Funderar på BB väskan

2010-12-04
Igår var jag och Kim på den här föräldrautbildningen som erbjuds av barnmorskemottagningen. Det var ganska trevligt faktiskt även om det inte var så mycket nytt. Hon pratade främst om själva förlossningen och om BB och så fick vi se en förlossningsfilm.
Det höll på i 3 timmar och vi ska träffas en gång till, det kommer också vara 3 timmar. Då ska vi prata om smärtlindring och också amning tror jag hon sa.

Igår när vi var där fick vi också lite papper. Ett papper med råd till pappan, en liten bok om amning och sen en lista med saker att packa i BB väskan.
Jag har funderat lite på det här med väskan, vad man ska ta med sig och vad som egentligen är helt onödigt. Man stannar väl i snitt 1 - 2 nätter som förstföderska har jag för mig så ombyte och så vill man såklart ha. Jag fick ju en lista men tänkte höra lite med er, hur tänker ni kring BB väskan? Ni som redan fött barn, hade ni med er massa onödiga saker? Vad behövs egentligen och vad är onödigt?
Postat av: Anonym

Hej! :)

Lite råd angående BB väskan..

När jag packade min väska när ja va gravid med min första så packade man med sig sååå mkt onödigt så som dator osv, helt onödigt.

Det som är nödvändigast o som man behöver är ombyte (massa trosor imed man har kraftig blödning o d är lätt o blöda igenom),hygien artiklar,kläder till bebis o babyskydd! mer behövs egentligen inte, så onödigt o packa ner skit som man inte ens kommer använda...

Men d är ju upp till var och en också:)

Ett råd, ta med godis,frukt osv! svindyrt o köpa på lasarett o maten är inget att hurra för.. haha^^

2010-12-04 @ 13:39:37
URL: http://gulligablondinen.blogspot.com
Postat av: Carolina

Jag fick ju lov att flytta hem till mina föräldrar för exakt 1 månad sen och hoppas på att jag är tillbaka i Gbg i januari :)

2010-12-04 @ 14:16:16
URL: http://gorgeousbutterfly.blogg.se/
Postat av: I väntan på Liten - Gravid i vecka 36

Tack så jättemycket! Hoppas det passar henne sen också :D

2010-12-04 @ 14:47:47
URL: http://madeleines.se
Postat av: Therese

Jag har inte tänkt så mycket på det ännu men förutom ombyte till mig och bebis så måste ju absolut en kamera med :D

2010-12-04 @ 15:31:32
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: MALIN - Längtar efter min prinsessa!

Jag tänkte packa BB-väskan nu i veckan, ska spana runt lite i gravidbloggar då de flesta lagt upp bra listor där!

Vilken lyx om ni får stanna så länge - här måste man åka hem efter 6 timmar på förlossningen om allt gått bra. Oavsett om man är förstföderska eller inte.. Så de flesta kommer inte ens till BB här. Känns lite scary tycker jag!

2010-12-04 @ 16:23:14
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/
Postat av: Sandra

Sv: Tack:)

2010-12-04 @ 17:31:30
URL: http://saandralovekeviin.blogg.se/
Postat av: Bea, Lines mamma och bebis i magen

Vi får inte gå på föräldrautbildning eftersom det är vårt andra barn, lite tråkigt tycker jag för det är kul att träffa andra som ska ha barn samtidigt! Jag har inte börjat funderat på bb-väskan än och fast det är andra barnet vet jag knappt vad som ska med. Det viktigaste: kamera och laddare, men sen sköna kläder, bebiskläder, filt till bebisen, babyskydd, hygienartiklar och lite att äta. Hoppas ni får en bra lördagskväll!

2010-12-04 @ 18:09:09
URL: http://linesmamma.blogg.se/
Postat av: Ida

Vad mysigt att vara gravid :)

2010-12-04 @ 20:03:07
URL: http://ipeterson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild