som tycker om att dra några öl till god mat kan jag verkligen rekommendera Linje tio.


 

Marsvin ♥

2013-07-20
Nu när vi tar hand om huset tar vi också hand om marsvinen. Minna är helt besatt av dom och hon tycker otroligt mycket om dom. Hon vill klappa och mata och hålla på med dom heeela tiden. Hon pratar med dom och när hon inte pratar med dom så pratar hon om dom.

Vi var tveksamma till om hon skulle få hålla i ett marsvin nu eller om hon skulle få vänta några år. Jag vet ju att små barn ibland klämmer små djur med händerna och kramar dom alldeles för hårt. Minna känns dock lite mer försiktig så vi pratade om hur man gör och att man måste vara jätteförsiktigt, så lät vi henne prova. Hon var jätteduktig och SÅ försiktig. Hon höll marsvinen som något superviktigt och ömtåligt i ett lagom stadigt famngrepp. Gissa hur stolt hon var efteråt? "Jag kan bära marsvinet själv!!"

Kim tjatar om att vi ska skaffa egna men som tur är så är jag så pass allergisk att det inte skulle funka. En fullgod anledning att säga nej ;)

 

Villa

2013-07-19
Vi har i några dagar nu semestrar i villa och vi har det supermysigt. Vi njuter så mycket av en trädgård så det är inte klok. Minna har alltid hatat att klä på sig och eftersom tomten är insynsskyddad behöver man inte så mycket för att gå ut på tomten, vilket passar oss perfekt. Den är inhägnad också vilket är bra med tanke på Oliver förstås. Upp med dörren och så springer både barnet och hunden ut utan problem. De springer runt och leker, Minna gräver i sandlådan och gungar för fullt.

Igår när det var så varmt tog vi fram vattenspridaren och badade allihopa. Så lätt och så uppskattat. ÅH, jag vill ha en egen tomt!!

 

2010

2013-07-16
Haha, åh! Sitter och tittar igenom gamla bilder. Den här bilder är så otroligt random. Visst kommer du ihåg den här dagen Emma?

 

Nya sensommar/höstskor

2013-07-16
Igår köpte jag ett par nya skor till Minna från Pax. Det fanns ett par i rosa också men eftersom de inte fanns i rätt storlek fick det bli blåa, lika snygga dom! Jag gillar den blå denimlooken och Minna älskar skorna. De har en smidig dragkedja på insidan av skon så man slipper hålla på och knyta och det är ju bra. Snörning till små barn är rätt opraktiskt annars tycker jag.
Hon har använt dom en gång redan och ville så gärna ha dom när vi gick ut nästa gång, men de är lite varma ännu så det fick hon hoppa över. De kommer bli perfekta när det blir lite svalare och höster smyger på!

 
 
 

Aquaria

2013-07-13
I veckan var vi på Aquaria med Minna för första gången tillsammans med farfar Roland. Stället är ju som ni vet rätt litet och man kommer igenom det ganska snabbt, men det var spännande och roligt att titta på fiskarna. Hon blev jätteglad när hon hittade "Nemo" i en tank och när hon fick se hajar på nära håll som hon pratat så mycket om. Minna pratar mycket om att hajar är farliga och att de kan komma och äta upp en, men jag vet faktiskt inte vart hon fått det ifrån..
Regnskogen var också spännande men det var väldigt läskigt när åskvädret satte igång. När det var lugnt i regnskogen sprang hon igenom den gång på gång. Efter besöket på Aquaria promenerade vi till nybrokajen, där Minna blev så trött att hon somnade och sov 1 timme i väntan på båten. Sen tog vi båten hem och gick och åt på Mc'Donalds!
 
 

Glädjen med bubblor

2013-07-12
 

Så härligt med en svanfamilj i krokarna

2013-07-11
Jag tycker att svanar är riktigt vackra djur, jag älskar svanar. De kan vara lite sura och fräsiga men de är ändå jättefina. Jag vet inte vad det är med svanar men de har något speciellt. Vi har tur som har en hel svanfamilj så nära inpå och det är så roligt att de fått 5 ungar nu. Svanarna är modiga och vågar äta från våra händer så man kommer dom riktigt nära. När de här bilderna togs sneglade den ena svanen på Minna och fräste mot henne så jag fick lov att flytta bak henne några meter, för säkerhetsskull. Även fast de ser snälla ut vet jag ju att de kan "attackera", men äsch.. :) Det är kul att vara dom riktigt nära i alla fall!

 

Stranden

2013-07-09
Idag har vi varit på stranden. Vi packade ihop en liten picknickväska och knallade ner till vattnet. Vi badade, åt och hade det jättemysigt. Oliver hängde också med och badade lite han också. Imorgon ska vi åka till Aquaria och det blir Minnas första besök där, så det ska bli skoj!


 
 

Chokladmacarons

2013-07-07
Idag har vi bakat för första gången på rätt länge. Det blev chokladmacarons och dom blev jättegoda! Jag har försökt baka macarons en gång tidigare men då blev helt misslyckade. De idag blev lite platta men annars är jag nöjd! Jag bara googlade ett random recept och det är faktiskt inte så svårt att baka dom som man kanske kan tro. Det går rätt fort och dom blir ju både gulliga och goda så är det absolut värt att baka dessa :)

 

Lilla prinsessan

2013-07-07
 

På taket

2013-07-02
Okej, när vi var på gotland skulle vi fixa taket lite på huset vi hyrt. En takplatta hade lossnat så vi skulle sätta tillbaka den igen. Inte så svårt. Jag och Lotta gick och hämtade en stege och skulle sätta upp den mot taket. Det växte en stor buske precis där vi egentligen behövde ställa stegen så istället för att luta den mot själva taket så fick stegen luta på stuprännan. Eller takränna heter det kanske egentligen. Huset är rätt gammal och hur stabil takrännan är vet jag inte! Den såg inte speciellt hållbar ut.
 
Vi tänkte allra först som så att om någon ramlar ner och dör så borde det definitivt inte vara jag, eftersom jag har ett litet barn. Lotta fick därför klättra upp. När hon behövde kliva upp bara 1 litet steg till för att nå takplattan så tar det stopp för henne. Det är för högt, allt är för ostadigt, det går bara inte. Lotta klättrar ner och näste man på tur är Kim. Kim klättrar upp lika långt som Lotta (eller var det några steg lägre ner? fegis!) när han känner att "nej, det här går inte" och så klättrar han ner igen. Någon måste ju fixa taket så ja, då fick ju helt enkelt jag klättra upp och försöka.
 
Jag klättrar upp, livrädd för att den skruttiga takrännan ska ge vika eftersom det är allt stegen lutar på. Om den skulle fara så skulle jag åka rätt ner i marken och det var rätt högt upp! Jag klättrar försiktigt upp på skakiga ben ooch tar mig upp så högt som jag behöver vara. Nere på marken är Kim med Minna medan Lotta och Patrik håller i stegen. När jag står där uppe och svajar, rädd för mitt liv, så kommer det en liten mygga flygandes i marknivå. Patrik, som är inte den mest insektsälskande mannen på jorden, glömmer för ett ögonblick bort sitt viktiga jobb med att hålla i stegen och han blir mer eller mindre skiträdd. Han hoppar till, skriker och slår till stegen så stegen skakar. Jag skriker högt och tänker att "fuck, nu är det kört" medan jag hade ett krampaktigt tag om stegen.
 
Kort och gott. Det var skitläskigt. Jag trodde jag skulle dö men stegen välte inte, rännan höll, takplattan kom på plats och jag var otroligt lättad över att komma ner på fast mark igen. När jag kom ner såg jag ut såhär. Jag vet inte riktigt vad det berodde på men så såg jag inte ut när jag klättrade upp. Om det är möjligt tror jag definitivt att i den stund jag trodde att jag skulle dö så spräckte jag något blodkärl i ögat. Det måste blivit ett sånt jävla tryck inne i kroppen när adrenalinet kom rusandes och hjärtat slog i 140. Det är inte den vackraste bilden på mig men, ja, så kan det gå!  ... Tack Patrik .
 
 
Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild