Tivoli

2014-05-04
Idag har vi varit på tivoli! Vi var där i 4 timmar och åkte massor med olika åkattraktioner, men Minna hade säkert kunna stanna minst 2 timmar till. Vi fick lura henne där ifrån med en jätteballong för det började bli kallt, det började bli föör mycket folk och hennes stackars föräldrar började bli lite trötta.

Tivoli är helt klart bättre än Gröna Lund! Inte bara känns det som att det finns fler attraktioner att åka, flera är betydligt mer nervkittlande än mycket som finns på grönan och det finns dessutom mycket mer för mindre barn att åka. En del attraktioner har angivna gränser i ålder, andra i längd. Minna är ca 95cm lång och kunde därför åka allt med 90cm gräns utan problem. De flesta attraktioner med en gräns på 120cm eller 130cm fick mindre barn åka också i sällskap av en vuxen. Det innebar att vi fick mycket mer valmöjligheter än vad vi räknat med från början och vi kunde åka både "småbarnsattraktioner" och attraktioner för större barn. Det passar oss rätt bra som snabbt tröttnar på det som åker för långsamt.

Vi åkte jättemånga olika och flera åkte vi gång på gång. Vi började med några söta små bilar som Minna efter några rundor absolut ville köra helt ensam, så medan vi stod utanför cruisade hon runt ensam i sin bil hela åkturen igenom, hur cool och trygg som helst. Vi åkte också lite karusell, sagotåg, berg- och dalbana, lilla fritt fall, en jättestor bläckfisk, vattenbana, lustiga huset och lite mer som jag inte kommer ihåg nu på rak arm och det var även flera attraktioner vi spanade på men som vi inte riktigt orkade med (tex pariserhjulet, båtar m.f), så det fanns verkligen ett stort urval även för de minsta barnen.

Vi är sjukt nöjda och vill absolut tillbaka till tivoli igen!

(Angående bilderna är en del fotade med mobilen från skärmen på min riktiga kamera, så på en del bilder är det lite fula siffror men jag har inte sladden till kameran med mig)...

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild