Pappa

2014-05-17
Idag skrev Minna sitt första ord, pappa! Jag berättade hur det stavades och hon tyckte det var lätt att skriva. Ett helt okej A har hon kunnat skriva länge och P tyckte hon var precis som att rita en ballong, inga konstigheter :) Tivoli

2014-05-04
Idag har vi varit på tivoli! Vi var där i 4 timmar och åkte massor med olika åkattraktioner, men Minna hade säkert kunna stanna minst 2 timmar till. Vi fick lura henne där ifrån med en jätteballong för det började bli kallt, det började bli föör mycket folk och hennes stackars föräldrar började bli lite trötta.

Tivoli är helt klart bättre än Gröna Lund! Inte bara känns det som att det finns fler attraktioner att åka, flera är betydligt mer nervkittlande än mycket som finns på grönan och det finns dessutom mycket mer för mindre barn att åka. En del attraktioner har angivna gränser i ålder, andra i längd. Minna är ca 95cm lång och kunde därför åka allt med 90cm gräns utan problem. De flesta attraktioner med en gräns på 120cm eller 130cm fick mindre barn åka också i sällskap av en vuxen. Det innebar att vi fick mycket mer valmöjligheter än vad vi räknat med från början och vi kunde åka både "småbarnsattraktioner" och attraktioner för större barn. Det passar oss rätt bra som snabbt tröttnar på det som åker för långsamt.

Vi åkte jättemånga olika och flera åkte vi gång på gång. Vi började med några söta små bilar som Minna efter några rundor absolut ville köra helt ensam, så medan vi stod utanför cruisade hon runt ensam i sin bil hela åkturen igenom, hur cool och trygg som helst. Vi åkte också lite karusell, sagotåg, berg- och dalbana, lilla fritt fall, en jättestor bläckfisk, vattenbana, lustiga huset och lite mer som jag inte kommer ihåg nu på rak arm och det var även flera attraktioner vi spanade på men som vi inte riktigt orkade med (tex pariserhjulet, båtar m.f), så det fanns verkligen ett stort urval även för de minsta barnen.

Vi är sjukt nöjda och vill absolut tillbaka till tivoli igen!

(Angående bilderna är en del fotade med mobilen från skärmen på min riktiga kamera, så på en del bilder är det lite fula siffror men jag har inte sladden till kameran med mig)...
Frukostbuffé

2014-05-04
Frukostbuffen, mitt favoritsätt att starta dagen på. De bjuder inte på några varma saker till frukost här men däremot bjuds det på jättegoda minicrossianter och nutella! Supergott!

Danmark, första intrycket

2014-05-03
Klockan 10.21 rullade tåget från centralen mot Danmark och Köpenhamn. Vi var framme 15.30 och tågresan gick över förväntan. 5 timmar på ett tåg är inte så lätt för en 3åring men Minna skötte sig enligt konstens alla regler. Hon höll sig lugn och glad och satt på sin stol i princip hela resan bortsett från en sväng till toaletten och en snabbis till matvagnen en gång.
I början verkade Minna lite åksjuk men det lugnade sig efter den första timmen. En dansk kvinna bredvid oss passade på att berömma Minna på danska för att hon skött sig så fint och inte stört någon men Minna fnissade bara, hon förstod nog inte vad kvinnan sa :) det gjorde visst inte Kim heller sa han sen!

Våra 3 timmar i Danmark har gått fort och vi har bara hunnit ta oss till hotellet och fram och tillbaka från den restaurang där vi åt middag. På vägen till både hotellet och där vi åt upplevde vi flera saker, tex att det är väldigt mycket cyklar här och ett jättefint område! Vi upplever också att det är alldeles för få övergångsställen, knappt några alls känns det som, och den gröna gubben blir röd innan man hinner över gatan. Danmark verkar dessutom vara ännu mer sexuellt öppnet än Sverige då vi redan gått förbi 2 strippklubbar med rejäla posters utanför på alla möjliga halvnakna kvinnor i utmanande poser och reklamen på bussen är nakna bröst med en text där det frågas ifall du inte skulle behöva ett par nya...! Vi är inte pryda direkt men vi blev lite förvånade över att det var det första vi möttes av här.

Imorgon ska vi i alla fall gå till tivoli som ligger väldigt nära och Minna är sjukt taggad på att få åka lite karuseller! Kanske hyr vi cyklar imorgon också om tiden räcker till, vi får se hur det känns imorgon! Innan vi gör något alls imorgon är det i alla fall frukostbuffé som väntar och jag hoppas den är rejäl. Frukostbuffé är nog den vardagslyx jag uppskattar mest när jag är ute och reser.

 
Alla dessa historier

2014-05-03
Minna berättar hela tiden väldigt underhållande historier. Jag blir hela tiden förvånad över hennes till synes gränslösa fantasi och jag undrar hur hon kan hitta på så mycket historier hela tiden. Nästan oavsett vad vi pratar om så kommer det något. Ofta är det historier om vad hon har gjort när hon varit bebis, tex att hon har nuddat lava, träffat drakar, haft slagsmål med björnar, simmat ifrån krokodiler och hon hoppas från den ena spännande historien till den andra.
En del historier handlar om vad hon har gjort när hon var lika stor som jag, som hon ju förstås var förut. Då har hon ofta sett saker eller varit på olika platser och ofta har hon haft med mig som bebis och tagit hand om mig.

Allt har hon sett och allt har hon gjort och historierna verkar aldrig sluta komma!Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild