Då bär det iväg

2010-11-30
Var på vårdcentralen idag och fick bekräftat att jag har förhöjd sänka och en virusinfektion i kroppen.. Hon ville inte testa något annat - inte ta blodprov trots att jag bad om det, utan sa att det får min BM gör. Men en virusinfektion är iaf fastställt.. Ska stanna hemma från jobbet tänkte jag eftersom doktorn bad mig vila, men på torsdag tänkte jag gå igen. Det är personalbrist på jobbet så hemma och slöa kan man inte vara!

Däremot ska jag pallra mig iväg på julbordet ikväll ändå. Det känns så speciellt och mysigt att äta julbord tillsammans med sina kollegor så det tänkte jag faktiskt försöka orka mig på. Ingen bowling dock, det ska jag inte göra nu när jag är sjuk.

Moster köper presenter

2010-11-30
Lotta köpte 2 bodysar till bebisen för några dagar sen, hur gulliga som helst!
Den randiga i storlek 50 och den mönstrade i storlek 56, båda är omlottbodysar som ni ser.Vad gullig du är Lotta!

Idag blir det jobb, vårdcentral och sen julbord

2010-11-30
Idag ska jag pallra mig iväg till jobbet. Febern har gått ner, lite väl mycket faktiskt.. Är nere på 36,7 nu vilket jag inte alls brukar ha! Febern har hoppat upp och ner i 5 dagar nu och jag har haft nästan konstant huvudvärk.. Det är inte normalt för mig och jag ska som ni vet också förbi vårdcentralen en sväng och kolla om allt står rätt till.

Ikväll är det sen julbord med jobbet och det ska bli supertrevligt! Vi ska bowla också och jag hoppas att jag orkar :) Det som är så roligt!

Vecka 30 (29+0)

2010-11-30

Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.Bebisen
Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.
Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.Mamman
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.Du är på dag 204 av 280. (72,9%).

Imorgon blir det vårdcentralen

2010-11-29
Sjukanmälde mig från jobbet idag men ska gå imorgon. Febern har gått ner men jag sitter med en väldig huvudvärk.. Jättemånga borta från jobbet tydligen så det är lika bra att gå!
Däremot har jag fått tid på vårdcentralen imorgon så jag ska dit och kolla om allt är okej. Hoppas allt går bra!

Klippte mig i helgen

2010-11-29

Jag skrev ju att jag klippte mig i helgen. Vet inte hur många år sen det var sen jag gick till en frisör faktiskt.. Min syster har klippt mig och jag har klippt mig själv de senaste åren. Tycker inte att håret är speciellt viktigt och om det blir lite snett - vad gör det? Det växer ju ut.

Men nu har jag i alla fall varit hos en frisör och klippt, slingat lite och tonat utväxen.
Och vad har jag att säga?
Well.. Det blev ju bra men FY TUSAN VAD DYRT! Kommer inte gå till frisör igen på några år kan jag tala om för er!
Hår är INTE värt det, då klipper jag mig hellre själv till det ser så illa ut att en frisör måste rätta till det.


I alla fall.. Lite bilder!
Före

Som ni ser gick håret till halva brösten ungefär.


Färgen är lite ojämn, hade väldigt mycket utväxt. Säkert 7-8 cm, haha!

Efter

Håret är inte ljusare än förut utan det är helt enkelt ljuset på bilderna som skiljer det. Utväxten är slingad och tonad lite ljusare. Däremot är håret typ 7 cm kortare.


Klippte upp det också


Färgen är jämnare

Feber...

2010-11-29
Hej på er! Hur mår ni en dag som denna?

Själv sitter jag hemma med feber och huvudvärk, inte så roligt.. Har inte så hög feber visserligen, men jag har ändå sjukanmält mig från jobbet. Dels vill jag inte smitta några barn eller personal om jag nu skulle vara sjuk, och sen vill jag inte heller riskera att bli sämre eftersom imorgon har vi julmiddag tillsammans med jobbet. Planen var att vara hemma idag och hoppas att febern därför är helt borta imorgon! Har som sagt inte så hög feber så allt är nog bra imorgon tror jag!

Så idag ska jag helt enkelt vila, ta någon alvedon och dricka massor med vatten!

Klippt mig

2010-11-27
Hej hopp! Nu ska vi föra lite, jag dricker ju såklart inte, och sen ska vi ut. Jag har förresten klippt mig idag! Lägger in en förebild sen..

Lördag igen

2010-11-27
Nu är det lördag igen! Skönt med lite helg tycker jag, passar på att vila när jag kan. Jobbar ju 80% samtidigt som jag pluggar 75% så helgerna är alltid välkomna!
Vad ska ni hitta på idag?
Idag är planen att jag, Lotta, Marie och Lisa gå ut. Ska bli jättetrevligt :)

Just nu ligger jag och Oliver i soffan och Kim badar. Oliver gosar lite med lillebror eller lillasyster som ni ser :)

Ute med Oliver

2010-11-26
Är ute och går med Oliver nu och passerade just dom här cyklarna.. Kanske inte rätt väder för att ha cykeln utomhus?

Huvudvärk

2010-11-26
Jag har en sån jättejobbig huvudvärk just nu och även lite feber. Ska göra mig en kopp varm choklad och gå och lägga mig i soffan och vila och vänta på att sambon kommer hem!

Idag har jag pluggat och även förberett en presentation till jobbet. Inte riktigt klar men man måste ju börja någonstans!

Nä, nu ska jag gå och vila.

Tjuvlyssnat

2010-11-26
Haha, jag älskar att vara inne och läsa på tjuvlyssnat.


Tycker den här var väldigt rolig, kanske för att jag jobbar på förskola. Haha, vilken skön kille alltså!

"Förskolegård, Stockholm
En pojke ~3 har bakat en sandkaka. Han håller stolt upp den mot en av förskollärararna och ber henne att smaka.
Förskolläraren: Mmm! Vilken god kaka! Vill du smaka lite också?
Pojken: Jag äter inte sand."

Touché grabben!


Kan tänka mig att den här situationen blev lite pinsam för föräldrarna;

"Konditori, Vansbro
En familj sitter och fikar. Sonen ~5 pratar högljutt med sin mamma ~35.
Sonen: Du har en snippa och jag har en snopp!
Mamman: Försök att prata lite tystare, gubben.
Sonen: Pappa säger att han har en snopp, men jag har sett den och det är faktiskt en snippa! Eller hur pappa?!
Mycket pinsam tystnad runt bordet."


Brukar ni också vara inne på tjuvlyssnat.se och fördriva lite tid?

Måste plugga

2010-11-26
Hej alla pigga och glada! Jag pluggar ju på distans och det känns som att jag pluggar hela tiden, men att jag ändå pluggar för lite! Måste plugga nu!Jag har upptäckt att man ibland kan se min navel genom vissa kläder nu. Blixten förstör dock en del, men ser ni den lilla bulan mitt på magen?

Kläderna vi har i storlek 50

2010-11-25
Jag har ju skrivit tidigare att vi inte har så mycket kläder i storlek 50.. Man vet ju aldrig hur stor eller liten bebisen är när den kommer, och storlek 50 kan den ju ändå inte ha så länge (om den ens kan ha det över huvud taget!). Vi har därför mest kläder i storlek 56 som vi tänkt vika upp! Vi har en del i storlek 62 också förstås.

Men, men.. Jag tänkte slänga några bilder på det vi har i storlek 50.


Basic vit body.


Söt body med ljusblå nallar på. Jag tycker dock att den känns väldigt stor, den är snarare lika stor (om inte större) än de flesta plagg vi har i storlek 56.


Jättemjuk grå/vitrandig overall med fötter.


Den här supermjuka overallen är i storlek 50/56 visserligen. Jättesöt med fötter.


En vit, gullig liten tröja.


2 par vita strumpbyxor, är egentligen tänkt som långkallingar om det är kallt ute (ska ju bli en jävligt kall vinter och bebis är beräknad i februari).
Hunden ska ju gå ut flera gånger per dag så bebis får från första stund helt enkelt hänga med ut i väder och vind!


Pyjamas med stjärnor.


Det här är det enda vi har i storlek 50 alltså! Inga byxor som ni ser (men däremot har vi nog 10 par byxor i storlek 56...).
Vi har en massa bodysar och annat i storlek 56 som vi som sagt tänkt vika upp helt enkelt.

Hundens och kattens dagbok

2010-11-25

Har ni sett det här klippet? Stämmer ganska bra ;) Fick det klippet av Emma!

Hundens och kattens dagbok.

Blev erbjuden mer jobb!

2010-11-24
Idag ville min chef prata med mig. Hon erbjöd mig att arbeta lite längre här än vad det var tänkt från början och frågade om jag kunde det. Det kändes jättekul tycker jag, jag jobbar gärna så länge som möjligt!!

Nu är det alltså bestämt att jag ska jobba tills jag är gravid i vecka 38. Då hinner jag vara hemma iaf några dagar innan bebis kommer förhoppningsvis.
Hur länge ska ni andra jobba, till vilken vecka? Eller hur länge jobbade ni som redan fått barn, eller redan är hemma?

Dagislämningen avklarad

2010-11-24
Precis lämnat den här skrutten på dagis och går nu i snön på väg till jobbet.
Oliver älskar verkligen snön, han är så lycklig i snödrivorna och kastar sig runt. Jag blir varm i hela hjärtat av att se honom så lycklig, det är det bästa som finns!

Imorgon blir det pluggdag

2010-11-24
Hej hopp! Nu ska jag stax kila iväg till jobbet som vanligt. Imorgon och på fredag ska jag dock inte jobba, utan dom dagarna ska jag spendera på universitetet och plugga, plugga, plugga. Jobbar ju och pluggar samtidigt som ni vet och det tär en hel del på krafterna.

Igår slutade jag klockan 19 på jobbet och hade alltså en nästan 11h lång arbetsdag. Var helt slut när jag kom hem och gick och la mig klockan 20! Men det måste man ju kunna få göra ibland :)

Magbilder vecka 29

2010-11-23

Nu är det bara 1 vecka kvar till vecka 30! Den stora dagen närmar sig med stormsteg!Svar på frågor

2010-11-23

1 - Hur länge har du bloggat?
Jag började blogga april 2010

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Inte som idag i alla fall.. Kändes som att det bara fanns modebloggar, men nu vet jag ju att så är inte fallet!

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i? 
Ingen aning.. 

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? A
De är rätt lika som jag bloggar idag, bortsett från att jag inte var gravid då!

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
30st ungefär

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
Nästan bara dagboksbloggar.

7- nämn en bloggare (obs:länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Haha, får man nämna Kissies blogg? Jag brukar läsa den, tycker det är otroligt underhållande att se vad hon skriver för inlägg.

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
www.madeleines.se

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
De tycker det är bra och många går in och läser min blogg och ser vad jag har för mig. 

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ja, annars antar jag att de skulle säga något :P

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?

Jag tror jag hittat en rätt bra gräns.

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Jag bloggar inte om personliga bråk och sånt strul som händer i vardagen. Känner inte att det är något jag vill dela med mig av helt enkelt. 

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Inte så stor mån. Jag älskar kommentarer, de är jätteroliga, men främst vill jag ha bloggen som minne. Men det förstås, det är roligare när man får kommentarer än inte. Fast det är inte anledningen till att jag bloggar.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? 
Till viss del, liet beroende på hur personlig en person blir i bloggen.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nej

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Om man går ut med för mycket i bloggen som kommer tillbaka och "biter en rumpan" så kan det väl ha negativa sidor, men skadligt? Som i att man blir beroende eller? Nja, jag vet inte. 

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar
Nej


18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Nej

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Att det tar mycket tid

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Ja, det tror jag. Om livet som mamma!

21 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
Alla som vill svara får gärna göra det. Kommentera inlägget om att du svarat så går jag in och läser!

Vecka 29 (28+0)

2010-11-23

Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.


Bebisen
Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå.
Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.
Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.


Mamman
Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.


Jag är på dag 197 av 280. (70,4%).


Drömmer mig bort på IKEA

2010-11-23
Det händer mig ofta att jag sitter och drömmer mig bort på IKEA's hemsida. Jag sitter och längtar tills vi ska köpa en större bostad och massa nya möbler och sådär. Hittade faktiskt en jättefin lägenhet som vi skulle haft råd att köpa på 113kvm, men vi vill inte flytta riktigt än. Vi väntar på att bebisen har kommit först och hunnit bli lite äldre. När barnet är runt året gammalt känns det mer lägligt att flytta.
Funderar också på hur jag vill ändra det här hemma där vi bort nu men det känns nästan onödigt, vi ska ju flytta snart.

Den här soffan gillade jag! Vi har råd att köpa den nu, men här i vår lilla lägenhet kommer den knappast få plats!

7 år och 2 månader

2010-11-22

Idag är det 7 år och 2 månader sedan jag och min sambo blev ett par!
Tiden går så snabbt och snart har vi vår lilla bebis hos oss också!

Jag älskar dig Kim!


Om bara 16 månader (när vi varit tillsammans i 8 år och 4 månader) har vi varit tillsammans i 100 månader, det kanske vore någonting att fira, haha :) Kanske är det då vi ska satsa på att gifta oss? Vi hittar ju aldrig något datum som passar!

Naveln har blivit väldigt förändrad..

2010-11-21
Min navel har länge börjat arbeta sig utåt och bli en utåtnavel sen jag blev gravid. Ännu står den inte helt ut, men lite, och snart står den nog ut så mycket som den bara kan.


Idag är jag i vecka 27+5 (vecka 28) och nu ser naveln ut så här:

När fick ni utåtnavel?

Fyrkantig mage?

2010-11-21
Ibland tycker jag att min mage känns lite.. Fyrkantig kanske är fel ord men att den liksom inte är så rund längst fram utan rak. Min bebis ligger ju på tvären, kan det vara att magen ser lite fyrkantig ut för att bebisen ligger på tvären, med huvudet på ena sidan?

Hade en jättetrevlig lördagkväll!

2010-11-21
Igår kväll kom Lotta, Marie, Emma och Frida hit! Vi spelade spel, pratade, åt päron med after eight och hade skittrevligt som vanligt!

Lotta lyckades på något konstigt sätt få Emma att anta kanel-utmaningen! Ska försöka få in en film på det senare ikväll om jag lyckas.. Emma hade alltså inte hört talas om den innan igår. Hur hon har missat den vet jag inte, men vi fick oss ett gott skratt :)

Har någon lurat i er att äta en matsked kanel, eller har ni lyckats få någon annan att göra det?
Själv har jag aldrig ätit en sked, utan bara lyckats lura andra att göra det!

Oliver har däckat

2010-11-21
Oliver är helt slut nu efter en helkväll och ligger och sover i pappas knä. Hoppas ni alla haft en lika bra lördag som jag haft! Ska försöka lägga upp en film imorgon.. God natt!

Just nu

2010-11-20

Snart får vi besök

2010-11-20
Om några timmar kommer Lotta, Emma och Marie hit :) Ska bli jättekul att träffa dom, dom är alltid så roliga och trevliga. Uppdaterar senare :)

Niklas

2010-11-19
Precis kommit ut från teatern, Niklas var jättebra. Det var trevligt!

Hemma från BM :)

2010-11-19

Nu är jag hemma från barnmorskan. Vi tog inget blodprov, gjorde vi inte förra gången heller. Jag fick väga mig, mäta SF mått, mäta blodtryck och lyssna på bebisen :)

Bebisen låg förresten på tvären, vilket jag upplever att den gör typ hela tiden. Inget huvud neråt alltså..


Skriver upp hur det var vecka 24 och nu vecka 28, så man kan jämföra.


Vecka 24
Viktökning sen start: 8,8 kg
SF mått: 22 cm
Blodtryck: 105/65
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut


Vecka 28
Viktökning sen start: 9,6 kg
SF mått: 25 cm (ligger under kurvan...)
Blodtryck: 110/60
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut


När vi lyssnade på hjärtat idag dippade det ner till 145 vid något tillfälle, och sen upp till 160 vid ett annat tillfälle.
Det har aldrig legat under 145 när vi har lyssnat.
Ska dit igen om 3 veckor och sedan varannan vecka i fortsättningen.

Dagens hetsiga planer

2010-11-19
Nu ska jag ut med Oliver, lämna Oliver på dagis och sen ska jag iväg till en förskola (där jag inte jobbar) och observera barnen som går det. Ska bli väldigt spännande!


Efter det blir det raskt iväg till barnmorskemottagningen och väga och mäta som vanligt :)


Sen snabbt hem och plugga, plugga, plugga och få klart den här jävla tentan någon gång. Ganska snart efter att jag kommit hem kommer min syster Lotta hit också, hon får vackert vänta på att jag blir färdig med tentan innan jag tänker hänga med henne ^^

När tentan är klar kommer mina föräldrar hit ganska direkt antagligen. Sen ska vi ut och äta och efter det blir det iväg och se Niklas Strömstedt! Kommer komma hem sent ikväll!


Hur ser er fredag ut?

Pust och stön

2010-11-18
Pluggandet ikväll har faktiskt gått jättebra och jag kan äntligen gå och lägga mig. Bullarna blev jättegoda och imorgon ska jag till BM! :)

God natt!

Blogglistan uppdateras hela tiden

2010-11-18
Listan med massvis av gravidbloggar och mammabloggar uppdateras hela tiden. Ni hittar listan under kategorin "Bloggar".
Här är inlägget med bloggarna.

Då var det dags för plugg igen!

2010-11-18

Nu är jag hemma från jobbet! Sitter här och äter tonfisksallad (rester från igår) och har samtidigt en bulldeg på jäsning :D Ska bli supergott med nybakade bullar!!! Mmmmm!

Medan dom jäser ska jag plugga, plugga, plugga. En tenta som ska in imorgon och en till tenta som snart ska in så det är bara att köra på.


Oliver satt förresten en stund på en av våra köksstolar nyss. Han älskar att sitta där och gör det väldigt ofta. Kan det vara för att han ser matte och husse sitta där titt som tätt mån tro?

Tentastress

2010-11-18
Förlåt för dålig uppdatering igår men igår hade jag 0 minuter till övers! Pluggade hela kvällen igår och kommer göra det idag också. Har 2 tentor strax och man blir ju så stressad!
Hinner inte plugga på dagarna för då jobbar jag som ni vet, så det blir kväll och helgspluggande. Dock ska första tentan vara inne nu på fredag så jag känner mig väldigt stressad! Hoppas jag hinner klart!

Bloggen blir lite lidande men ni får ha tålamod helt enkelt ;)

Iväg

2010-11-17
Nu ska jag snart iväg till jobbet, men först ska jag ut i kylan och rusket med Oliver och sen gå och lämna honom på sitt hunddagis!

Natti Natti

2010-11-16
Nu går jag och min hund och lägger oss! Magen går såklart och lägger sig med mig, men bebis inne i magen är vaken nu (sparkar och bökar hej vilt) och kommer säkert röja runt halva natten som vanligt..! Hehe. Nu är det bara 90 dagar kvar tills bebis kan röja hela natten utanför magen istället!
Snart kommer Kim också och lägger sig. God natt på er!

Hem ljuva hem

2010-11-16
Hej på er! Nu har jag precis kommit hem från jobbet och har hämtat min hund på dagis. Oliver ääälskar verkligen sitt hunddagis! Det är jätteviktigt tycker jag, så det känns verkligen bra.

Strax ska jag kila och laga lite mat, blir pannbiff och potatis till middag idag! Och så efterrätt förstås, hihi ^^ Man måste ju passa på att njuta lite.


Igår var jag förresten på IKEA och köpte nya huvudkuddar till sängen. Våra var gamla och på några stod det att man inte kunde tvätta dom, vet inte alls när de blev tvättade senast eller hur gamla de var. Usch. Kändes som det kröp massor med djur över hela mig.. Kunde bara tänka på alla kvalster och döda kvalster och all kvalsteravföring så jag var helt enkelt tvungen att köpa nya kuddar. Köpte 6 stycken - 2 låga, 2 mellanhöga och 2 höga kuddar. Sen har vi ytterligare en kudde som är ganska ny som vi faktiskt sparade :)
Blev väldigt mysigt med så många kuddar, 7st, i vår 160cm säng!

Vecka 28 (27+0)

2010-11-16

Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.Bebisen
Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Fötterna mäter fem centimeter. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar.
Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma.Mamman
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.Jag är på dag 190 av 280. (67,9%).


Listan med bloggar

2010-11-16

Nu finns det en kategori som heter Bloggar.
I den kategorin hittar ni listan med länkar till de bloggar som skrivit upp sig än så länge!
Om du inte står med på listan men vill att jag ska länka dig, följ instruktionerna i det här inlägget så lägger jag en länk till dig också i blogglistan.


Blogglistan hittar ni i inlägget här nedanför! :)


Om ni sen tappar bort inlägget så finns det som sagt i kategorin Bloggar nu.

Bloggar

2010-11-16

Gravidbloggar


November

Namn: Caroline
Ålder: 18
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 27 November 2010
Bloggadress: http://carroomattsson.blogg.se/


December

Namn: Sara
Ålder: 23 år
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 1 december (svensk BF) 3 december (norsk BF, 40+2) 2010
Bloggadress: http://zarat.blogg.se


Namn: Moa
Ålder: 20 år
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 1 december
Bloggadress: http://pluttenimagen.blogg.se/Januari

Namn: Mikaela
Ålder: 23 år
När är ni beräknade/när fick ni erat barn: 3 Januari 2011
Bloggadress: http://mikaelaalm.blogg.se


Namn: Malin
Ålder: 22
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 7 Januari 2011
Bloggadress: http://malinkarlstrand.blogg.se


Namn: Josefine
Ålder: 23 år
När är ni beräknade: när ni fick erat barn: 7 Januari 2011
Bloggadress: http://www.superjosefine.blogg.se


Namn: Madeleine
Ålder: 22år
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 9/1 (norskt BF, 7/1 svenskt BF) 2011
Bloggadress: http://www.madeleines.se


Namn: Caroline
Ålder: 23
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 22 Januari 2011
Bloggadress: www.carolineprim.blogg.se


Namn: Frida
Ålder: 24 år
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 24 Januari 2011
Bloggadress: http://www.fritte.blogg.se


Namn: Lina
Ålder: 22 år
När är ni beräknade/när fick ni erat barn: 26 Januari 2011
Bloggadress: http://miralina.blogg.se/


Namn: Mia
Ålder: 30
När är ni beräknade/när fick ni erat barn: 30 Januari 2011
Bloggadress: http://www.thelifeofmia.se/Februari


Namn: Ewelina
Ålder: 21år
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 6 februari 2011
Bloggadress: http://ewelina.bloggo.nu/

Namn: Jessica
Ålder: 21
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 5 Februari 2011
Bloggadress: http://www.lovelyeverafter.blogg.se


Namn: Maria
Ålder: 21
När är ni beräknade/när fick ni erat barn: 18 Februari 2011
Bloggadress: http://majiaanyberg.blogg.se


Namn: Miranda
Ålder: 17
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 21 Februari 2011
Bloggadress: http://fairytalez.blogg.se


(Caroline, du har lösenord på din blogg! Om du vill att jag eller någon annan som läser den här blogglistan ska kunna läsa din blogg borde du ge ut användarnamnet och lösenordet också!)
Namn: Caroline
Ålder: 23
När är ni beräknade: Bf 23 feb 2011
Bloggadress: http://carroscaroline.blogg.se


Namn: Josephine
Ålder: 20 år
När är ni beräknade/när fick ni erat barn: 24 Februari 2011
Bloggadress: http://jsantinelli.blogg.se


Namn: Amanda
Ålder: 22
När är ni beräknade/när fick ni erat barn: 24 Februari 2011
Bloggadress: www.mandyys.devote.seMars


Namn: Sanna
Ålder: 20
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 3 Mars 2011
Bloggadress: http://www.saaanna.blogg.se

Namn: Therese
Ålder: 25
När är ni beräknade/när fick ni erat barn: 6 Mars 2011
Bloggadress: www.mylifeinthai.se


Namn: Fia
Ålder:26
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 6 Mars 2011
Bloggadress: http://fialotten.blogspot.com/


Namn: Sandra
Ålder: 20
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 9 Mars 2011
Bloggadress: http://snartenliten.blogg.se


Namn: Angelica
Ålder: 21
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 11 Mars 2011
Bloggadress: http://www.jelic.blogg.se/


Namn: Fatima
Ålder: 24
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 31 Mars 2011
Bloggadress: http://www.thistakes.comApril

Namn: Linda
Ålder: 18
När är ni beräknade/när fick ni erat barn: 17 April 2011
Bloggadress: http://liiindaaoxelgrens.blogg.se/


Namn: Magdalena
Ålder: 20
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 26 april 2011
Bloggadress: http://maagdaaleenaa.blogg.seMammabloggar

2008 + 2010

Namn: Caroline
Ålder: 21
När ni fick era barn: 24 Juni 2008 & 14 Mars 2010
Bloggadress: http://mammaadamochalisha.blogg.se/


2010

Namn: Therese
Ålder: 24
När är ni beräknade/när ni fick erat barn: 14 februari 2010
Bloggadress: http://kossanshandarbete.blogg.se


Namn: Love Aka mommyatnineteen
Ålder: 20 snart 21
När ni fick erat barn: 10 September 2010
Bloggadress: http://mommyatnineteen.blogg.se


Namn: Caroline
Ålder: 24 år
När fick ni erat barn: 16 September 2010
Bloggadress: http://carrox.blogg.se


Namn: Anna
Ålder: 27
När ni fick erat barn: 21 Oktober 2010
Bloggadress: http://annacondas.blogg.se

Databordet / skötbordet

2010-11-15
Okej, nu kommer lite bilder på databordet vi tänkt använda som skötbord.


Vi har en skötbädd men inget skötbäddsöverdrag (eller vad heter det?). Alltså vi har inget tygöverdrag till skötbädden, men behövs verkligen det? Nej, det tror inte jag! Ni ska få se vad finurlig jag varit idag :)
Idag tog jag ett tygstycke som vi hade hemma och klippte den i 4 bitar som täcker skötbädden.
En mörk bild, men 3st ligger vikta på skötbädden och den 4e ligger utlagd på skötbädden.

Det borde väl bara vara att lägga dit en tygbit när man byter blöja, och sen går det ju att tvätta, eller?

Sen finns ju engångsunderlägg också..


3 st vikta och 1 är utlagd. Passar perfekt på skötbädden!


Här är själva databordet. Jag vill fixa en hög kant där jag ritat på bilden! Känns lite osäkert sådär bara, utan kanter, fast man lämnar ju såklart aldrig barnet på skötbordet. Men ändå! Vi får se om vi fixar kant eller inte.
Den vita brädan ni ser på bilden är utdragbar.


Den här brädan är tänkt för datamusen och tagnentbordet, men varför inte ha salvor, tvättlappar, handdukar och skötbordsunderlägg där? :)
Man drar lätt ut brädan med vänsterhanden medan man står framför barnet. Då har man barnet framför sig, kan hålla höger hand på magen, dra ut brädan med vänster hand och VIPS så har man salvorna, tvättlapparna och allt det där bredvid! Lättåtkomligt.


Står man vid sidan ser det ut så här! Några gula handduksbitar (sönderklippa handdukar) som är lätta att fukta eller bara använda torra, engångsskötunderlägg under handdukarna, tvättlappar uppe till höger och så salvor nere till höger.
Badrummet är förresten precis bakom ryggen när man står där på sidan, så vatten är ändå nära till hands även fast bordet inte står inne i själva badrummet.. Finns nämligen ingen plats där inne!


Under databordet finns plats för en papperskorg och även blöjor. Nu ställde jag bara dit papperskorgen från köket och en påse som får symbolisera ett blöjpaket eller 2.. :) Finns plats på "hyllan" bakom papperskorgen också för ett till blöjpaket.


Bebiskläder brevid, nära till hands.


Databordet/skötbordet står i vardagsrummet, det är där det fanns plats. Men det måste ju funka när badrummet ändå är så nära.

Det databordet borde väl fungera lika bra som vilket skötbord som helst?
Varför köpa ett skötbord när man har ett databord som står och skräpar? :)

Plugg idag

2010-11-15
Idag har jag tagit semester från jobbet för att ha extra tid att plugga. 2 tentor som kommer nu strax så jag har massvis att göra!!

Har idag fixat i ordning databordet som vi tänkt använda som skötbord. Hur avancerat måste ett skötbord vara liksom? Vi tänkte inte köpa ett, utan som sagt använda ett databord som bara står och skräpar. Ni får se sen hur det är, ska fixa en hård kant på sidan men annars ska vi nog inte göra så mycket mer. Allt man behöver är väl bara en yta egentligen? Aja, ni får se sen helt enkelt :)

Nu ska jag handla lite juice och sen försöka plugga lite!

Bloggar

2010-11-15

Sandra har på sin blogg länkat till en massa andra gravidbloggar och mammabloggar, vilket jag tycker är en kanonidé!

Jättekul att ha en lista på massa gravidbloggar/mammabloggar som man kan läsa när lusten faller på :)
Tycker såklart det är roligt att läsa bloggar som inte är gravidbloggar eller mammabloggar också (såklart!) men en lista med dessa typer av bloggar kan ju alltid vara bra att ha.
Skriv en kommentar i inlägget där du fyller i:


Namn:
Ålder:
När är ni beräknade/när ni fick erat barn:
Bloggadress:så gör jag en kategori och ett inlägg där jag länkar till era bloggar!

Köpte lite grejer igår

2010-11-14
Igår var jag och shoppade lite. Köpte bland annat en Fars Dag present till Kims pappa och till Kim köpte jag 15 par strumpor ;)

Sen köpte jag också;


Amningskupor/inlägg


Den här mysiga supersöta tröjan till bebis! Storlek 62, från H&M.
Köpt på pojkavdelningen men tycker minsann att den passar både flickor och pojkar.


Ännu en tröja från pojkavdelningen, storlek 62. Tycker den var söt och att den absolut passar både flickor och pojkar! Den är från KappAhl.
Sen ett par söta jeans, storlek 62 där också. Köpta på KappAhl.

Ett till Fars Dag inlägg

2010-11-14
Vad roligt att flera av er påmint mig om att gratta min sambo Kim idag :) Man får såklart inte glömma bort att fira de blivande papporna också... :)

Ett litet meddelande och en kopp kaffe i sängen fick blivande pappa här hemma i morse!


"Grattis pappa på Fars dag! <3 Ses snart!"

Hur har ni firat alla blivande pappor?

Morgonpromenad

2010-11-14
Slänger in lite bilder från morgonpromenaden :)
Det var så lugnt och stilla så jag till och med vågade dra upp tröjan lite och ta 2 magbilder!


Fars dag

2010-11-14

Idag är det Fars dag!
Hoppas du får en jätteskön dag pappa.
Jag älskar dig!
Jag ska stax iväg på en Fars dag + födelsedagsmiddag med Kims pappa, ska bli väldigt trevligt!


Vad ska ni hitta på idag? Har ni grattat era pappor än?

Shoppat lite..

2010-11-13
Var och handlade lite smått och gott i forum idag! Hihi :) Visar imorgon!

Några av våra filtar

2010-11-13
Slänger upp bilder på 5 av bebisens filtar..

Två stycken tunna bomullsfiltar, en med stjärnor och en med barbapappa. Väldigt söta!

Jättesöt lite tjockare, supergosig filt med huva på.Skönare filt får man leta efter! Otroligt mjuk och gosig filt med prickar på. Har en i samma material men med Nalle Puh på, fast den ligger i spjälsängen just nu .. :)

Tjock, jättemjuk och stor filt! Har foten på så ni kan uppfatta storleken. Perfekt "ligga-på-golvet" filt!


Alla filtarna är köpta på Ullared!

Sommar, vart tog du vägen?

2010-11-13

Det är mörkt och kallt ute nu.. Då och då snöar det och sen smälter det igen så det blir tråkigt slaskväder. Hur kan man inte längta tillbaka till sommaren då?

Ljuvliga lussebullar

2010-11-11
Igår bakade jag lussebullar! Det är ju så underbart gott :) Dubbla russin brukar jag köra med, smarrigt smarrigt!

Hela köket doftade som lussebullar i morse, trots att jag bakade dom igår kväll. Ljuvligt!Har ni bakat lussebullar än?

Gulliga ungar

2010-11-11
Ibland säger barnen verkligen söta och snälla saker till en. Idag när jag traskade in på jobbet, som alla andra dagar, pratade jag lite med barnen. Barnen är 1-2 år gamla.
Då tittar en pojke på mig och så säger han:
- Tina, du jättefin.
Aaaw :) Vad glad jag blev. Det kom från ingenstans, bara jättegulligt. Antagligen gillade han väl min röda topp jag har på mig kanske.

Sparkade på pappa inatt

2010-11-11

Inatt medan jag låg och sov så låg bebisen och sparkade en massa på sin pappa. Jag sover ganska tugnt så jag vaknade inte, men Kim berättade imorse när jag vaknade att han hade haft handen på min mage och bebisen hade sparkat på honom som en liten tok!
Om och om och om och om igen.
Sen flyttade han på handen till andra sidan magen och vips så fick han massa sparkar/boxar på den sidan också. Jättemysigt!

Svampbob..

2010-11-10
Nu ska jag, Kim, Oliver och bebisen gå och lägga oss! När vi ska sova brukar vi alltid titta på lättsamma, halvt meningslösa men ändå underhållande serier som vi somnar till. Vi har sett alla säsonger av the simpsons så många gånger att vi tagit en paus från dom nu. Family guy likaså, även american dad.
Ikväll blir det därför svampbob fyrkant! Vi har alla(?) 6 säsonger men sett de flesta avsnitten. Dock inte så många gånger så det passar utmärkt att somna till.

Brukar ni också somna till serietittande? Vad gör ni när ni ska sova?

Vagnen

2010-11-10
Nu kommer ÄNTLIGEN en bild på vår vagn. Tagit lång tid innan bilden kommit upp men här kommer vagnen!Det är en mörkblå Emmaljunga Duo som vi köpte på blocket för 400kr! Fick också med skötväska, paraply/parasol och åkpåse.Reflexerna funkar bra.. :)

Lista med saker

2010-11-09
Jag hittade en lång lista med förslag på saker att köpa innan bebisen har kommit. Kanske inte den bästa listan, vet inte ens om allting som står behövs (?), men jag sätter streck över de saker vi har än så länge iaf.
Vad har ni? Vad har ni kvar att köpa?


Till Mamma
AmningsBHar
Amningsinlägg
Amningskudde
Bröstpump
Amningskupa
XL Bindor
Trosskydd


Till Skötsel
Förvaringsalt.
Skötbord (alt. skötbädd på bänk, tvättmaskin)  - Vi ska inte ha skötbord, men kommer köpa skötbädd.
Blöjhink
Blöjor
Salva (för röda rumpor)
Zinksalva (för blåsor och blöjeksem)

Tvättlappar 
Badbalja
Barn/Bad olja
Badhandduk
KläderTill Transport

Barnvagn (med alla tillbehör, åkpåse m.m)
Bilbarnstol 
Bärsele/Bärsjal
Skötväska
Resesäng      - planerar inte att skaffa ...

Till Sömn
Spjälsäng
Spjälskydd
Filt
Kudde
Sängkläder
-lakan
-örngott
-påslakan
-madrasskydd
Pyjamas/Sovpåse
Mobil
NappTill Lek/Fritid
Babysitter 
Babygym
Mjukisdjur


Övrigt
Modersmjölksersättning
Termometer feber/bad
Snorsug
Nappflaska med anpassad dinapp
 
Trasor/små handdukar- för alla spyer och rapningar
"Mitt första år"
Behållare till infrysning av bröstmjölk

Sen dag

2010-11-09
Idag jobbar jag sent och kommer inte hem förän ikväll. Kim ska hämta Oliver från dagis (eftersom jag inte hinner innan dagis stänger..) och sen ska han laga mat till mig hoppas jag - så maten står på bordet när jag kommer hem ;-)

Men det blir en jobbig dag. Är helt slut efter en vanlig jobbdag på 8h så dessa dagar ser jag aldrig fram emot.. :P Men det är bara att kämpa på! Ska bara jobba i 7 veckor till ju, sen ska jag vara hemma och förbereda mig inför förlossningen!

Vecka 27 (26+0)

2010-11-09

Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 97 dagar kvar till beräknad förlossning.Barnet
Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.
Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.


Mamman
Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.Jag är på dag 186 av 280. (66,4%)
Här kommer lite magbilder:97 dagar kvar...!!

Frågor

2010-11-08

- När fick du reda på att du var gravid?

4 juni :)-Hur reagerade du?

Det kändes overkligt! Blev jätteglad och smsade en bild till Kim (som inte var där) och frågade om han också såg ett plus på stickan eller om jag inbillade mig..! Självklart var det ett plus!- Var bebisen planerad?

Vi hade sagt innan att blir det något så blir det, och vi hade pratat om barn ett tag. Vi planerade inte exakt tillfället, men vi planerade att skaffa barn! Gick lite snabbare än tänkt bara, men skönt är väl det. Då slipper vi vänta :)


-Tänkte du någonsin på abort?

Aldrig.


- Hur reagerade pappan till barnet?

Han blev väldigt glad. Han blev överraskad och tyckte också det kändes overkligt, men när det sjunkit in ordentligt så var vi båda bara jätteglada.


-Hur gammal kommer du att vara när du föder?
Kommer precis ha hunnit fylla 22 år.-Har du förändras sen du blev gravid?

Inte direkt tror jag.-Kroppsmässigt?

Hehe, jo.. Jag har gått upp 8kg än så länge, tuttarna har växt som fan och jag kan inte ha några av mina gamla BHar.. Men jag har inte så ont i kroppen och sådär, utan allt känns bra.-Vad är det bästa med att vara gravid?

Att få bära på mitt och Kims barn såklart! Att gå runt och veta, även fast det är svårt att förstå, att det ligger en liten människa där inne som vi snart ska få träffa!- Och det sämsta?

Tröttheten. Jag har mått väldigt bra annars, inte kräkts eller mått speciellt illa, har inte haft så jätteont (lite värk i höfterna då och då) men än så länge har graviditeten varit en ganska lätt och behaglig resa. Det är bara tröttheten som är jobbig.


- Är du rädd för en kommande förlossning?

Idag på ICA såg jag en stor köttbit som vägde 3,5 kg. Då kände jag bara att "hjälp, ska jag klämma ut ett barn som är så stort och väger så mycker? HUR?!".
Men jag var mer rädd förut, innan jag blev gravid. Sen jag blev gravid har jag lugnat mig mycket och nu längtar jag så mycket tills bebisen är ute. Ut ska den och ut kommer den komma. Ont som fan kommer det nog att göra men ut ska den. Jag vill ha ut bebisen!


-Vet du vad ditt barn har för kön?

Nej.-Har ni bestämt namn?

Inte bestämt än.. Vi har ett flicknamn som vi båda gillar men vi har inte hittat något pojknamn än.


- Hur valde ni namn?

Vi har sagt massa olika namn till varandra, fram och tillbaka.
"Vad tycker du om ****?" "Gillar du *****?" "Är inte ****** ett fint namn?". Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Så hittade vi ett flicknamn vi båda gillade men som sagt har vi inte hittat ett pojknamn än som båda gillar.


-Några speciella likheter du vill att din bebis ska få av dig eller pappan?

Det är ingenting jag funderat så mycket på. Inte vad jag vill liksom. Däremot tror jag bebisen kommer bli mörkhårig eftersom pappa är det, kanske bruna ögon också efter pappa. Men annars har jag inte aning. Det blir som det blir helt enkelt :)


- Är din bebis lugn eller livlig i magen?

Det är olika från dag till dag. Den är livlig vissa stunder på dagen (natten mest....) och lugn andra stunder. Sen har jag inget att jämföra med. Hur är en livlig bebis i magen och hur är en lugn? Jag känner bebisen sparka och böka runt några gånger varje dag, ibland hårdare och livligare än andra gånger.


-När tror du att din bebis kommer att födas?
Jag tror jag kommer gå några dagar över tiden, hoppas dock snarare på att föda lite tidigt så slipper man vänta så länge!
Bebisen är ju beräknad på alla hjärtans dag (14/2), och det vore häftigt att föda då, men jag hoppas att bebisen inte behöver dela födelsedag med den dagen :) Men blir det så så blir det ju så!

Oliver tränar balansen...

2010-11-08
Tog bilderna igår :) Oliver tränar balansen och balanserar en liten köttbit på nosen!Nu börjar...

2010-11-07

Nu börjar Vem kan slå Filip och Fredrik! Ska ni också titta?!

Min blogg har inflytande

2010-11-07

Träffade min kollega nyss, och det hör till att veta att hon läser min blogg.
Vet ni vad hon berättade?
Hon berättade att hon varit och köpt en likadan lampa som jag har (stjärnan) och även en röd ljusslinga! Ni ser, min blogg har inflytande! Jätteroligt tycker jag, att man kan inspirera andra.


Här är lampan och ljusslingan!

  Bartenius: Ni ser! Det finns fler än vi som redan satt upp en julstjärna i fönstret ;) 

Tack för igår!

2010-11-07
Igår var vi hemma hos Kims bror och såklart också Susanne, Caroline och Daniel :) Jessica och Gustav var också där!

Vi åt massa god mat, drack gott, åt chips och godis och pratade och hade trevligt. Det är alltid roligt att träffa er, hoppas vi träffas snart igen!

Tog bara några enstaka kort med mobilen vid matbordet, inte så jättebra kvalitet tyvärr..!


På väg till Kims bror

2010-11-06

Nu är vi på väg till Kims brorsa. Vi ska umgås lite och sådär, ska bli trevligt :) Länge sen vi träffade dom! Jessica, Kims syster, och Gustav, hennes son, kommer också dit!Tjingeling!

Bara 100 dagar kvar till bebisen är beräknad!

2010-11-06

Nytvättat

2010-11-06
Hej på er, alla pigga och glada! Vad ska ni hitta på idag?
Vi ska till Kims brorsa ikväll, mycket trevligt.

Nu har vi precis tvättat lite och Oliver lägger sig direkt på den rena tvätten, såklart :) Han tycker jättemycket om att ligga på kläder och gör det jämt när han kan, och nu när det är nytvättat och tumlat är dom ju varma och extra gosiga!

Ny lampa

2010-11-05
Samtidigt som jag köpte ljusslingorna köpte jag också en lampa. Lite extra julstämning :)

Bakat idag

2010-11-05

Vill ha lite julstämning här hemma så idag har jag handlat julmust och jag och Kim har också hunnit baka pepparkakor i morse! Kim har åkt till jobbet nu men han var hemma i morse eftersom han börjar sent idag.

Idag är jag ledig för att plugga och jag har pluggat en del, har en hel del kvar att göra och ska sitta hela eftermiddagen.. Men för att orka en hel dag måste man ju ta en bak-paus ibland, eller hur? :)

Vad gör jag uppe?

2010-11-04
Godnatt på er! Hoppas att jag kan sova nu.. Är fortfarande vaken som ni märker, men hoppas att jag somnar snart. Någon som har bra sovtips för när man inte kan somna?

Kladdkaka

2010-11-04
Jag har faktiskt inte bakat den själv, tyvärr, utan har köpt den. Men den är god ändå! :)

Vad är det med mig?

2010-11-04
Inatt kunde jag inte heller sova! Jag blev inet väckt, men jag kunde helt enkelt inte somna. Det är JÄTTEOVANLIGT för mig, jag är en sån som somnar direkt när jag lägger mig.

Först kunde jag inte sova för min sambo inte var hemma.. Sen när han kom hem strax efter 22 så kunde jag inte heller somna. Somnade först en stund efter klockan 01. Jobbigt! Har alltså fått sova knappt 6 timmar i natt, och nu ska jag strax kila till jobbet. Hur trött som helst :(
Väldigt jobbigt att jobba på förskola när man är så trött, ljudnivån är fruktansvärt hög och man måste alltid vara på helspänn och topphumör för alla barnens skull.

Hoppas verkligen inte detta håller i sig!

Jobbig natt..

2010-11-03
Jag känner mig lite extra trött nu när jag är gravid och försöker verkligen ta tillvara på all sömn jag kan få.
Igår natt vaknade jag ungefär 03.30 och gick upp och kissade, och sen gick jag såklart direkt och la mig igen. Jag brukar somna så fort jag lägger mig ner i princip men det tyckte inte bebisen var en bra idé just igår. H*n vaknade med buller och bång och levde rövare där inne! Omöjligt att sömna. H*n bökade och puffade och sparkade och höll mig vaken till strax efter 05.00! Alltså i 1½ timme!

Att barn håller en vaken på nätterna när de är utanför magen, javisst.. Min verkar dock tycka att det är dags redan nu att börja hålla mamma vaken på natten!

En jobbig natt med lite förlorad sömn, jag får försöka ta igen det den här natten :)

Min gamla kropp...

2010-11-02

Tänkte slänga in en gammal musikvideo som jag var med i för ett drygt år sedan. Den är inspelad 5 månader innan jag blev gravid.. Man får hoppas att kroppen går tillbaka till vad den en gång var, haha ^^För er som inte känner mig så är jag den enda blondinen i videon, och jag är med lite hela tiden, då och då!Saker förändras :) Och jag är så glad över min mage ska ni veta!! Och för vårt kommande barn!
Jag känner mig så fin i min mage och den påminner mig hela tiden om vår längtan och väntan på vårt barn som ligger där inne och myser.

Men när vi har vår älskade bebis så tar jag gärna tillbaka min gamla kropp igen - tack.

Den blå i sovrummet

2010-11-02

Vi satte en röd ljusslinga i vardagsrummet, och sen en blå i sovrummet. Dom kommer som jag skrev förut från Clas ohlsons! Älskar dom, så himla mysigt det blev nu :)

Mina nya mammajeans

2010-11-02

Här kommer lite bilder på mina nya mammajeans. Dom är köpta på PoP och väldigt sköna. Dom är lite mörkare och 1 storlek för stora, så att jag kan gå upp i vikt även på höfterna och rumpan och inte bara på magen :P Jag menar, snart är det ju faktiskt julbord! Hehe. Så då kommer byxorna passa även om jag går upp i vikt lite överallt på kroppen.
Vecka 26 (25+0)

2010-11-02

Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.Bebisen
Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret. Barnet fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.


Mamman
Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer.Jag är på dag 176 av 280. (62,9%).

Mysfaktor!

2010-11-01
Jag har ingen tillgång till datorn just nu så jag kan inte visa bilder på mammajeansen, men det kommer. Till dess - titta vad vi köpte idag! Mysfaktor! Vi har också köpt blåa till sovrummet som vi har hängt upp, jättefint.Mysigt va?


Om ni undrar: Vi köpte den röda och blåa ljusslingan på Clas Ohlson :)
Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild