Mammajeans

2010-10-31
Min mamma var så snäll så att idag när vi gick lite i affärer så gav hon mig en present, ett par mammajeans :) Så himla snällt! Ska lägga in en bild på dom imorgon. Dom är lite stora, men då kan jag gå upp lite i vikt utan att dom blir för små! Har inte kunnat ha mina jeans på minst 2 månader så det ska bli skönt med ett par byxor för omväxlings skull :)

Har du några mammabyxor?

Godnatt!

2010-10-31

Vecka 24+4

Eskilstuna snart

2010-10-30
Nu är jag snart i eskilstuna! Det blev så att jag ska sova över där, trevligt trevligt :) Kommer hem imorgon igen! Ursäkta den bristfälliga uppdateringen, bloggar mer när jag har mer tid!

Glöm inte ställa tillbaka klockan inatt!

En spegel tillbaka i tiden

2010-10-29

När jag tittar på mig bakifrån i spegeln (vilket iof är lite svårt), så ser man att jag gått upp lite i vikt men jag tycker absolut inte att man kan se att jag är gravid. Det är nästan som att blicka 6 månader bakåt i tiden..
Sen vänder man lite på sig och säger hej till tjockismagen!

Hittade precis massa ägg?!

2010-10-29
Ägg? Nu?! Det är ju snart vinter. Vilket djur lägger ägg nu?

Vilka ägg kan jag ha hittat? Någon som vet??

Hittat minst 20st nyligen kläckta eller nyligen uppätna av något.Alla vita sakerna är ägg...Alla ägg hade hål i skalen.Usch usch.. Dom var också mjuka i skalet förresten, inte alls hårda som ägg annars brukar vara..Relativt små.. Några ägg skiftade i lite rosa, men jag fick det inte på bild.
Som ni ser var det lite gula kvar i några ägg.. Gulan äter ju djuret upp och så tar den sig ur ägget. Vet inte om dom alltid äter upp all gula eller om det blir kvar lite ibland? Det var inte gula i alla ägg vad jag såg. Om något har ätit äggen så kan det ju ockå vara därför det är lite gula kvar.


Sen var det i alla fall hem och tvätta händerna!!!


Men i alla fall.. Vad tusan har jag hittat?! Hjälp mig!

Dags att plugga!

2010-10-29

Hej på er alla pigga och glada! Idag är det massa plugg som gäller.. Har 2 tentor på ingång så det är bara att sätta igång och köra hårt. Läsa massa kurslitteratur och skriva en massa.

Sitter här och dippar paprika medan jag pluggar, väldigt smarrigt :)

Måste väl inte alltid lyxa till det?

2010-10-28
Man måste väl inte alltid lyxa till det? Idag gjorde jag bara makaroner med falukorv, och några baconskivor vi hade hemma och lite sallad. Det duger ju också som middag :) Snart kommer Kim hem, längtar! Tycker inte om att vara själv.. Oliver är ju här visserligen, men ändå :)

Skänk 5kr till Kooperation Utan Gränser

2010-10-28
Det kostar dig ingenting, allt du behöver göra är att svara på 7 frågor som tar någon minut bara.. Då skänks 5kr till Kooperation Utan Gränser. Kom igen nu bloggläsare, ni hjälps vi åt att hjälpa varandra :)

http://utangranser.dqc.se/quiz/KooperationQuiz.html?ref=kampanjsajt


Torsdag

2010-10-28
Idag är det torsdag och jag sitter som vanligt på jobbet. Torsdagar innebär också att jag är ledig från jobbet imorgon och jag ska spendera dagen pluggandes. Har två tentor på g så behöver verkligen plugga!

Några verkade ha fått de tidsinställda inläggen att funka trots allt, jag får väl försöka igen. Ställer in både annan dag och annan tid men när jag trycker publisera kommer det upp direkt ändå? Får som sagt pröva igen då..

I helgen ska jag åka till eskilstuna och hälsa på mina föräldrar, vilket jag verkligen ser fram emot! Vi träffas alldeles för sällan tycker jag. Ska vi väldigt trevligt att träffa dom :)
Vad ska ni göra i helgen?

Tidsinställda inlägg

2010-10-27
Är det någon som fått dom tidsinställda inläggen att fungera? Mina kommer upp direkt, även fast jag sätter datumet på imorgon. Varför funkar det inte? Hur gör man?

Magen växer..

2010-10-26
Svårt att hitta bilder på hur ens mage såg ut innan jag blev gravid (hur ofta är magen med på bild?), men här kommer två bilder på hur magen såg ut innan graviditeten.
Här var precis innan jag blev gravid, inte en så snygg bild kanske.Här är jag gravid i vecka 3 ungefär!Vecka 13Vecka 16Vecka 22Vecka 25

Stackars lilla Oliver

2010-10-26
Oliver har fått ett litet sår på axeln, stackarn. Det kliar också väldigt mycket när det läker så han kliar och kliar och kliar och slickar på såret. Vilket förstås gör att det inte läker! Så han går där med sitt sår som aldrig får läka eftersom han bara kliar upp det..

Försökte linda in det med bandage men det satt liksom inge bra på min smidiga lilla hund. Så då körde jag helt enkelt på honom en bebisbody. Har vikt in den så den ser ut som en tröja och klipp upp i nacken eftersom den var lite tight i nacken på honom. Annars är den inte tight någonstans, inte i armhålorna eller så. Skönt!

Så nu har stackarn en uppvikt bebisbody på sig och ska ha tills såret läkt :( Ska ta av den då och då när vi är ute dock, gillar inte tanken på att han ska ha en tröja på sig dygnet runt..

Stackarn!Jag älskar i-landsproblem

2010-10-26

Alltså.. Underbara i-landsproblem. De förgyller min vardag. Så banala, töntiga och fåniga problem som ändå är så fruktansvärt irriterande! Jag blir så road över att jag blir så irriterad på småsaker.

Jag menar.. Tur som fan att vi inte lider av svält och krig, men fan vad irriterande när tröjan man tänkt ha på sig idag plötsligt har en fläck (var kom den ifrån?!) och så vet man inte vilken tröja man ska välja istället.. Så slösar man några minuter på det.
Annat som jag tycker är irriterande är:
* Alla USB portar är upptagna, man måste alltså dra ut något för att stoppa in kamerasladden.. Jobbigt!

* Alla eluttag är upptagna, man måste alltså dra ut något för att stoppa in kameraladdaren.. SKITJOBBIGT!

* Man hittar inte 2 strumpor av samma färg - ska jag fortsätta leta eller ska jag skita i det och köra på de olikfärgade?

* Jag står i duschen och sätter på vattnet, och det kalla vattnet som alltid kommer först nuddar mina tår och det blir jääättekallt.

* När man köper för mycket mat utan att tänka på det, så hinner man liksom inte äta upp den man har utan så blir den dålig istället och börjar mögla. Och så måste man kasta den äckliga maten som man inte hann äta.

* Man är skitsugen på att baka kladdkaka, och har alla sakerna hemma, men ingen grädde. Och jag vill gärna ha grädde till min kladdkaka.. Men det tar ju säkert 2 minuter att gå till ICA = jobbigt! Ska jag gå 2 minuter och köpa grädde, ska jag baka kladdkaka och äta den utan grädde eller ska jag helt enkelt skita i att baka??

* Vilka skor ska jag ha idag?? Dom, dom, dom, dom eller dom??I-landsproblem är verkligen underbara tycker jag.

Vilka är dina i-landsproblem?

 

Vecka 25 (24+0)

2010-10-26

Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.Barnet
Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.Mamman
Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa.Jag är på dag 169 av 280. (60,4%).Bara 111 dagar kvar nu!

Vad man har sakerna till..

2010-10-25
Hehe, fick en fråga vad man har "skötsakerna" till - så här kommer det, direkt från paketen;

Babyolja
... "Används i badvattnet eller smörjs in direkt på huden efter bad och dusch". Används alltså för att huden inte ska bli torr.

Bepanthen
Kan användas till bland annat ... "såriga bröstvårtor, blöjeksem och röd stjärt, samt torr hud"

Natusan baby first touch protection cream
"... Protection cream med 5% panthenol skapar ett osynligt skyddande lager på huden och förebygger röd stjärt och irritation. Också idealisk för andra utsatta områden såsom ansikte och kinder"

Natusan baby intensive care lotion
"... Lotion med olivbladsextrakt, vitamin E och viktiga mineraler återfuktar torr babyhud från första användningen"

Barnängen ren baby, kropp & hår
"Enkel och mild rengöring samt vård för hela din baby. Barnängen Ren Baby, som innehåller provitamin B5, torkar inte ut din babys hud samt gör håret lätt att kamma ut"

Barnängen zinksalva
"Förebygger röd stjärt och irriterad hud"

Idominsalva
"... mjuk och behaglig salva och lenar där huden är irriterad... bevarar hudens naturliga fuktighet..."Vi får se om vi använder allt, kanske inte tycker om alla produkterna heller och inte använder dom därför. Man får väl se vad som funkar och vad som passar oss.
Är det något vi missat?

(Ska förresten testa ett tidsinställt inlägg, får se om det fungerar! Kommer i så fall upp tiiidigt imorgon bitti)

Lite skötprodukter

2010-10-25

Här är lite "skötgrejer" som vi har införskaffat oss. Alla datumen är kollade och ingenting går ut förän i slutet på nästa år.


Det är alltså Babyolja, Bepanthen, Natusan first touch protection cream, Natusan lotion, Barnängen ren baby "kropp & hår", Barnängen zinksalva och så vanlig idominsalva.

Idominsalva är sånt vi alltid har hemma och Bepanthen hade vi också hemma. Får se om det används till bebisen, det är i alla fall användbart!
Vi har också lite tvättservetter, oparfymerade och allergitestade.

Vad har ni hemma?

Måndag morgon igen

2010-10-25
Idag är jag i vecka 23+6, går alltså in i vecka 25 imorgon! Roligt!Tips

2010-10-24
Har fått lite tips från Therese, och kom då på en idé om att göra ett inlägg och be om tips!

Ni som har barn - var det något ni inte tänkte på innan ni fick barn/medan ni var gravida? Något ni hade velat veta eller önskar att ni tänkt på kring förlossningen, kring spädbarnstiden, kring amning, kring ... saker :)
Något ni vill tipsa om alltså?

Ni som är gravida, ni kanske har lärt er något eller hört något som ni tyckte var bra - dela med er!

Kom med massa tips om graviditet, förlossningar och bebisar :)

Köpt nya skor!

2010-10-24

Jag har köpt dessa, men i svart.Väldigt varma och sköna! Halkar inte lika lätt som i mina andra skor heller.. Hållt på att halka flera gånger nu och är så rädd för att trilla och ramla på magen.

Gud vad det regnar ute

2010-10-24
Det regnar massa ute.. Jag gillar det inte, Oliver gillar det inte, men ut måste man i vilket fall! Inte så jättelänge dock. Oliver börjar frysa och det var länge sen jag såg honom så lycklig över att komma hem!Nämen kolla

2010-10-23
Titta vad dom har börjat sälja på min ica! Säljer dom julmust hos er också?
Jag tycker inte jättemycket om julmust, det är okej liksom, men när jag ser julmust i affären börjar jag längta så mycket efter julen!

Reste sig upp på tunnelbanan!

2010-10-22
Idag när jag åkte tunnelbanan var det helt packat med folk. Gissa vad som hände? En skitgullig kvinna ställde sig då upp för mig så jag fick sitta :) Så snällt! Det finns mycket fördelar med att vara gravid.

Jag och Kim var hos barnmorskan sen och det gick bra. Mätte magen och den låg på kurvan. Hade gått upp lite i vikt också så det var bra :) skönt!

Vad tycker ni om mössan?

2010-10-22

Hittat en mössa på H&M som jag inte riktigt vet om jag gillar eller inte. Det lutar åt gillar men jag vet ju inte hur den ser ut när den sitter på..
Vad tycker ni om mössan?

Snö..?!

2010-10-22
När jag tittade ut genom fönstret ser jag att det snöar? WTF?!
Dock är det så varmt på marken att flingorna smälter direkt när dom landar, så marken ser bara ut som att det regnar. Men medan dom är i luften ser man att det är småå fluffinga flingor!

Fast det är ju skönt att det är så varmt ännu att ingen snö stannar kvar.. Är inte riktigt redo för snövädret än :P

Däremot längtar jag jättemycket till julen, julmat, myspys och det som hör vintern till. Längtar efter snö också visserligen, men inte riktigt än!Plugg, plugg

2010-10-22
Idag blir det universitetsplugg igen.

Klockan 16 ska vi sen, som jag skrev tidigare, till barnmorskemottagningen och så ska vi träffa min BM. Det går säkert bra, skriver mer om det sen när jag är hemma :)

Kram!

Hahah, ännu en wake up call

2010-10-21
Här kommer en till wake up call. Varnar för grovt språk .... :P

Roligt när han inser att han blir lurad!

Hittat en skitfin sommarklänning

2010-10-21
Titta vilken söt sommarklänning jag hittade på Nelly.com! Vad tycker ni?Hoppas jag hinner bli smal och fin igen till sommaren, efter att jag fått vårt barn, så jag kan ha klänningen i sommar!

Ensam hemma..

2010-10-21
Visserligen är min vovve såklart hemma, men Kim jobbar över och kommer inte hem förän om 1½ timme ungefär. Trist! Så himla tråkigt att vara ensam hemma.. Ska ut och gå med Oliver en sväng för att få tiden att gå antar jag!

Idag har jag varit på universitetet och pluggat, ska dit imorgon och plugga igen. Har lektioner alltså. Jobbigt, men så är det..!


Imorgon ska vi till BM så det ska bli kul. Dit och väga mig och sådär ni vet :) Det går säkert bra.

Börjar bli lite trött så får se om jag är vaken när Kim kommer hem eller om jag och Oliver redan ligger och sover!
Förresten har jag inte lagt in en bild på vagnen.. Ska försöka göra det lite senare.

Wake up call

2010-10-21
Har aldrig lyssnat på NRJ wake up call förut, lyssnade i morse dock men tyvärr var det inte så bra :P

Här kommer däremot en som är jävligt rolig; haha!Brukar ni lyssna på wake up call på morgonen?
Dom busringer från NRJ och skämtar lite, så jävla kul. Haha!

Mage Vecka 23 + 1

2010-10-20
Magen ligger fint i knät när man sitter ner, haha.


Växer och växer :) Mysigt!

Igår

2010-10-20
Träffade Sara, Erica, Jessica och Camilla igår. Vi käkade och pratade och hade skittrevligt!
Tack för en skön kväll tjejer!

Är med och tävlar

2010-10-20Jag tävlar om presentkort värde 1000 kr
från GEGGAMOJA i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också!

Vecka 24 (23+1)

2010-10-20
Hann inte uppdatera igår, men igår gick jag in i en ny vecka och nu är jag inne i vecka 24!

Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 1 full dag (v23+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 117 dagar kvar till beräknad förlossning.Barnet
Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.
Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.


Mamman
Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där. Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.
Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka.
Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.
Jag är på dag 163 av 280. (58,2%).Just nu..

2010-10-19

Vad händer idag kära bloggläsare?

2010-10-19
God morgon alla glada! Jag är på jobbet som vanligt, just nu fick jag vila någon minut så jag bloggar lite snabbt innan jag går tillbaka! Idag ska jag kanske fika med mina dlischisar, om Kim kan hämta Oliver från dagis vill säga. Vad ska ni hitta på idag?

Ny design

2010-10-19
Linnea har fixat en ny design åt mig, ska länka till henne sen när jag är hemma :) Bloggar från mobilen nu. Försökte fixa en header i morse men den blev lite suddig. Ska fixa en ny senare om inte Linnea kan fixa en header också.. ^^
Vad tycker ni om utseendet so far?
Ändrar lite mer sen!

Har ni snö än?

2010-10-18

Här var det faktiskt lite frost på marken i morse! Hoppas snön håller sig borta till slutet av november/början på december..
Så här såg det ut i skogen igår;

Ingen snö på långa vägar än så länge alltså..

Har ni fått snö?

Länge sen jag dansade nu..

2010-10-18

Nu var det rätt länge sen jag dansade.. Tråkigt :(
Börjar bli lite stel också, länge sen man var så vig som på bilden nedan tyvärr..

Det är alltså jag på bilden.

Back to work

2010-10-18
Då var det ännu en måndag. Helgerna går så fort! Veckorna rusar förbi. Nu ska jag snart iväg till jobbet, som vanligt.
Har tänkt på att jag bara ska jobba i 2,5 månad till.. Det är ju ingenting! 2,5 månad, sen ska jag vara hemma i 6 veckor innan jag är beräknad att föda. Längtar så himla mycket samtidigt som jag är så orolig inför förlossningen...

Hyrde 2 filmer igår!

2010-10-17
Igår hyrde jag 2 filmer. Farsan och Avatar.Farsan var bra, helt okej. Liksom.. Ja. Den var helt okej. Vad tycker ni andra som sett den?Avatar däremot.. LOVED IT! Den var grym. Ville se den igen direkt efter att vi sett färdigt, men Kim orkade inte. Tyckte att dom 3 timmarna bara rusade förbi och jag var fängslad från början till slut. Den var så jävla bra, verkligen en av de bästa filmerna jag sett. Top 5 åtminstone!
Den får lätt 9,5/10 i betyg av mig.
Vad tycker ni andra som sett den?
Ni som inte sett den än - se den!

Magbild vecka 22+4

2010-10-16

Spjälsängen är klar!

2010-10-16
Tjoho, spjälsängen är klar! Nu har vi madrass, en liten babykudde och så har vi en del sängkläder. Spjälskydd och mobil har vi också.

Gurkdipp och trötta hundar

2010-10-16
Igår när jag och Lotta tittade på idol dippade vi gurka! Mums! Att dippa grönsaker är verkligen underskattat. Det är så himla gott att dippa gurka, morötter, paprika... Kan man dippa fler grönsaker?När vi tittade på Idol slocknade Oliver efter ett tag.. Det blev lite för sent för honom :)Lite senare somnade faktiskt även jag, haha! Hann inte titta på hela programmet..
Vem åkte ut?!

Övar på att balansera köttfärs på nosen..

2010-10-15

Idag

2010-10-15

Jag är på väg till universitetet för idag ska jag åka och plugga! Bättre att sitta på ett universitetsbibliotek än hemma, hemma får man knappt något gjort..

Sen ikväll kommer Lotta hit! Vi ska titta på idol och mysa lite. Ska bli trevligt.

Vad ska ni göra idag?

Ett axplock med bebiskläder

2010-10-14

Här lägger jag upp ett axplock av bebiskläderna vi har hemma än så länge. Alla kläder är i storlek 50-56-62. Vi har dock bara 2 bodysar i storlek 50, och 2 overaller. Nästan allt vi har är i storlek 56, några få saker i 62. Ni får inte se alla kläder utan bara en del, ett axplock som sagt.
Två bodys med mönster, björnar och lite olika djur.Tre av bebisens omlottbodysar.


Söta, klassiker :)


En grön och en med text.


Lite random bodysar, långärmade och kortärmade.


Våra två overaller, med fot, i storlek 50. På den vita står det "you bring me joy".


Slänger med alla bebisens strumpor, 10 par, och våra 4 par tossor på samma bild.


Bebisens mössor.


En varm fleeceoverall.


En jacka.


En lite tjockare overall, lite lagom varm och mysig sådär!


Varm vinteroverall som jag visat förut (den är mörkare i verkligheten, blixten ljusar upp den).Sådär, det var lite grejer :) Vad tycker ni?
Alla är unisex eftersom vi inte vet vad det kommer bli. Allt är antingen i storlek 50 (dock bara 2 bodies i den storleken), storlek 56 eller storlek 62.

Suck, det regnar ute

2010-10-14
God morgon! Här sitter jag och äter frukost och bloggar, börjar jobba om en timme. Känns inte kul att gå till jobbet i regn, mina stövlar står på jobbet nämligen.. Kommer bli blöt på vägen dit!

I natt vaknade jag klockan 03.41 och låg vaken i 1 timme (!!!) och funderade på om jag skulle gå upp och äta eller inte. Var jättehungrig och funderade på om jag skulle gå upp och steka lite pyttipanna...
Kim vaknade 04.00 (han går upp då för han börjar jobba tidigt) och höll mig sällskap där en stund så det var ju skönt. Det slutade med att jag somnade om när han gick upp, så det blev ingen mat mitt i natten. Kanske lika bra :P

När jag somnade om hade jag förresten en underbar dröm!! Jag drömde att jag fick shoppa hur mycket jag ville i Nacka Forum (min syster berättade om en sån tävling här om dagen) och jag sprang runt och plockade på mig skor, kläder, saker från apoteket (haha), spel till Kim, bebissaker..! Synd att det bara var en dröm :(

Bullar

2010-10-13
Jag och Kim har precis bakat kanelbullar! Man måste lyxa till det lite ibland ^^

Det har gått bra med liggdelen, jag lägger upp bilder på fredag.Onsdag

2010-10-13
 

Idag är det onsdag. Fler frågor från föräldrar har börjat komma och magen växer och växer. Idag ska vi köpa en liggdel så att vi får i ordning vagnen!

Fikar

2010-10-12
 

Har en liten paus från jobbet, börjar om en halvtimme igen. Sitter och fikar med min syster Lotta som var snäll och kom hit. Hon ska hämta Oliver på dagis.

Iväg till jobbet

2010-10-12
Nu rusar jag iväg till jobbet! Har möte ikväll och slutar efter 20.00... Vi hörs!

Vecka 23 (22+0)

2010-10-12
Nu är jag i vecka 23! Fantastiskt! Tiden rusar förbi. Ni är det bara 125 dagar/17 veckor till BF!

Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.Barnet
Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln. Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern.
Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


Mamman
Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.
Jag är på dag 155 av 280. (55,4%).


La inte in någon vecka 22

2010-10-12
Jag har ju inte lagt in någon vecka 22! Här kommer vecka 22, även om jag är i vecka 23 nu.

Din graviditet startade Lö 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 132 dagar kvar till beräknad förlossning.Barnet
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Nu väger bebisen nästan 430 gram, är ungefär 28 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu.

Innan bebisen lagt på sig hull ser huden lite skrynklig ut, men nu ökar den i vikt varje dag. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas i stadig takt.
Redan nu finns tandanlag i käkarna. Det är inte så långt kvar tills du får träffa ditt barn och inom det första året börjar tandsprickningen.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.Mamman
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare.


Fruktsallad

2010-10-11
 

Nu har vi ätit fruktsallad på banan, äpple, granatäpple, vindruvor, mandarin och kiwi. Gott, gott!

Måndag

2010-10-11
Idag har det varit en typisk måndag än så länge. Barnen som är lite extra vilda efter en helg och personalen som är lite extra trötta. Jag kom hem för en dryg timme sen, jobbat hela dagen som vanligt. Vi har hunnit laga middag (efter mammas recept!) och nu ligger Kim i badet. Jag var och handlade lite frukt och ska göra fruktsallad snart!

Fruktsallad är underskattat! Fruktsallad är så fruktansvärt gott :)

Tipsar om en bra sida igen

2010-10-11

Det finns en jättebra gratissida, där du kan registrera dig och få fler besökare till din blogg. Fler besökare, mer kommentarer.. Ja, allt det roliga :)

Det som är så himla bra är att för varje blogg du besöker så kommer 1 person bli länkad till din blogg och besöka den! Det sker automatiskt. Alltså - Om du besöker 20 bloggar (bara snabbt klickar förbi dom, du behöver inte ens kommentera om du inte vill) så kommer du få 20 nya besökare till din blogg!

Jag är medlem på bloggstart och jag har dubblat mina besökare på kort tid, jättekul! Sen hittar man ju massa nya bloggar hela tiden när man tittar runt och hittar massa nya bloggar att läsa :)Det är gratis att registrera sig - vad väntar du på?

Klicka HÄR eller på bilden nedan:*tips*tips*tips*tips*tips*tips*tips*tips*tips*tips*

Barnsparkar och bakverk

2010-10-10
 

Idag kände Kim bebisen sparka för första gången! Vi låg i soffan och tittade på Tv när bebis buffade sin pappa i handen :)
Nu har vi (läs jag) bakat kladdkaka så nu ska vi mumsa och sörja att det är måndag imorgon och helgen är slut!

Magen 21 + 5

2010-10-10

Lite bilder på magen i vecka 22 (21+5). Går in i vecka 23 på tisdag, vad tiden rusar iväg! bara 17 veckor kvar snart.. 17 veckor?!?! Det är ju ingenting..

Tänk att det ligger en liten levande människa där inne ...


Hittade en så mysig tröja

2010-10-10

När jag köpte min supermysiga krage ni vet, så hittade jag en så fruktansvärt mysig tröja - som jag tyvärr inte köpte. Den fanns i 3 färger - rosa, grå och grön.
Det som var så mysig var hur den var fodrad. Kolla!Så mysig! Är det någon som har den här tröjan? Ville köpa den men gjorde det inte, ångrar mig lite..

Skön söndag

2010-10-10
Idag är det en skön söndag. Tog lite sovmorgon och gick upp vid 8..
Jag och Oliver har lekt på fotbollsplanen, löstränat och passerat främmande hundar utan koppel, jag har ätit toast till frukost, tagit ett skönt bad och degat i soffan. Snart ska jag och Oliver ut och gå lite igen men tills dess ska jag bara slappa, hihi.

Bjuder på en bild på Oliver!

Nu har vi en del grejer...

2010-10-09
Fick lite saker av min syster idag :) Fick lite bodys, vet inte exakt hur många men ca 10?, 7 par byxor, en mössa, lite strumpor.. Fick också en nappflaska, lite filtar, en bilbarnstol, lite örngott och påslakan :) Tack kära syster! Verkligen jättesnällt!

Jag lägger in 3 bilder på lite kläder vi har. Vi börjar känna oss nästan färdiga med klädbiten! Man kan ju köpa massa saker när bebisen är född också! Det mesta vitt eller neutralt på andra sätt eftersom vi valt att inte ta reda på könet.

 
Det här är det vi har i storlek 50 + bebisens 5 pyjamasar :)


Storlek 56


Storlek 62 + byxorna vi har (storlek 56 - 62) - (13 par).


Sen har vi en låda med ytterkläder, mössorna, vantar och strumpor. Nu ska vi nog sluta köpa kläder på ett tag, är ju bara i vecka 22... :P Men det är svårt att låta bli! Vill som sagt inte sitta med massa kläder som bebisen aldrig hinner använda! Sen kan man ju köpa massa saker efter att barnet kommit också..

Suddig bild tyvärr

2010-10-09
Tog en bild med mobilen, tyvärr suddig, på min lilla Rafael. Min systerson som jag passat idag. Han hittade Olivers ena vattenskål (vi har 2st vattenskålar i lägenheten) och började förtjust plaska och skvätta. Haha :) Han är så mysig!
Antonio och Nathalie kom också förbi en sväng idag (Rafaels äldre syskon, min systers andra 2 barn) och det är alltid lika roligt att träffa dom! Fy sjutton vad dom växer, det är helt galet...!

Min mysiga krage

2010-10-09
Eftersom flera har frågat:

Jag köpte min enorma, mysiga, svarta, skitsnygga krage/halsduk på H&M! Den kostade 129:-. Fanns lite andra varianter men jag köpte den största :)


Barnvakt

2010-10-09
Idag kl 08.45 kom min lilla systerson Rafael hit, han är 1 år och 4 månader. Ska ha honom här till klockan 16 ungefär, så jag bloggar mer i eftermiddag. Jag har fått massa bebiskläder och sånt från min syster, så ni ska få se massa bilder sen :)

När jag ändå var ute..

2010-10-08
Passade på att köpa lite bebissaker också. Bara 4 saker, har så mycket redan och vill inte sitta med en hög med kläder som bebisen aldrig hinner använda :)


En lite varmare mössa än de 2 vi redan har, och så ett till par vantar. Vita och söta :)


Köpte också en lite varmare tröja med öron på och ett par byxor som hörde till!

Självklart köpte jag en krage

2010-10-08
Jag köpte en, dock i svart. Shit, ni fattar inte hur stor den är!! Helt enorm!Kolla, lika hög som min överkropp och minst lika bred!


Stor!


Svårt att få svart på bild, men har man den två varv runt halsen blir den jättemysig!!


Älskar min nya halsduk!

Krage - köpa eller inte köpa?

2010-10-08

Upp, upp och iväg!

2010-10-08
Hello lovers, har ni en skön morgon?
Jag är på väg till Nacka forum för att kolla lite efter en kraghalsduk, men vet inte om jag ska köpa något.. Efter det bär det av till Stockholms universitet för att låna lite böcker och plugga några timmar innan jag drar hem igen. Det är svårt att sitta och läsa hemma tycker jag, man tappar så lätt fokus. Mycket lättare på universitetsbiblioteket!

Natti Natti

2010-10-07
 

Nu ska vi läsa den här boken (på 4 sidor..) och sen sova. God natt på er!

Vinnarna av dagens blogg 7/10

2010-10-07

Idag blev det två vinnare. Gå in på deras bloggar!!
Grattis!

Brände mig på magen igår!

2010-10-07

Igår stod jag och stekte och dum som jag var hade jag ingen tröja på mig. Magen sticker ju fram en del så rätt som det var fick jag skvätt på mig och fick 3 blåsor på magen. Nu i morse, 24 timmar efter att jag bränt mig, såg jag ut så här med 3 röda prickar på magen. Det ser likadant ut nu, aj aj :(


Mysbebis

2010-10-07
Vet ni vad som hände inatt? Vid 4-tiden vaknade jag till lite. Precis innan jag skulle somna om vaknar bebisen och börjar sparka runt! Jag var såklart tvungen att ligga och känna så det slutade att jag låg vaken en stund medan Kim och Oliver låg och snarkade. Jättemysigt att hållas vaken av barnsparkar, iaf nu innan dom är jättehårda :) Mysigt!

Dagens blogg

2010-10-06

Kör igång en dagens blogg idag!

Allt du behöver göra är att kommentera det här inlägget och skriva att du är med!

Vinnaren vinner en stoooor länkning imorgon!

Idag slutar jag sent

2010-10-06

Idag har vi möte på jobbet så jag slutar sent, slutar klockan 19.00 ungefär.

Strax ska jag äta frukost, hoppa i duschen och sen gå ut med Oliver! Och så hörs vi antingen under dagen eller kanske ikväll..


Måste bara säga;
Jag bara måste köpa en sån här krage/halsduk att ha i vinter. Älskar dom!

  

Vad tycker ni?

Hemma

2010-10-05
Nu är jag hemma från jobbet! Idag skulle jag göra bakad potatis men Kim protesterade och nu sitter jag är med en pizza till honom och en hamburgare till mig... Så kan det gå ibland :P

Mörk bild på förra

2010-10-05

 

Förra bilden blev kanske lite väl mörk så jag slänger in en till!
Det roliga är att från att magen varit ganska platt och brösten 'stått ut' så står liksom magen ut en halvmeter framför brösten och resten av kroppen känns det som!
När man kramas så slår magen i först. Hehe

Vecka 22

2010-10-05Vecka 22 idag! Nu börjar man bli tjock....!

Läsa för magen

2010-10-04
Nu ska jag och Kim lägga oss, men innan vi sover ska vi läsa för bebisen i magen! Nu hör den ju vad man säger, så att få lyssna till pappas röst som maler på i 5-10 minuter är nog jättebra.

När vi pratar så håller han ju sällan långa föredrag utan vi konverserar, så bebisen hör ju min röst hela tiden. Och även hela dagarna när jag pratar när jag är på jobbet och Kim är på sitt jobb. Att bara lyssna på pappas röst, utan att min röst är där och stör, är säkert bra för att vänja sig :) Så det tänkte vi göra! Supermysigt.

Barn brukar ju känna igen sin mammas röst direkt efter födseln, förhoppningsvis kan vi få den att känna igen sin pappas också!

Jag älskar Nalle Puh, tänkte köpa lite fler Nalle Puh böcker man kan läsa.

Höjdare från H&M

2010-10-04

Här kommer ett kollage på några snygga klänningar, snygga skor och mysiga halsdukar/kragar som finns på H&M just nu!

En lunch vars mumsighet sällan är skådad

2010-10-04
 

Kantarellsoppa och smörgåsar med smörstekta kantareller får aldrig underskattas!

Min tatuering

2010-10-04
Någon frågade om jag hade några tatueringar eller piercings. Jag har en tatuering i nacken som är en hyllning till min älskade hund Oliver. Det är Olivers tassavtryck i naturlig storlek.

Den syns inte alls när jag släpper ner håret utan bara när jag flyttar på håret eller sätter upp det.


Har ni några tatueringar eller piercings?

Vad jag gjort i helgen

2010-10-04
I helgen var jag som sagt i Norrtälje och pluggare - eller snarare några mil från Norrtälje borta i Väddö. Ute i ingenstans med andra ord.

Jag läser en kurs som heter äventyrspedagogik, vilket går ut på att lära med hela kroppen och låta barnen vara med om saker som de får lära sig genom. Fantasi och skapande kommer mycket in i undervisningssättet.

Jag var med om ett "Sagoäventyr" och ett "actionäventyr" och i dessa kan man lätt väva in andra ämnen som svenska, matte, engelska, no, so, historia, idrott & hälsa osv. osv. osv. Ett sätt att lära sig saker inom flera olika ämnen genom att få göra ett äventyr. Äventyren stärker också gruppen, gruppsammanhållningen och man får ökad tillit för varandra och även för sig själv.

Svårt att förklara så kort men ungefär så.. :) Jag tog lite bilder från sagoäventyret som vi gjorde.


Vi hade i uppdrag att rädda skogen från de onda häxorna. Här ligger vi och gömmer oss för det går 3 st häxor (några som klätt ut sig..) i skogen framför och vi får inte bli upptäckta!En lägerplats och en röd, magisk port som leder till en annan del av äventyret.Här låg det massor med spindlar (plastspindlar) som var jävligt obehagliga. För att spindlarna inte skulle anfalla var vi tvugna att göra vissa övningar.Vi hittade ett magiskt pulver i skogen och hällde det i häxornas brygd. Vi förstörde den, tjoho!


Tillslut hittade vi allt vi behövde och räddade skogen.


I actionäventyret skulle vi istället rädda hela världen i samarbete med FN och Interpol, och vi gick runt i skogen och skulle hitta vissa koder och ledtrådar så vi kunde komma fram till en sifferkombination som skulle avaktivera någon bomb typ så världens räddades.
I skogen gick det runt massa militärer (utklädda personer) som vi var tvugna att akta oss för och gömma oss för, så vi inte skulle bli tillfångatagna och misslyckas med vårt uppdrag att rädda världen.
Några blev tillfångatagna när dom gömde sig dåligt men som tur var lyckades de fly igen.

Efter att knäckt lite koder så lyckades vi få fram sifferkombinationen och rädda världen.Utöver dessa äventyr som tog många, många timmar så hade vi massvis med timmar teori. Riktigt intensivt men det var en rolig helg!

Intensiv helg

2010-10-03
Nu är jag hemma efter en väldigt intensiv helg! Jag har några bilder med mobilen som jag ska försöka komma ihåg att ladda upp imorgon och även berätta lite vad vi gjorde.. Jag har ålat i skogen hela helgen och är helt slut nu, så nu ska jag sova!
Hoppas ni alla har haft en bra helg :) Jag är ledig från jobbet imorgon så då ska jag försöka ta lite tid och berätta lite om min intensiva helg.

Kram på er!

Vinnaren av dagens blogg 3/10

2010-10-03
Grattis! Spana in hennes blogg!

Jag uppdaterar imorgon kväll

2010-10-02
Imorgon kväll är jag hemma. Då kommer dagens blogg presenteras, förlåt att det dröjt :p Och så Uppdaterar jag lite om helgen!

Ingen tillgång till dator

2010-10-02

 

Som ni vet är jag ute i ingenstans, 40 minuter från norrtälje och pluggar. Till er som frågat så blir jag behörig lärare från förskola till årskurs 3. I vilket fall som helst har jag ingen tillgång till dator och jag vill inte ta slut på mina batterier på mobilen, men ett snabbt mobilbloggsinlägg kommer här, med en bild på min underbara frukost! Härligt :-)

God morgon alla morgonpigga!

2010-10-01

Nu ska jag alldeles strax bege mig till tåget och åka till Norrtälje!

Till er som frågat; Jag pluggar till lärare. Jag har pluggat i 2 år men har 1½ år kvar.

Vet inte om jag kommer kunna uppdatera under dagen, men vi får se!

Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild