Gott nytt år

2010-12-31

Gott nytt år till er alla!

Min kväll har spenderats hemma med hund, bebis i magen och sambo. Vi har ätit gott och myst en massa!

Hoppas ni alla haft en skön kväll, och får en fortsatt skön natt!


Hundar och nyår

2010-12-31
Idag är det nyårsafton, igen. Tänk vad året gått fort..!

Tänkte höra med er andra hundägare, hur funkar nyår för er och hunden?
Det här är Olivers tredje nyår och tack och lov har han aldrig brytt sig om raketerna eller blivit rädd! Däremot tycker jag det är jävligt obehagligt eftersom man inte vet riktigt hur länge man kan gå ut. Här smäller ungarna smällare och skjuter små raketer fram och tillbaka längst med gatorna och jag har nästan blivit träffad både en och två gånger!
Eftersom man aldrig kan vara säker på när idioterna börjar är det svårt att veta hur länge man kan gå utanför dörren, vill absolut inte att Oliver ska få något i pälsen.

Jag kommer gå jättekortisar med honom typ varannan timme, och när det börjar smälla så stannar vi inne resten av kvällen!

Imorgon är sista dagen på 2010

2010-12-30

Imorgon är det 31/1, den sista dagen på det här året.

Vad har ni för planer imorgon? Någon som ska hitta på något roligt?

Själv ska jag bara plugga och vila. Nu när jag precis blivit sjukskriven är jag lite nojig och gör nog bäst i att stanna hemma med hunden och plugga, vila och mysa av sista decemberdagen.

Sjukskriven

2010-12-30

Idag har telefonen gått varm!

Min barnmorska har ringt mig flera gånger och även förlossningen har ringt mig idag. Min barnmorska sa åt mig att jag bums måste sjukskriva mig men hon kunde inte hitta en läkartid inom en vecka. Man får bara sjukanmäla sig själv i 1 veckas tid utan läkarintyg, och hon skulle alltså inte hinna fixa ett läkarintyg åt mig inom en vecka vilket skulle innebära att jag måste jobba någon dag nästa vecka för att "täcka upp".

Kort därefter ringde förlossningen och sa att de ville sjukskriva mig idag och jag blev sjukskriven direkt över telefon! Det visste jag inte att man kunde bli. Jag var ju visserligen inne på förlossningen igår så jag har ju blivit undersökt av dom såklart, det är väl därför de kunde sjukskriva mig på det sättet.
Jag blev sjukskriven i 14 dagar tills vidare och sen ska jag få komma på en till undersökning och få träffa en läkare igen. Då ska jag bli undersökt och förmodligen få min sjukskrivning förlängd.

Så nu blev det så här istället, inte alls som jag väntat mig. Nu ska jag plötsligt gå hemma tills det är dags att föda... Det kommer säkert bli jätteskönt, behöver verkligen vila. Pluggar ju på universitetet på distans så det ska jag fortsätta med tänkte jag visserligen, men jag ska vila lite också :) Vill ju inte sätta igång någonting i förtid!

Hos BM vecka 34

2010-12-30
Nu har jag uppdaterat inlägget under, med vad som hände på förlossningen egentligen och varför jag blev ditskickad. Inte lätt att få med information när man kommer hem och är stressad :) Men nu kan ni läsa mer om det, ni som är nyfikna! Om ni inte orkar scrolla ner så är inlägget Här.


Bebis ligger fortfarande med huvudet ner och långt ner i bäckenet, men är fortfarande ruckbar. Så här såg det ut hos BM igår, vecka 34 (33+1).


Vecka 34
Viktökning sen start: +14,1 kg
SF mått: 31 cm
Blodtryck: 115/75
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 140 slag/minutHär är från tidigare veckor;


Vecka 32
Viktökning sen start: +13 kg
SF mått: 29 cm
Blodtryck: 115/65
Bebisens hjärtslag/minut: 140 - 145 slag/minut


Vecka 30
Viktökning sen start: +10,6 kg
SF mått: 27 cm
Blodtryck: 110/65
Bebisens hjärtslag/minut: 130 - 140 slag/minut


Vecka 28
Viktökning sen start: +9,6 kg
SF mått: 25 cm
Blodtryck: 110/60
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut


Vecka 24
Viktökning sen start: +8,8 kg
SF mått: 22 cm
Blodtryck: 105/65
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut


Hemma!

2010-12-29
Nu är jag hemma från förlossningen och allt såg som tur var bra ut! Pust och stön. Jobbigt när man blir ditskickad av sin barnmorska för att hon är orolig, man blir ju skitnervös själv. Jag har haft lite jobbiga sammandragningar och det börjar bli tungt på jobbet. Min barnmorska blev orolig över sammandragningarna och ville att jag skulle kolla upp dom. Hon tänkte ge mig en läkartid dagen efter, men när vi pratat lite mer började hon misstänka att jag läckte fostervatten och skickade mig direkt till förlossningen i taxi.

Jag läckte inget vatten, vilket var jävligt skönt att höra. Bebisen mådde bra och det är det viktigaste!

De lyssnade på bebisens hjärta och satte CTG.
Jag hade också en sån här "larmknapp", ni vet, brevid sängen, och så sa hon på förlossningen att "är det någonting så bara tryck på knappen". Fan vad sjuk man känner sig när man har en sån knapp, haha! I alla fall jag kände mig plötsligt dödsjuk och ville inte ens titta på den där larmknappen.När vi var hos barnmorskan låg bebisens hjärtslag på runt 140. När vi väl var på förlossningen blev bebis ganska stressad och ibland rusade hjärtslagen upp över 190! Var tvungen att ta kort. Min lilla stressade bebis..

På väg till förlossningen

2010-12-29
Har precis varit hos barnmorskan och allt gick bra! Ska uppdatera om vikt och SF mått senare.
Just nu sitter jag dock i taxi på väg till förlossningen. Jag ska inte föda, hehe, utan på en kontroll bara. Det är nog inga problem men barnmorskan tyckte jag skulle dit och kolla att allt står rätt till. Uppdaterar när jag är hemma igen!

Ska till barnmorskan efter jobbet

2010-12-29
Nu vandrar jag till jobbet, är strax framme. Mobilbloggar såklart!
Efter jobbet ska jag till barnmorskan, kl 16, och det ser jag verkligen fram emot. Har en del frågor och funderingar så jag ska passa på att ta dom då. Jag tycker det är så skönt att gå varannan vecka, väldigt lugnande!

Hoppas ni får en bra dag!

Börjar bli tungt att jobba

2010-12-28
Det börjar bli ganska tungt att jobba nu! Idag somnade jag till och med på jobbet eftersom jag var helt slut. Har massor med sammandragningar som gör allt mycket jobbigare förstås, men sen börjar jag bli så himla trött!
Pust och stön säger jag bara! Börjar bli tveksam till om jag verkligen orkar att jobba till gravvecka 38, det är fan tveksamt som det ser ut nu faktiskt!

Så söta pyjamasar!

2010-12-28

TITTA vilka underbart söta pyjamasar H&M precis har fått in!
Man köper dom i 2-pack och de kostar 149:-

Vi har 5st pyjamasar till bebis redan, men dom här var ju så himla söta!
Kan ju köpa i en större storlek som vi inte har ännu?
Åååååh! Kanske man ska våga sig på att köpa ett par? ;)


  

Vecka 34 (33+0)

2010-12-28

Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.Bebisen
Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.
Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett. Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu. 
Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.Mamman
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.
Jag är på dag 232 av 280. (82,8%).


Känner djuren på sig...?

2010-12-27
Vad tror ni - känner hundar och andra djur på sig när matte är gravid?Själv är jag övertygad om att Oliver vet och har vetat hela tiden. Jag tror att han visste innan jag visste, att han kände det på sig direkt även innan jag plussat. På något sätt så vet dom, det tror jag verkligen.

Måndag igen

2010-12-27
Jaha, då var det måndag igen. En ny vecka och dags för nya krafttag!

Strax ska jag iväg till jobbet och slita, slutar inte förän kl 18.00 idag. Innan jag kilar iväg ska jag dock äta frukost, gå ut med hunden och sedan lämna honom på hunddagis.

Måste plugga också, har en tenta som ska in om exakt 1 vecka! Usch, usch, usch.. Hur sjutton ska det gå?

Jävla måndagar ...

Julklapp

2010-12-26

Jag köpte Donkey Kong till Kim i julklapp så det har vi suttit och spelat en massa både igår och idag.

Har ni testat det? Det är jätteroligt :)

Bara 50 dagar kvar ... !

2010-12-26
"Du är på dag 230 av 280. (82,1%).
Du har 50 dagar kvar till beräknad förlossning."
Nu är det inte lång tid kvar, bara 50 dagar! 6 veckor ungefär!

Jag har börjat känna väldigt tydligt att det närmar sig. Jag har mycket sammandragningar, några gör ont och andra inte, och jag får ofta mensvärk/molvärk i tjejmagen. Borde kanske försöka vila mer än vad jag gör eftersom jag har börjat få ont men jag ska höra med min barnmorska vad hon tycker.
Ska dit på onsdag!

I vilket fall som helst känns det jätteroligt att det börjar närma sig och det börjar kännas mer och mer inom räckhåll.

Oliver blev nöjd med sin present

2010-12-25

Oliver fick en oxstrupe i julklapp, jävligt äckligt. Han blev i alla fall skitglad och har gått runt med den hela dagen igår och hela dagen idag :) Han tuggar långsamt.. När vi la hans paket under granen så tog han den och öppnade den själv eftersom den luktade så mycket.

Igår natt hoppade han till och med upp i sängen med oxstrupen, men då fick det vara nog. Oxstrupen fick stanna på golvet (efter att jag tagit lite kort..). Han la sig mellan oss och tuggade lite, men slängde jag ner den på golvet.
Oliver sover annars alltid i sängen men någon oxstrupe vill jag faktiskt inte ha där!Lite bilder från julafton

2010-12-25

Svärfar mailade över lite bilder från igår, så här kommer lite kort!


Kims systerson Gustav


Kims syster Jessica och Kims pappa Roland


Kim och Lotta fixar lite i köket


Jag, Jessica och Lotta


Kära syster och Jag (lägg märket till att den gravida fick sitta på golvet!)


Gustav och Kim


Lite ljus (de 3 ljusen till vänster var en julklapp!) och julgodis


Granen


Ena fönstretVi fick massa julklappar! Vi fick bland annat handdukar, badrockar, badgrejer (badsalt, badbomb ...) ljus, choklad, mina 5 första år (till bebis), gravidbyxor (till mig), aftershave (till Kim), wiispel, mobilhållare, böcker, en gigantisk universalkontroll och varsin stjärtlapp ;-) Skriver i all hast nu så om jag glömt något ber jag verkligen om ursäkt.
Tack för allt!!

Hoppas ni hade en lika mysig julafton som vi hade.

Juldagen

2010-12-25
God morgon på er alla! Hade ni en mysig julafton igår?
Vi hade en jättehärlig jul med mycket god mat och mys med våra familjer. Det blev mycket julklappar och jag är jätteglad och tacksam över alla saker!
Det kommer lite bilder senare under dagen.

Blev som vanligt förstås en hel del mat över så vi kommer få äta julmat nu i flera dagar framöver förresten, haha. Det ser vi fram emot ;)

God jul

2010-12-24

God jul på er alla! Hoppas ni får en underbar dag allihopa!Min julafton kommer först firas hemma hos min syster och jag och min sambo firar då först med min familj.
Sedan åker vi hem och så kommer hans familj hem hit så vi får fira med dom också!
Kommer bli en väldigt mysig jul i år.
Kram på er!

Bebiskläder till BB-väskan

2010-12-23
Funderar lite som ni vet på BB väskan.. Vi har funderat lite över vilka kläder man ska ha med sig. Man behöver ju bara kläder till hemresan egentligen, och det är det vi "satsar" på. Det vi har tänkt är att ha med 1 body att åka hem i, 1 par byxor att åka hem i, strumpor, tossor, tröja och overall.
Men sen vet vi inte vilken storlek bebisen kommer ha, så det vi funderat på är detta;Body x 3 så att förhoppningsvis en av dom passar. De är i storlek 50, 54 (inte svensk storlek) och 56.
Pyjamas strl 56
Strumpbyxor strl 50 (funkar också som långkalsonger om vi åker kommunalt hem från BB, blir ju lite kyligt då)
Tunna byxor strl 56 (funkar inomhus)
Tjocka byxor strl 56 (om vi åker kommunalt hem, tar ju lite tid att åka så det blir kallt!)Tröja
Strumpor
Tossor
Mössa x 2 (en tunn och en tjockare)
Filt

Sen ska vi också ha med en tjock overall. Det är ju ganska kallt i februari, och om kylan håller i sig så är det nog inte roligt utomhus då! Februari brukar ju vara en kall månad..


Är det för lite/för mycket? Verkar det okej att ha i BB väskan?

Men herre jösses..

2010-12-23
Ni som inte vill titta på videon - TITTA INTE!
Personligen tycker jag detta är sjukt, faktiskt. Vem ammar sina barn till dom är 7, snart 8 år liksom? Är det inte någon väldigt perverst över det hela? Nej, fy fan.

Personligen tycker jag att ett barn som är över 1 år inte behöver ammas och jag vill själv absolut inte amma ens så länge. Just nu när jag tänker på amning så tänker jag att jag vill amma i några månader. 3 eller 4 kanske, sen får det nog vara bra.
Vet att rekommendationen från WHO är 6 månader men jag vet faktiskt inte om jag vill amma så länge.. Just nu känns det absolut inte så i alla fall. Pumpa och mata med flaska - möjligt, men inte amma vid bröstet.
Man kanske ändrar sig längst vägen men så känns det just nu.
Sen kanske det inte fungerar alls med amningen heller och då blir det ju ingen amning alls!

Några av er kanske känner att ni gärna ammar tills era barn är 1 år, kanske 2 år till och med. Jag respekterar era val. Alla är olika och jag hoppas att jag inte får otrevliga kommentarer bara för att jag inte känner för att amma hur länge som helst.


Här är i alla fall den sjuka videon jag hittade på youtube.

Min SF kurva

2010-12-23

Eftersom jag sett det på Jossies blogg så tänkte jag att jag också skulle göra en SF kurva! Så här har mina mått sett ut hittills. Ska tillbaka till BM veckan efter jul och mäta igen :)


God jul mamma från tomten

2010-12-23
Idag är det den 23e och bara 1 dag kvar till julafton!!

Alla julklappar är köpta, även till mig själv - haha! Är det bara jag som köper julklappar till mig själv?

Jag har köpt 3 par nya trosor (alltid bra att ha) och en amningstopp som jag tänkte ge till mig själv från tomten. Kommer kunna använda den som en vanlig topp sen men ett par vanliga leggings bara. Skönt!
Självklart har Oliver också fått en julklapp. Han ska få en oxstrupe, väldigt äckligt. Men det jag har lärt mig under min tid som hundägare är att ju äckligare jag tycker det är - desto godare tycker Oliver att det är.

Mycket sammandragningar

2010-12-22
Sitter och tittar på TV och min livmoder verkar träna för fulla muggar. Började räkna från 19.15 och sen dess har jag haft 9 sammandragningar, dom kommer alltså typ hela tiden (ungefär var 3e minut nu)!

Tycker det är roligt att den tränar och drar sig samman. Då vet man att något händer och att det faktiskt inte är en evighet kvar, utan vi har faktiskt bara 7 veckor kvar till BF.

Jag funderar dock på om det är vanligt att ha täta sammandragningar redan? Dom gör ju inte alls ont utan magen bara spänner sig och blir jättehård. Fler som sitter med mycket sammandragningar som jag gör?

Magbilder

2010-12-22
Bjuder på lite magbilder från idag, vecka 33 (32+1).

Börjat med julbaket

2010-12-22
Nu har jag börjat med julbaket! Började igår och bakade 2 saker.


Bakade dels dessa, superlätta men ändå goda och knapriga små saker. Det är bara choklad och cornflakes och det är väldigt sött, men både jag och Kim tycker om dessa. Lättare blir det nog inte i alla fall!Sen bakade jag också såklart Rocky Road. Körde på "eget recept" som vanligt, om man kan kalla det recept ens. I är det jordnötter, cashewnötter, rispuffar, skumnappar och dumle. Supergott!
Chokladen är 400g marabou mjölkchoklad och 30g med 70% choklad.Onsdag

2010-12-22
Idag är det onsdag och bara 2 dagar kvar till julafton. Om en dryg vecka är vi alltså inne i januari månad 2011! Varför går tiden snabbare och snabbare ju äldre man blir?

Gosa med bebis

2010-12-21
Oliver ligger just nu och har pressat in ansiktet mellan min mage och mitt ena lår. Han vill absolut gosa med lillebror/lillasyster. Att bebis sparkar honom i ansiktet verkar inte spela honom någon roll alls, han ligger där och halvsover ändå.
Bara man får gosa med mamma och lillebror/lillasyster så leker livet :)

Tv

2010-12-21

Nu ska jag springa till TVn och titta på Nigellas julstök! Tycker om att titta på hennes program :)
Undrar vad hon ska laga idag!
Några fler som brukar titta på hennes matlagningsprogram?Min sambo jobbar över så han kommer hem sent, vilket är skittrist tycker jag. Jag har så svårt att somna om han inte är hemma så det slutar med att jag ligger vaken till sent på kvällarna och får sova för lite. Måste ju ändå kravla mig upp för att ta mig till jobbet..

Vad ni är duktiga

2010-12-21
Tack för alla tips om nageltrånget. Senast jag hade nageltrång höll det i sig i 3 månader (!!) och nu har jag det på samma ställe som då. Jag ska testa lite saker som ni tipsat om så får vi se om något hjälper!

Vecka 33 (32+0)

2010-12-21

Det närmar sig mer och mer för varje dag! Bara 55 dagar kvar till BF!Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 24 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 13 feb 2011
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.Bebisen
Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.
Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.


Mamman
Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.
Jag är på dag 225 av 280. (80,4%).

Inte så roligt..

2010-12-20
Här kommer en inte så rolig och lite äcklig "nyhet". Jag har fått nageltrång, igen. Usch och fy och framför allt - aj, aj, aj!

Är det någon som har tips för att lindra skiten?

4 dagar kvar till jul

2010-12-20
Idag är det 6 dagar sedan jag fyllde år, och det betyder också att det är 4 dagar kvar till jul! Härligt!
Det ska bli väldigt mysigt att fira jul i år med bebisen i magen, även om jag längtar mer till nästa jul då den faktiskt är ute och får vara med på riktigt!

Nu ska jag snart pulsa ut i snön till jobbet. Är faktiskt ledig 23 december och då ska jag passa på att plugga till min tenta som ska in snart, är lååångt ifrån färdig. Börjar känna mig riktigt stressad!!
Alla andra dagar (som inte är röda) ska jag jobba så i år blir det ingen julsemester alls!

Ska ni vara lediga under julen?Morgonbild

Julgodis...?

2010-12-19
Idag har jag och Kim städat och städat, jobbigt! Det kommer hit lite folk på julen så det är väl lika bra att försöka piffa till det lite så det i alla fall inte är jättestökigt..

Jag har i alla fall börjat fundera på vilket julgodis vi ska baka i år.. Jag ska nog göra en kola, kanske koka knäck för första gången och så ska vi göra rocky road tror jag! Det är ju så gott :)
Brukar ni baka julgodis? Vad ska ni göra i år? Tips?


Snälla grannar

2010-12-19
Idag kom min snälla granne (eller granne och granne.. hon bor på gatan bredvid!) och kollega Petra förbi och gav mig en present! En rutig sovpåse :) Jättesöt, tack!

Hyllorna

2010-12-19

Igår var min svåger iväg till IKEA och köpte 2st expedit bokhyllor till oss!
Vi köpte de allra minsta och ställde dom ovanpå varandra så det blev som en hög (fast billigare, hehe). Sen tänkte vi att vi kan plocka isär dom och då har vi 2st bokhyllor att ställa in i barnrummet/barnrummen.


Dessa har vi köpt.


Vi ställde dom i köket ovanpå varandra och ska ställa in barnets köksgrejer där har vi tänkt. Eller rättare sagt - Kim ställde i ordning alltid medan jag var barnvakt, så han hade fixat jättefint tills jag kom hem :)


Ganska rörigt på bordet (håller på med julklapparna). Det ser lite trängre ut mellan stolarna och hyllan än vad det egentligen är..Den översta hyllan framifrån, än så länge. Den understa är ännu tom och sakerna i den översta är mest inställda så vi vet var vi har sakerna. Men vi ska fixa i ordning sen när det är mer aktuellt :)Okej, för att visa vad vi har i hyllorna då än så länge. I det här facket har vi;
Flaskrensare
Nappflaska med handtag (när barnet kan hålla själv)
2 nappflaskor, en liten och en stor
2 nappar
"Tratt", för att fylla flaskorna
Napp till nappflaska med hål anpassad till bröstmjölk
2 nappar till nappflaska med hål anpassade till mjölk, vatten o.s.v.


Vällingdoserare
Glasburk för vällingpulver
Degellappar/kräklappar/haklappar


4 lite längre, smalare skedar
Några små förvaringsburkar/frysburkar
Babybjörn tallrik och 2 greppvänliga skedarNu börjar vi komma i ordning känns det som! Även fast mycket av detta (typ tallriken och skedarna) inte kommer vara aktuella att använda på flera månader så känns det ju dumt att inte ha det framme om vi nu har det hemma tycker jag. Lika bra att ställa fram det och så får man helt enkelt se till att allt är diskat och rent när det nu ska användas :)

Barnvakt

2010-12-18
Hej på er alla! Just nu är jag hemma hos min syster och hennes 3 barn, ska passa dom ikväll tillsammans med Lotta. Vi ska nog mysa mest :) Deras yngsta son ligger och sover nu, vi ska nog väcka honom snart.

Vi har förresten köpt två hyllor till köket idag! Eller, min svåger åkte till IKEA och köpte de hyllor vi bad honom köpa! De vägde 20kg styck så jag kunde inte hjälpa till och bära, men min sambo och svåger är så starka så det fixade dom fint. Vi ska ha några av bebisens grejer där - alltså nappflaskor, pipmugg, tallrikar, bestick.. Ni fattar :) Visar en bild när jag är hemma (imorgon tror jag!)

Tvättat lite bebiskläder idag!

2010-12-17

Idag har jag tvättat lite. Passade på att tvätta bebisens bomullskläder också! :) Tvättade inget "mjukt" i polyester eller velour eller liknande utan bara bomullsplaggen! Nu hänger de på tork och det ser så mysigt ut tycker jag!Hos BM vecka 32

2010-12-17
Magen ligger fortfarande under kurvan, men den följer i alla fall sin egen kurva fint!
Jag hade dessutom lyckats gå upp 2,5kg på 2 veckor ... Men, men! Så kan det vara ibland :)
Bebis ligger fortfarande med huvudet ner och BM sa den ligger väldigt långt ner i bäckenet. Huvudet var lite ruckbart så den är inte fixerad.

Såhär såg det ut när jag var hos BM denna vecka.


Vecka 32
Viktökning sen start: +13 kg
SF mått: 29 cm
Blodtryck: 115/65
Bebisens hjärtslag/minut: 140 - 145 slag/minutHär är från tidigare veckor;

Vecka 24
Viktökning sen start: +8,8 kg
SF mått: 22 cm
Blodtryck: 105/65
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut


Vecka 28
Viktökning sen start: +9,6 kg
SF mått: 25 cm
Blodtryck: 110/60
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut


Vecka 30
Viktökning sen start: +10,6 kg
SF mått: 27 cm
Blodtryck: 110/65
Bebisens hjärtslag/minut: 130 - 140 slag/minut

Iväg till barnmorskan nu

2010-12-17
Nu står jag i snön vid busshållplatsen. Jag ska ta bussen och åka till min barnmorska nu. Riktigt trevligt att gå varannan vecka faktiskt, jag gillar det :) Uppdaterar som vanligt om hur det gick när jag kommer hem!

Sparka igång dagen!

2010-12-17

Nu har jag varit vaken i flera timmar men ändå inte kommit igång med dagen! Nu ska jag först gå ut med Oliver som ligger vid mina fötter och sover (han älskar sovmorgon!).

Sen är tanken att jag ska springa förbi ICA (måste ha halstabletter!)...
sen plugga lite...
sen tvätta...
sen åka till BM (kl. 13)...
sen köpa de sista julklapparna...
sen plugga lite mer...
sen plugga ännu mer!

Och sen hoppas jag att det är dags att laga middag och att min sambo kommer hem!

Börjar till råga på allt känna mig lite snorig och har fått en riktigt irriterande hosta! Känns som att något sitter fast i halsen och det går liksom inte över. Ska köpa halstabletter på ICA som sagt och hoppas det blir bättre med halsen.


På den här bilden är Oliver 1 år (nu är han 2, blir 3 i vår). Min sötnos!
Vad ska ni göra idag?

Stillsam dag

2010-12-16
Idag har varit en lugn dag på jobbet. Fler än hälften av barnen var faktiskt hemma, några sjuka och några jullediga. Det är skönt ibland med lite färre barn, både för personal och barnen som är där. Barnen som är där hinner få mycket mer uppmärksamhet av oss och vi hinner spendera mer tid med varje enskilt barn, ljudvolymen blir lägre vilket såklart är skönt för alla som är där och tempot sänks litegrann. Det behövs några lugnare dagar emellanåt för att samla energi på nytt!

Imorgon är jag ledig från jobbet - pluggar ju på universitetet 75% samtidigt som jag jobbar. Har en tenta som ska in om 2 veckor så imorgon blir det plugg! Imorgon är det även dags att åka till barnmorskan igen, ska dit kl. 13. Alltid trevligt att åka dit tycker jag!

Vilken svank man fått..

2010-12-16
Hej alla tjockisar! Det börjar bli jobbigt att bära på magen och man har fått en väldig svank! Det är lustigt att jag brukar tänka att 'nu kan jag nog inte bli tjockare', men så blir man ändå tjockare för varje dag.
Bild från idag, vecka 31+2.

Gör ni också så?

2010-12-15
Jag ska erkänna en sak som jag då och då gör.. Jag surfar runt på olika hemsidor där man kan beställa saker, oftast kläder. Sen sitter jag och tittar runt, väljer massa olika i olika färger och modeller och lägger det i vagnen/kassan. Hittar alltid mycket snyggt! Klickar också på en del billiga saker och tänker att 'jag tar den här också, den är ju billig!'.
Sen går jag till kassan och tittar nöjt på det snygga innehållet. Sen kikar jag på det inte lika vackra priset.. Och sen då? Sen köper jag det inte, kan inte handla för sådana summor!
Det är som fönstershopping fast på internet kan man väl säga. Gillar att lägga massa saker i vagnen, även om jag inte köper det sen. Haha :)

Gör ni också så här eller är det bara jag?

Kommentar

2010-12-15
Fick en kommentar nyss, men du länkade inte till din blogg, så jag svarar här så du inte missar svaret!

Kommentaren löd: 'är du förskolelärare? tror snarare på barnskötare.'

Svar: Varför skulle jag skriva att jag jobbar som förskollärare om jag egentligen jobbade som barnskötare? Jag är anställd som förskollärare. På förskolan där jag arbetar är vi 1 förskollärare och 2 barnskötare per avdelning (iaf på småbarnsavdelningarna). Jag jobbar tillsammans med 2 barnskötare och själv är jag förskollärare.
Skillnaden mellan barnskötare och förskollärare är alltså att barnskötare kan du bli anställd som utan egentlig utbildning med barn, dock har de flesta läst typ barn och fritid på gymnasiet. Förskollärare blir du efter en lärarexamen på universitetet.
Min utbildning inriktar sig på matematik men har även läst mycket naturvetenskap, läst 30 poäng naturvetenskap mot yngre åldrar. 2 superroliga kurser! Matte och naturvetenskap är mina favoritämnen :) Men har läst mycket språkutveckling också. Medan jag är mammaledig ska jag läsa en kurs om tvåspråkighet (bland annat) som säkert kommer ge mig mycket i mitt jobb, eftersom jag jobbar med många tvåspråkiga barn.

2 awards

2010-12-15

Tack till Emma & Therese för era awards!Ni gav mig olika awards, en bok-award och en "vad gillar du"-award. Jag kommer göra awarden där man ska skriva vad man gillar, då jag inte läser så mycket böcker!


Cherry on top award: Tacka den personen du fick den av och kopiera utmärkelsen till din blogg. Dela med dig av tre saker som du gillar till dina läsare och skicka sedan vidare awarden till fem bloggare du gillar.


1. Jag älskar hundar och hundträning. Är utbildad freestyleinstruktör men skulle gärna utbilda mig vidare och hålla i fler kurser. Just nu håller jag klickerkurser och freestylekurser och tycker det är väldigt roligt! Att träna med hundar och med Oliver (min egen hund) tycker jag är väldigt roligt och jag lär mig hela tiden minst lika mycket som honom!
Sen är det såklart roligt att man får uppskattning från andra också. Vi har blivit kontaktade av både TV4 och Animal Planet som bett oss söka in till diverse program, men än så länge har vi inte gjort det :)


2. Jag älskar att shoppa (vem gör inte det?!) och skulle önska att jag hade hur mycket pengar som helst för då skulle jag verkligen shoppa loss ;) Eller typ vinna 100.000 att shoppa för - det hade varit något det!
Dock, om jag får välja, shoppar jag helst ensam!


3. Jag älskar att dega i sängen och slappa och titta på serier. Helt ska det vara meningslösa, halvt hjärndöda serier som man bara kan titta på utan att behöva sätta sig in i. Perfekt för en slappardag!Jag skickar awarden vidare till:
 

Madeleine, Caroline, Malin, Jessica & Carolina

Tycker om mitt jobb

2010-12-15

God morgon på er! Nu har jag ätit frukost och ska snart kila iväg till jobbet som vanligt. Det är ofta flera som undrar hur länge jag ska jobba och om det verkligen är så klokt av mig att jobba så länge.. Jag ska ju jobba tills jag är i vecka 38 i planen (bara 6 veckor till!!), och det tycker jag känns som en väldigt bra plan än så länge.

Dels så älskar jag verkligen mitt jobb, tycker det är ett underbart arbete. Jag älskar att träffa barnen varje dag och det är så fruktansvärt roligt att se hur alla utvecklas. Igår hörde jag en pojke säga "bil" för första gången - det krävs så lite för att man ska bli varm i hela kroppen!
(Jobbar som förskollärare med barn 1-3 år).

Sen längtar jag så galet mycket efter vår bebis nu att jag är väldigt glad över att något håller mig sysselsatt på dagarna, väntan skulle kännas så lång annars! Nu har jag tankarna på annat håll hela dagarna.

Det är ju bara 6 veckor kvar så det känns som att jag kan hålla ut. Om förlossningen vill sätta igång lite tidigt får jag väl helt enkelt åka direkt från jobbet till förlossningen, svårare än så är det inte!


Sen kommer jag antagligen gå tillbaka och börja jobba igen innan bebis blivit 1 år. Jag tror faktiskt inte jag orkar vara hemma ett helt år! Kim får vara hemma sen :)Slänger in en gammal bild, från när vädret var lite varmare och jag kände mig lite piggare ;)

Tack!

2010-12-14

Tack för alla era gratulationer, ni är så fina :) Jag hinner inte sitta mer vid datorn nu ( = jag hinner inte tacka er alla var och en för sig) utan försöker tacka er allihopa såhär istället!
Tack så jättemycket!
Ni är så himla snälla, jag blir så glad :)
Massa kramar på er alla!

Vecka 32 (31+0)

2010-12-14

Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.Bebisen
Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Mamman
Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.Jag är på dag 218 av 280. (77,9%)

Nu är jag 22 år!

2010-12-14
Idag fyller jag 22 år! Nu börjar man bli gammal, hehe. I morse fick jag frukost på sängen av min älskling, sen till och med en bit daimtårta som han köpt i sängen. Sen la vi oss med Oliver mitt emellan oss (Oliver älskar att sova under täcket), och bebisen mellan oss också såklart, och så låg vi och mös alla 4 i en halvtimme innan jag kämpade iväg till jobbet!
Nu sitter jag på jobbet och slappnar av, har rast nämligen.

Idag är det också precis 2 månader kvar till BF, så det är en rolig dag idag av flera anledningar! :)
Så här ser jag ut idag på min 22års dag.

Huvudvärk igen

2010-12-13
Nu har min envisa huvudvärk kommit tillbaka.. Ska lägga mig och titta på en film och sen sova, hoppas den är borta imorgon! Imorgon fyller jag ju som sagt år, och imorgon går vi också in i vecka 32 :)

Gosade med pappa igår!

2010-12-13
Igår gosade minsann pappa Kim och bebis lite extra. Kim pussade på magen och bebisen svarade genom att buffa tillbaka i pappas ansikte. Kim pussade igen, bebisen buffade tillbaka. Puss, buff, puss, buff, puss, buff..
Så höll dom på och det var hur mysigt som helst! Bebisen tyckte visst det var jättekul att buffa pappa i ansiktet :)

Lucia idag

2010-12-13
Idag är det Lucia! Det ska vi såklart fira på förskolan, blir mysigt :)

Men när det är Lucia så betyder det också att det bara är 1 dag kvar tills jag fyller år! Imorgon fyller jag 22 år. Vi firar typ inte födelsedagar i min familj, förutom jämna år (30, 40 osv) men om jag har tur är min sambo extra snäll mot mig imorgon :) Min sista födelsedag då jag inte är mamma! Hihi

Äntligen lite ljus så vi kan se bebisen

2010-12-12
Vi har ingen lampa i sovrummet så det är väldigt mörkt som ni förstår.. Uttaget i taket funkar nämligen inte. Vi har funderat lite på hur vi ska göra med bebisen. Jag menar.. För oss är det ju okej att det är kolsvart i sovrummet, vi hittar till sängen även fast det är mörkt liksom. Däremot känns det lite knepigare med ett barn som gråter, vi vill ju kunna se bebisen. Vi vill kunna se den av flera anledningar och det gör vi inte så mörkt som det är nu på vintern.

Men! Idag fick jag en ljusslinga av min kära mor, en ljusslinga som går på batteri. Vi har nu satt upp den ovanför spjälsängen och knappen som man tänder och släcker på ligger på nattduksbordet, inom räckhåll alltså!


Kortet är taget med blixt, på bilderna under ser ni hur det ser ut på riktigt.Jag känner mig väldigt nöjd och glad för att vi nu lyckats lösa problemet!

Min mobil är död..

2010-12-12
Nu har min mobil dött så nu kan jag inte blogga så mycket, hehe. Måste hem till Stockholm och ladda mobilen!
Jag ska åka hem om några timmar (ska ju jobba imorgon) men först ska vi mysa lite och gå en sväng på stan också.

Vi tittade förresten på ännu en film i morse - Remember me. Tyckte den var bra men blev jättebesviken på slutet! Någon som sett den?

Tillbaka till Eden

2010-12-12
Är det någon som sett Tillbaka till Eden? Jag har precis tittat på den, 4 timmar tog det trots att min mamma spolade en hel del.. Hon tvingar mig alltid att se massa filmer när jag är här, haha :) Den var helt okej men inte så bra att den ska vara 4 timmar lång..
Någon annan som sett den? Det är typ en serie men vi såg den i sträck som en film. Vad tycker ni som sett den?

På tåget

2010-12-11
Just nu sitter jag på tåget mot Eskilstuna tillsammans med min syster Lotta. Vi ska hälsa på vår mamma :) Vi bor inte i samma stad så det tar en liten stund att åka, men vad spelar det för roll :-)

Hur varmt i spjälsängen?

2010-12-10
Har bäddat bebisens säng nu, även om vi nog tvättar sängkläderna om några veckor innan bebis kommer :) Men det är ju mysigt att titta på!
Jag funderar dock på hur varmt det ska vara i spjälsängen.. I påslakanet ligger nu en tunn fleecefilt så det är ett mysigt täcke. Täcket i vår säng är betydligt tjockare och varmare och det tycker jag är skönt, jag skulle frysa om jag sov med bebisens täcke nu på vintern (om mitt var lika tunt som bebisens). Kim skulle nog inte frysa däremot.. Vi har en sovpåse till bebisen också, men bara påsen känns lite kallt. Fast är det för varmt med både påsen och täcket? Hur tjockt är era bebistäcken?Fredagsmys

2010-12-10
Kim ligger och sover i soffan just nu. Han har legat och sovit i ungefär 2 timmar.. Önskar att jag kunde bära honom till sängen men jag är alldeles för svag!

Ikväll ska vi bara dega i soffan, ska nog titta lite på idolfinalen också. Vila och mysa helt enkelt!

Pluggfredag

2010-12-10
Då var det fredag igen och jag, min utåtnavel och min bebis är nu på väg till universitetet för att plugga. Har en tenta som ska in om 3 veckor och jag har massor kvar att göra. Det jobbiga är att eftersom jag jobbar samtidigt har jag ingen tid att plugga i veckorna, utan dessa 3 veckor innebär egentligen bara några få dagar, eftersom jag de andra dagarna jobbar och inte har tid energi när jag kommer hem från jobbet.

I morse skulle jag och Kim egentligen gått på den andra och sista träffen på föräldrautbildningen men vi kom inte upp ur sängen! Men det är nog inte hela världen.

MysOliver

2010-12-09
Jag och Oliver ligger och gosar medan vi väntar på husse. Jag älskar min hund så mycket!

Snart dags att sova

2010-12-08

Jag kom hem ungefär 19.30 efter personalmötet och jag måste säga att jag tycker att min presentation gick bra. Jag är så tacksam för att mina kollegor, trots att det var sent och alla var trötta, höll humöret uppe och lyssnade på mig och deltog i allting. Så det kändes bra. Det kändes bra med cheferna också, jag hoppas att de ser mig som en tillgång, hehe ;-)

Min kära syster hämtade Oliver från dagis och det gick också kanon så idag har verkligen flutit på smärtfritt kan man säga. Nu ska jag strax hoppa i säng och göra mig redo för ännu en arbetsdag imorgon!

Natti natti!

På jobbet

2010-12-08
Tack alla för era snälla 'lycka till' inför min timmes presentation/föreläsning på personalmötet ikväll! Jag tycker faktiskt också det kan vara lite jobbigt att prata inför mycket folk så jag hoppas att det går bra och att alla håller humöret uppe!

Just nu är jag på jobbet, tjock och glad som alltid!

Nervös inför ikväll

2010-12-08
Ikväll slutar jag klockan sent eftersom vi har personalmöte på jobbet. Den sista timmen på mötet ska jag berätta för mina kollegor och chefer om en kurs jag läser, alltså föreläsa en timme kanske man kan säga. Jag!
Jag har gjort en powerpoint som jag ska köra igenom och sen ska jag försöka förbereda lite praktiska saker dom ska göra som jag inte riktigt hunnit med ännu.. Tänkte försöka göra klart det innan det hela börjar (hoppas jag hinner!).

Det som gör min nervös är att jag inte riktigt är så förberedd som jag skulle önska.. Men det är så mycket att berätta och liksom prata fritt om så det känns som att det måste improviseras fram och komma naturligt. Att mina chefer sitter där och lyssnar sätter lite extra press känner jag eftersom jag vill försöka göra ett gott intryck. Jag är inte heller så van vid att prata sådär inför så mycket folk, och verkligen inte i en hel timme, så det känns lite nervöst! Men jag hoppas att det går bra! Jag har fina kollegor så de har säkert överseende om det skulle bli lite rörigt...


Idag när jag kommer hem så sent så kommer mina älskade syster och hämtar Oliver på dagis! Så himla snällt av henne :)

Skvallerträning

2010-12-07
Tänkte att jag skulle bidra med den här videon på mig och Oliver en novemberdag för 1 år sedan :) Vet att många har hundar och eftersom jag håller kurser så kan jag ju visa den här videon för den som inte har sett den.

Vill man träna sin hund att sluta skälla på andra hundar när man är ute och går t.ex. så fungerar skvallerträning väldigt bra! Hunden måste dock vara ordentligt inklickad innan man börjar förstås!

Jag pratar ganska mycket i början, och jag pratar ganska snabbt så ni kanske inte hänger med riktigt. Efter några minuter så får man dock se hur skvallerträning går till i praktiken även fast timingen på de första hundarna tyvärr är väldigt dålig! Hade inte riktigt koll på kameran och allting, men men :)Skvallerträning går alltså ut på att när din hund ser en annan hund (eller katt, fågel, bil, cykel osv - vad man själv väljer) så tittar hunden på dig eller kommer automatiskt till dig utan att du behöver säga någonting.
Detta lär man in i 3 steg som jag rusar förbi i videon lite snabb.

1. Klicka och belöna (belöna hos dig själv!) så fort hunden ser en annan hund (eller katt, fågel, bil osv...). Du ska alltså inte belöna hunden för att du ser en annan hund utan ha koll på din hund - så fort din hund ser den andra hunden så klicka och belöna.
Hunden ser en annan hund = klick + belöning.


2. När steg 1 sitter bra så väntar man. När hunden ser en annan hund så klickar du inte längre utan vänta till din hund tittar på dig och undrar "varför får jag ingen belöning? jag ser ju en hund!". När hunden tittar på dig så klickar och belönar du. Detta leder alltså till att när din hund ser en annan hund så kommer den lära sig att den ska titta på dig.
Hunden ser en annan hund - hunden tittar på dig = klick + belöning.


3. När steg 2 sitter så kan du vänta ännu längre och vänta tills din hund börjar röra sig mot dig.
Hunden ser en annan hund - hunden tittar på dig - hunden rör sig mot dig = klick + belöning. Var inte rädd för att belöna ordentligt!Hoppas att ni som är intresserade lyckades hänga med :)

Hemma från jobbet

2010-12-07

Nu är jag hemma från jobbet! Jag har varit och handlat och hämtat min kära hund på sitt hunddagis.

Nu ska jag strax förbereda middagen, vilket blir spaghetti bolognese med broccoli idag. Mums!

Längtar tills min sambo kommer hem. Han kommer inte förän om 2½ timme :(

Inga bristningar än

2010-12-07

Idag går jag in i vecka 31 och jag är så glad för att jag ännu inte fått några bristningar. Det kan ju komma en del senare, och det gör det säkert, men ännu har jag sluppit.

Kan inte fatta att det bara är 69 dagar kvar till beräknad förlossning!

Vecka 31 (30 + 0)

2010-12-07

Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.Bebisen
Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång.
Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.
Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.


Mamman
Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.Jag är på dag 211 av 280. (75,4%).

Nu julpyntar vi på riktigt!

2010-12-06

Japp, det är sant. Vi har ställt upp granen! Jag har sett att flera andra också har gjort det så därför vågar jag också visa vår gran som faktiskt nyligen har kommit upp :)
Man får ju njuta av julen så kort tid och när julafton är över vill man ha bort granen fort och allt annat pynt åker också ner fort, fort, fort. Hur ska man hinna njuta av julgranen om man ställer fram den dagen innan julafton och sen tar bort den direkt efteråt?
Nej, granen ska stå framme så man hinner njuta lite av den!

Vår gran går i vitt, silver och blått och lyser jättemysigt såhär i vintermörkret!Imorgon går jag in i vecka 31!

2010-12-06

Oj vad tiden rusar fram. Imorgon har vi gått 30 fulla veckor och vi är plötsligt inne i vecka 31! Det betyder att det plötsligt bara är 9 veckor kvar till beräknad förlossning. 9 veckor! Det är ju ingenting!
Vi längtar mer och mer för varje dag så det känns skönt att bebis snart är ute.

Att ha en pudel året om

2010-12-06
Oliver ÄLSKAR snö och det är jätteroligt tycker jag. Vi hoppar runt och busar i snön och har jätteroligt.
Det finns dock en sak som är skitjobbigt med att ha en pudel vintertid! Det fastnar snöklumpar i hans päls som är omöjliga att få bort. Det är inte som med en strävhårig hund att man bara kan klappa lite med handen och så åker snön av, nej, nej, det är rejäla snöklumpar som måste smältas bort.


Sötnosen hoppar runt i snön


Snabbt ser hans ben ut så här. Dessa klumpar kan inte klappas eller torkas bort med handduk


Bakbenen, rumpan och hela magen drabbas såklart också...


Enda sättet att få bort dessa klumpar är att smälta bort dom. Efter varje promenad måste jag därför duscha Oliver i ljummet vatten för att snön ska smälta.
Försöker man bara torka bort snön (vilket inte fungerar) och sedan ger upp så kommer all snö som sitter på benen och magen istället smälta i lägenheten och det blir stora, blöta fläckar överallt. Därför får alltså Oliver duscha flera gånger om dagen, varje dag, hela vintern.

Hos BM vecka 30

2010-12-05
Såhär såg det ut när jag var hos BM denna vecka.

Vecka 30
Viktökning sen start: 10,6 kg
SF mått: 27 cm
Blodtryck: 110/65
Bebisens hjärtslag/minut: 130 - 140 slag/minut


Här är från tidigare veckor;


Vecka 28
Viktökning sen start: 9,6 kg
SF mått: 25 cm (ligger under kurvan...)
Blodtryck: 110/60
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut


Vecka 24
Viktökning sen start: 8,8 kg
SF mått: 22 cm
Blodtryck: 105/65
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut

Hicka

2010-12-05
Inatt (vecka 29 + 5) kände jag och Kim vår skatt hicka för första gången! Bebis hickade i säkert 5 minuter och det var så mysigt :) Samtidigt tyckte vi visserligen lite synd om bebisen, det är ju inte så roligt att ha hicka!

Lugn dag

2010-12-04
Idag har varit en riktigt lugn dag. Inte suttit något vid datorn så har inte uppdaterat så bra. Jag bloggar faktiskt ofta från mobilen, och alla bilder i bloggen är tagna med min mobil. Däremot är det lite jobbigt att svara på kommentarer från mobilen, så ni som känner att jag inte svarat på länge - jag har nog inte suttit vid datorn utan bara bloggat från mobilen..
Fast ibland svarar jag på kommentarer från mobilen, men inte så ofta..

Idag har jag slappat med Kim. Vi har köpt godis som vi (jag, hihi) ska äta och grönsaker som vi ska dippa. Mums! Vi tänkte försöka hitta någon bra film att titta på ikväll och bara mysa.

Funderar på BB väskan

2010-12-04
Igår var jag och Kim på den här föräldrautbildningen som erbjuds av barnmorskemottagningen. Det var ganska trevligt faktiskt även om det inte var så mycket nytt. Hon pratade främst om själva förlossningen och om BB och så fick vi se en förlossningsfilm.
Det höll på i 3 timmar och vi ska träffas en gång till, det kommer också vara 3 timmar. Då ska vi prata om smärtlindring och också amning tror jag hon sa.

Igår när vi var där fick vi också lite papper. Ett papper med råd till pappan, en liten bok om amning och sen en lista med saker att packa i BB väskan.
Jag har funderat lite på det här med väskan, vad man ska ta med sig och vad som egentligen är helt onödigt. Man stannar väl i snitt 1 - 2 nätter som förstföderska har jag för mig så ombyte och så vill man såklart ha. Jag fick ju en lista men tänkte höra lite med er, hur tänker ni kring BB väskan? Ni som redan fött barn, hade ni med er massa onödiga saker? Vad behövs egentligen och vad är onödigt?

Just nu...

2010-12-03

Inga händer!

Presenten jag fick av Lotta

2010-12-03
Här är presenten jag fick av Lotta igår! En tavla med bilder på mig och Oliver som hon gjort alldeles själv :D Fin va?


Min fina syster

2010-12-03
Förlåt för den dåliga uppdateringen men det är så jobbigt att blogga ordentligt från mobilen, som jag gör nu. Tänkte uppdatera lite snabbt ändå.

Igår gick jag till jobbet men gick direkt hem igen, vände i dörren kan man säga. Mådde inte helt bra och mina kollegor skickade hem mig. Då smsade jag min syster och bad henne komma och hålla mig sällskap och hon åkte på en gång och kom direkt! Jag blev så glad! Hon hade till och med en present med sig, ska visa den när jag sitter vid en dator. Sen följde hon med mig till min barnmorska som tog lite prover och det såg bra ut, däremot tyckte hon att jag borde dra ner på tempot och se över hur mycket jag jobbar egentligen...
Efter det hämtade min syster min hund på dagis, gjorde en äppelpaj, hjälpte till med middagen och fixade och donade.

Behöver jag säga att jag har världens bästa syster?

God morgon

2010-12-02
God morgon! Idag har jag varit uppe sen klockan 5. Mår sådär, men just nu känns det ganska okej faktiskt. Huvudvärken har inte riktigt slagit till än så jag hoppas den håller sig borta så länge som möjligt.. Har ingen feber heller just nu utan tvärt om hade jag onormalt låg kroppstemperatur när jag vaknade? Men så kanske det kan vara ibland.

Ska om ett litet tag knalla iväg med Oliver till dagis och sen pallra mig iväg till jobbet. På vårdcentralen sa dom att jag inte smittar någon så om jag orkar ska jag försöka jobba hela dagen.

Hur mycket alvedon kan jag ta?

2010-12-01
En liten fråga..

I morse tog jag 2st alvedon mot huvudvärken, vilket inte hjälpte alls. Huvudvärken påverkades inte alls av alvedonen men däremot gick kroppstemperaturen ner lite.

Nu har jag jätteont i huvudet och oroar mig över att inte kunna sova.. Ska jag ta 2 alvedon till? Dom förra hjälpte ju inte, men jag vill verkligen hitta något som lättar på värken.. Vet inte om jag ska ta så många alvedon nu när jag är gravid heller.

Vad tror ni?

Aj, aj, aj

2010-12-01
Aj mitt huvud! Jag har så ont i huvudet! På vårdcentralen sa dom ju att det skulle gå över av att vila, men det släpper ju aldrig! Har tagit 2 alvedon, druckit massa vatten och vilat hela dagen men huvudet pulserar. Kroppstemperaturen sjönk visserligen av alvedonen men jag mår fortfarande dåligt.

Usch och fy! Hoppas verkligen att jag känner mig bra nog att gå till jobbet imorgon, har liksom redan sagt till mina kollegor att jag självklart kommer då..

Med facit i handen hade det nog varit klokt att stannat hemma från julbordet igår..!
Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild