Förlossningsberättelse

2011-02-28

Här kommer min förlossningsberättelse. Ursäkta om den blir lite lång men eftersom det tog ungefär 35 timmar är det inte så konstigt att den blir lite lång... :) Läs om ni orkar!
Jag skriver med tider också så ni ser ungefär vilka tider saker och ting hände.


Söndag 20/2
Runt klockan 21 kommer första värken. Jag har haft ganska mycket förvärkar så jag var osäker på om det var på riktigt eller inte, men eftersom jag var på BF + 6 kändes det ändå som att det kanske var riktiga värkar. De kom hela kvällen med ungefär 10 minuters mellanrum. Min sambo gick och la sig strax före midnatt men jag hade för ont för att sova. Tog två alvedon som inte hjälpte alls.
Vid midnatt bad jag min syster att komma ifall det skulle sätta igång ännu mer under natten och runt 01:30 kom hon.



Måndag 21/2
Runt 01:30 kom som sagt min syster. Hon skulle vara med på förlossningen och även se till att Oliver kom till dom som skulle passa honom, så det kändes tryggast att hon var där ifall det skulle börja. Värkarna fortsatte komma med 10 minuters mellanrum och jag kunde inte sova.
Min syster gick och la sig och jag låg i sängen och hade ont. Ungefär vid 03:00 tog jag ett varmt bad och vid 04:30 gick jag och la mig i sängen igen. Värkarna kom fortfarande regelbunden men jag lyckades slumra lite emellan värkarna.
Vid 06:30 gick det inte längre och jag gick upp efter en jobbig natt. Med någon enstaka timmes sömn i kroppen konstaterade jag att värkarna nu kom med 5-10 minuters mellanrum. Tar två alvedon till men de hjälper inte. Hur länge skulle detta hålla på?

Jag ringer till förlossningen och rådfrågar och hon säger att jag ska avvakta hemma och försöka vila under dagen, vilket jag dock inte kunde. Min syster var tvungen att åka till högskolan och jag säger att det är okej att hon går, det kommer nog ta några timmar till. Sambon får dock stanna hemma från jobbet.

Hela förmiddagen och hela eftermiddagen fortsätter värkarna komma med 5 minuters mellanrum och de gör ondare och ondare. Jag får ingen paus utan har ont hela tiden. En jävligt jobbig latensfas med andra ord!
På eftermiddagen tog jag ytterligare 2 alvedon som såklart inte heller hjälpte.

Ca 16:00: Jag ringer förlossningen och berättar att värkarna har kommit med 5 minuters mellanrum hela dagen och de säger åt mig att fortsätta vänta och ringa igen senare. Jag lägger mig och badar och konstaterar att värkarna nu kommer med 4-5 minuters mellanrum.

Ca 17:00: ringer jag förlossningen igen och frågar hur länge man ska gå hemma med värkar som kommer med 4-5 minuters mellanrum innan man får komma in på en koll? Jag berättade att det började bli skitjobbigt, att jag hade ont och att jag var jättetrött eftersom jag inte sovit under natten. Åter igen sa dom åt mig att vänta hemma och ringa när jag hade 3 värkar på 10 minuter.

Ca 18:00: Värkarna kommer nu tätare och de kommer med 2-3 minuters mellanrum, vilket gör att jag hinner få ungefär 4 värkar på 10 minuter. Jag är ändå rädd för att bli hemskickad så fast det gör ont bestämmer vi oss för att stanna hemma lite till.

Ca 19:00: Nu har jag haft 4 värkar på 10 minuter i 1 timme och vi bestämmer oss för att ringa och säga att vi kommer in. Snart var det 24 timmar sedan värkarna började och jag kände att jag orkar helt enkelt inte vara hemma längre med värkar, har för fan varit hemma i 22 timmar. Nu åker vi! Vi ringde taxi och sedan åkte vi in. 

19:40: Vi skrivs in på förlossningen. Jag är 3cm öppen och vi får stanna. Vi fick ett jättefint rum förresten! Ett familjerum med 2 sängar och eget badrum med dusch och badkar. Jättefint. Kändes kanon att jag skulle få föda där inne.

    

20:30: Jag lägger mig i ett varmt bad vilket är jätteskönt. Det går jättebra att andas och slappna av under värkarna. Jag försöker att inte möta dom med rädsla utan försökte använda mig att dyktekniken vilket fungerade jättebra i det här läget.

21:00: Byte av barnmorska. Nu har min förlossning varit igång i 24 timmar och jag känner hur jag börjar bli trött eftersom jag inte sovit. Jag ligger kvar i badet ytterligare en timme innan jag kliver upp.

22:00: Jag kliver upp ur badet och lägger mig i sängen och fortsätter att försöka slappna av i värkarna. Får två alvedon som smärtlindring men hur mycket hjälper det egentligen? Mer än ingenting kanske, så jag tackade och tog emot.



Tisdag 22/2
00:30:
Jag börjar känna mig riktigt trött nu när jag är inne på min andra sömnlösa natt. Ber om att få testa lustgas och det får jag. Känner mig lite full och det hjälper mig att slappna av så länge jag börjar andas i tid. Fortsätter att slappna av i värkarna och andas i lustgasen.

01:30: Undersöks igen och är bara 4cm öppen. Det går alltså jävligt segt och jag blir tröttare och tröttare och har ont hela tiden, men jag fortsätter att kämpa. Nu kommer värkarna med 2 minuters mellanrum och enligt min journal får jag 5 värkar på 10 minuter.

03:15: Jag är öppen 5cm och det börjare göra mycket ondare än tidigare. Värkarna kommer väldigt tätt och jag får inte vila. Värkpaus, vad är det? Lustgasen ökas lite men här någonstans börjar sladden åka ur. Ruset jag fick i början kommer inte längre (vilket jag fattade först senare) och det mesta av lustgasen sipprar antagligen ut i rummet istället.

   

04:30: Jag har ont som fan och börjar kräkas, antagligen av smärtan. Har inga värkpauser utan värkarna avlöser hela tiden varandra. Att slappna av i värktopparna fungerar inte längre och nu när sladden till lustgasen helt lossnar fattar jag varför. Har inte fåttlustgas på jag vet inte hur länge - inte undra på att det var svårt att slappna av! Jag berättade för barnmorskan att "SLADDEN LOSSNADE!" så barnmorskan sprang och satte i den igen. Nu kommer fullruset tillbaka men jag har så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen så det kändes ändå inte riktigt bra.
När topparna kommer kan jag inte längre ligga stilla och slappna av utan börjar röra på mig och vill bara bort, bort, bort. Säger "nej, nej" när värkarna toppar. Värkarna avlöser varandra hela tiden och de hinner bara gå ner lite innan nästa värk kommer och toppar på nytt. Var 3e värk eller någonting hinner jag få en kort, kort paus innan nästa kommer.
Säger om och om igen till barnmorskan att "jag får ingen paus!" och jag tycker det känns skitjobbigt. Folk hade ju sagt att man skulle få en liten paus mellan värkarna. Icke!
Ber om EDA och barnmorskan säger att hon ska kolla om narkosläkaren är ledig.
Tills vidare ber jag om någonting smärtstillande och får 2 alvedon som smärtlindring - vilket skämt. Hjälpte såklart inte ett dugg men tog dom ändå och hoppades på det bästa!

04:55: Det gör ont, ont, ont och jag kräks ännu mer. Kräks ju antagligen upp de alvedon jag fått också. Jag fortsätter kräkas lite då och då under förlossningen och jag lyckas kräkas upp alla kräkpåsar i hela rummet. Får kräkas i papperstallrikar efter ett tag innan de hann springa och hämta fler kräkpåsar till mig.

05:00: Undrar var tusan narkosläkaren är och det konstateras att han är upptagen. Toppen.



05:30: Narkosläkaren kommer och börjar förbereda EDA. Jag tänker att "äntligen, nu kommer det snart inte göra ont längre!". Strax efter att han börjat så känner jag hur det trycker på och självklart säger jag "Det trycker på!!". Barnmorskan berättade att "jaha, då blir det ingen EDA för dig". Toppen ..
Jag är öppen 9cm. Hon säger att jag kan få en annan smärtlindring, spinal, men då måste dom förbereda det först.

05:45: Spinal förbereds men innan någon bedövning hinner läggas känner jag hur jag får krystvärkar och upprepar igen att det trycker på. Vet inte riktigt vad som händer men av någon anledning blev det ingen spinal heller. Toppen. Hon undersöker mig och nu är jag 10cm öppen. Kanon.. Har alltså öppnat mig 5cm på 2 timmar.

05:55: Vattnet går.

Krystvärkarna blir mycket mer intensiva precis efter att vattnet gick och kroppen börjar krysta av sig själv. Redan här, runt 6-tiden, börjar jag alltså krysta och kom att få göra det ett jävla bra tag...

Någonstans här börjar det komma massa folk och de vill att jag ska röra på mig. Jag blir lagd på sidan trots att jag egentligen inte vill. Min syster är så duktig och säger att "det är nog ingen bra idé att lägga henne på sidan...." medan jag är för trött för att säga emot. Jag säger visserligen nej, nej, nej flera gånger men tillslut får dom mig på sidan ändå. Vet inte hur länge jag ligger på sidan.
Senare börjar dom tjata om att jag ska ställa mig upp, vilket känns som det sista jag vill. Det gör skitont att stå och jag säger att jag vill fortsätta ligga ner - vilket jag inte får! De säger att jag måste gå på toa och trots att jag säger att det måste jag faktiskt inte alls så blir jag ivägsläpad till toaletten.
När jag ställer mig upp trycker det som fan neråt och det gör mycket, mycket ondare. Säger gång på gång att "jag skiter på mig" men det verkade ingen bry sig så mycket om. Det ska tydligen kännas så när huvudet trycker på. Jag släpas iväg till toaletten ungefär 06:45 och de säger åt mig att kissa vilket inte går.
Jag får ungefär 6 värkar på 10 minuter, och eftersom de höll i sig ett tag så hade jag mer eller mindre konstanta krystvärkar. Fan vad det tryckte på och jävlar vad ont det gjorde.

07:25: Tappas på urin eftersom jag inte kunde kissa själv.

07:35: Byte av barnmorska. Jag lägger mig halvsittandes på sängen och krystar vid varje värk. Att krysta var förresten jävligt skönt. Det gjorde ont men inte alls så ont som när jag inte krystade. Jag brölade som en brunstig älg och jag antar att det lät ganska illa. Det var dock inte av smärta som jag brölade utan av den kraft som kom innifrån. Som när man tar i liksom, ett sådant bröl. Tänk att man ska lyfta 100kg - då brölar man lite för att få lite extra kraft.
De bad mig att dra i mina lår vid varje krystvärk och jag drog och drog och jag fick ont i armarna som in i helvete.

Vid krystvärkarna åker huvudet ner men när värker släpper åker huvudet upp igen. Det börjar pratas om sugklocka och jag ber dom att dra ut ungen och att snälla hämta sugklocka. Precis som när det talades om bedövningarna så gick mitt hopp upp - äntligen skulle jag få lite hjälp. Dock, precis som med bedövningarna, så åkte huvudet ner innan sugklockan hann hämtas och det konstaterades att det blev ingen sugklocka utan nu fick jag krysta ut henne sista biten själv också. Det var bara att fortsätta kämpa.

Hela tiden låg jag dock och oroade mig för min sambo och frågade gång på gång "hur är det med Kim? hur är det med Kim?" (mer om det nedan).

Jag måste också säga att jag trodde att det aldrig skulle komma ut något. Gång på gång sa jag hur trött jag var och jag tänkte att det kommer liksom inte bli något - här har jag legat och krystat i typ 1½ timme och det kommer inte komma ut något barn! När hon dock kom längre och längre ner kändes det mer och mer verkligt. När huvudet är halvvägs ute svider, bränner och gör det ont som fan och jag säger "aj, aj, aj, aj, aj". Strax där efter kommer hon ut!

07:59: Världens vackraste lilla flicka föds. Hon skrek direkt. Hon hade navelsträngen runt axlarna och var lite, lite blå men hon var hur fin som helst. Hon läggs på mitt bröst och kärleken och lyckan är total från första stund.



Moster Lotta klippte navelsträngen :)
Min sambo är lite känslig för blod och sjukhus i allmänhet och ville därför inte klippa navelsträngen. Han klarade förlossningen jättebra och svimmade inte en enda gång! Han höll på att tuppa av 2 gånger och fick lägga sig i sängen bredvid mig och varje gång jag tittade på honom var han alldeles likblek i ansiktet. Jag frågade hela tiden hur han mådde och jag är så imponerad och glad över att han höll sig på benen, eller vid medvetandet över huvud taget egentligen!


Både Kim och min syster säger att förlossningen var bland det värsta dom varit med om, haha. Jag upplevde dock min förlossning som positiv, trots att det tog så lång tid. Har inte alls några negativa minnen när jag tänker tillbaka utan det känns bara jättebra. Jag är också nu i efterhand glad för att jag inte hann få EDA, jag ville ju helst föda utan om det gick. Det gjorde ont som fan och det var så jävla jobbigt, men jag klarade det.
Om det inte hade tagit lika lång tid hade jag inte blivit lika trött och jag hade säkert klarat det lite bättre.. Det gick jättebra i början att slappna av men på slutet tappade jag kontrollen och blev rädd och det blev säkert ännu värre av att jag var så himla trött. Ändå gick det väldigt bra tycker jag och jag fick bara en liten bristning och fick sy 1 stygn.

Något som förvånade mig jättemycket förresten var den enorma träningsvärken i armarna. Trodde aldrig jag skulle få så ont i armarna av att föda barn!



Som sagt känns det väldigt bra när jag tänker tillbaka på min förlossning och jag är så glad att vi fick vår vackra dotter. Jag skulle göra om det imorgon igen! Det är utan tvekan värt det, värt varenda sekund.


Besök

2011-02-28

Igår hade vi lite besök här hemma! Min syster Karin och hennes familj var här och även Emma och Marie kom förbi en sväng. Jättetrevligt och så himla kul att få visa upp vår vackra skatt!

Min syster Maria och mina föräldrar kom och hälsade på oss redan på BB och Kims familj kikar nog förbi nästa helg :)

Tänkte lägga upp lite bilder på de presenter vi fått förresten. Tack så jättemycket för sakerna! Vi är jättetacksamma!


Snygga jeans från tant Emma


Rosa body och byxor från Karin och hennes familj
Fick också ett jättesnyggt amningslinne, men det har jag inte fått på bild!


Grön body och byxor från Maria


Barnaboken från mina föräldrar


En jättesöt lampa, också från mina föräldrar. Den ska få stå i Minnas rum sen!


Gosdags

2011-02-26
Minna ligger och myser med Oliver i soffan, mina små sötnosar!!

Ute i vinterkylan

2011-02-25
Redan igår fick Minna sin första promenad i vinterkylan. Det var visserligen -13 grader men det blåste ingenting, solen sken och vi skulle ju hämta Oliver från hunddagiset så vi klädde på oss och gick ut! 2 dagar gammal men det gick ju hur bra som helst :)

Jag är visserligen rätt öm mellan benen (efter typ 1½ timmes krystande ..) så det är lite jobbigt att gå fortfarande. Jag vaggar fram som om jag vore höggravid men det lägger sig nog snart. Var ju trots allt bara 3 dagar sen hon föddes.


Lite bilder bjuder jag på också. Hon är lite gul som ni ser men det är på väg bort.




Min duktiga lilla tjej!

2011-02-25
Nu är vi hemma igen. Det gick jättebra, väldigt skönt.
Vi gjorde en hörselscreening som visade bra hörsel på båda öronen. Sen vägdes hon och hon vägde 3490g så hon har gått ner 100g bara, jättebra alltså :)

Sen var det dags att kolla blodet.. Minna var väldigt duktig, mycket bättre än mig. Hon fick amma under tiden och reagerade inte alls när hon stack henne i handen och tog massa blod. Nålen kändes gigantisk och det var hemskt, jag kunde inte titta. Jag satt och blundade och andades och bad henne säga till när det var färdigt. Minna tyckte dock som sagt inte att det var några problem alls!

Hennes blodiga lilla hand, stackarn.

Återbesök på BB idag

2011-02-25
Idag ska vi på återbesök på BB för lite koll. Vi spenderade ju bara 1 natt på BB och några har undrat varför. Jag är ju visserligen förstföderska och man vill se att allt går bra och sådär men när vi var på BB fungera allting jättebra. Jag kunde kissa, även fast det svider som fan (fortfarande), amningen fungerade bra, mjölken började rinna till snabbt, jag kunde vara uppe och gå, Minna mådde bra och allting stämde helt enkelt. Därför åkte vi hem dagen efter!

Men nu ska vi ju som sagt tillbaka och se att allt fortfarande står rätt till. Jag är skitnervös... Det jag är nervös över är att dom sa att dom ska sticka henne i handen och jag är så nervös över att jag kommer tycka det är fruktansvärt jobbigt. Det kommer säkert vara jobbigt för Minna också och hon kommer säkert bli ledsen och jag vet inte riktigt hur jag kommer hantera att dom gör illa min bebis, hehe. Jag får försöka bita ihop helt enkelt, det kanske går jättebra!

Sen ska det bli spännande att se hur mycket hon gått ner. Dom får ju gå ner 10% och hon vägde 3590g när hon föddes så hon får gå ner ungefär 350g.


Här kommer en bild på mina mörka älsklingar, pappa och dotter :)



Hem ljuva hem

2011-02-24
Vill börja med att skriva tack för alla fina kommentarer ni lämnat! Skulle gärna svara på varenda en men jag gör så här istället. Tack så jättemycket, det värmer. Vi är så otroligt lyckliga och vi älskar vår dotter så fruktansvärt mycket. Det är helt underbart och nu känns det som att allt är precis som det ska vara, det var ju hela tiden meningen att hon skulle finnas här hos oss! Nu äntligen är hon här :)


Nu är vi förresten hemma! Första natten hemma gick jättebra. Minna sov jättefint i sin egna säng från 00 - 09 i morse och vaknade 3 gånger under natten för att amma. Vi fick alltså många timmars sömn och en lugn och skön natt!

Idag har vi hämtat Oliver och än så länge går det jättebra med Minna och Oliver. Det första Oliver gjorde var att nosa på hennes fötter, hennes blöja, slicka på hennes båda händer och sen lägga sig tätt, tätt intill henne och somnade. Det kändes som att han direkt tyckte att det var hans bebis och att han skulle ligga nära henne och skydda henne. Vi får se om det håller i sig :)

Nu tycker jag att hon är lite gul men det ska gå över snart tydligen. Funderar på hur lång tid det tar dock.. Får se vad dom säger imorgon när vi ska på återbesök på sjukhuset :)



Min älskling

2011-02-23
Här kommer en mobilbild på Minna från igår kväll när hon låg och mös hos pappa. På bilden är hon 14 timmar gammal.




Vi har förresten valt att bara spendera 1 natt här på BB, vilket vi nu gjort, och sent ikväll kommer vi att åka hem. Ska bli skönt att komma hem faktiskt och börja vår 'riktiga vardag' tillsammans. Vi är så lyckliga :)

Nu är vår prinsessa här

2011-02-22
Klockan 07.59 i morse föddes Minna. Världens finaste tjej på 3590g och 50cm. Hon har en massa svart hår, precis som pappa :) Bild på sötnosen kommer senare!

Förlossningen gick bra, men efter en förlossning på 35 timmar från första värken känner man sig lite mörbultad och trött. Längre uppdatering får alltså vänta. Nu ska vi bara njuta av vår vackra, helt perfekta lilla dotter!

Tack för alla lyckönskningar förresten! Massa kramar från oss :)

Bebisens födelsedag idag?

2011-02-21

Jag skrev ju på bloggen igår att min plan för gårdagen var att förlossningen skulle sätta igång efter solsidan..
Bebisen har nog läst min blogg för strax efter solsidan igår började jag få glesa värkar! De har hållt i sig hela natten och jag börjar bli jävligt trött! Lyckats sova 2 timmar bara, blä. Sambon däremot har sovit gott hela natten, haha.

Värkarna är fortfarande oregelbundna och kommer nu ungefär var 4 - 10 minut. Smärtan är det inge fel på, dom är lite glesa bara. Om dom bara ökar lite i frekvens kommer vi åka in och kolla :)
På förlossningen sa dom i alla fall att det inte var ovanligt att det tar minst ett dygn, så det lär nog inte bli något innan ikväll ändå.
De sa också att jag skulle försöka slumra lite mellan värkarna eftersom jag bara sovit 2 timmar på hela natten och kan ha en lång dag framför mig, så det ska jag försöka göra. Frågan är bara hur man slumrar när det gör skitont emellanåt samtidigt som man är pirrig som ett litet barn på julafton.

Blir det bebisens födelsedag idag?

Söndag, BF + 6

2011-02-20
Idag är det BF + 6 och nu tycker jag att det minsann får vara dags snart!
Idag är det i alla fall max 9 dagar kvar, om jag nu blir igångsatt 1 mars, men jag hoppas den kommer innan. Hoppas det sätter igång snart, snart, snart!

Idag har jag pluggat typ hela dagen och ska nu fortsätta plugga. Har ett litet arbete som ska in idag så jag måste få det klart innan kvällen. Ska skriva 5 A4 om generella drag i barns talspråksutveckling och läs- och skrivutveckling mellan 0-6 år så det är inte ett så omfattande arbete och jag är snart klar. Mycket litteratur bara men det är bara att plöja igenom!

Ikväll - när jag blivit klar med arbetet - blir det såklart solsidan! Efter det är planen att förlossningen ska starta och jag ska föda barn (hihi). Får se om bebisen har samma planer som jag...... Verkar ju inte vara jag som bestämmer!

Listan med gissningar

2011-02-20
Nu börjar listan nästan ta slut! Får se om någon lyckats gissa rätt på när bebisen kommer.
Själv hoppas jag verkligen att den kommer idag.. Det hoppas jag såklart på varje dag men det vore verkligen skönt om den behagade att komma på en helgdag så man slipper ringa hem sambon från jobbet och stressa och hålla på...


2 februari, flicka - Ylva

3 februari, flicka - Jossie

4 februari, pojke - Alex

7 februari, pojke - Lina

8 februari, flicka - Kevins mami

9 februari, pojke - Mickan

10 februari, pojke - Frida
10 februari, pojke - Therese
10 februari, flicka - Sandra
10 februari, flicka - Bella

11 februari, flicka - Simona
11 februari, flicka -
Ewelina
11 februari, pojke - Sandra

12 februari, pojke - Caroline
12 februari, flicka - Linda
12 februari, flicka - Jessica

13 februari, flicka - Sofie

14 februari, flicka - Malin
14 februari, flicka - Petra

15 februari, pojke - Therese
15 februari, pojke - Madde
15 februari, flicka - Nathalie
15 februari, pojke - Angelica

16 februari, flicka - Sanna
16 februari, flicka - Rosahjärtan
16 februari, flicka - Micha
16 februari, pojke - Lotta
16 februari, flicka -
Jennifer

17 februari, flicka - Madeleine
17 februari, flicka - Moa

18 februari, pojke - Sara
18 februari, pojke - Maria
18 februari, pojke - Josefine
18 februari, pojke - Marie
18 februari, flicka -
Elina

19 februari, flicka - Emma
19 februari, flicka -
Lisa
19 februari, pojke - Fatima

20 februari, pojke - Hanna Z
20 februari, pojke - Zandra
20 februari, pojke - Valeria

24 februari, pojke - Carro

Nybadad Oliver

2011-02-19

Vet inte om ni ser någon skillnad men ni som känner Oliver gör säkert det. Oliver är nybadad och framför allt nyborstad. Han blir så himla fluffig när man borstar honom :)
Tänkte att han kunde bli lite ren och fin inför lillasyster/lillebrors ankomst.



Ännu fler bristningar...

2011-02-19

Nu har jag fått ännu fler bristningar, men det är bara att gilla läget som med allt annat.. Ju länge bebisen stannar desto fler får jag väl :P Hehe.

Har ännu inte fått några på varken magen eller sidorna, men däremot på låren.

Det här är bilder på det "värsta" låret, framsida och baksida.
Hoppas de bleknar fort och att de inte blir alltför många fler..!



Lördag, BF + 5

2011-02-19
Hej på er alla! Idag är det lördag och jag är på BF + 5 idag! Trodde aldrig jag skulle vara gravid så här länge men det är bara att gilla läget!

Jag brukar säga att det är bara för att bebis brås på pappa som jag gått över tiden. Min sambo är nämligen väldigt lugn och bekväm av sig, en livsnjutare kanske man kan säga. Om någonting funkar bra finns det absolut ingen anledning att ändra på något. Att bara slappa och chilla tycker han är underbart.
Bebisen ligger ju i ett varmt skönt bad just nu, varför ändra på något? Hela den här mag-grejen verkar funka kanon för vår lilla. Där inne är det ju varmt, tryggt och skönt så det finns ingen anledning att stressa ut.
Pappa upp i dagen!

Livet är härligt

2011-02-18
Glass, grädde, banan och chokladsås.. Livet är bra härligt ibland! Nu är det bara bebisen som saknas :)

Dålig uppdatering

2011-02-18
Ni får ursäkta att jag varit lite dålig på att uppdatera de senaste dagarna, men så är det ibland :) Ni får ha överseende med det helt enkelt!

Oliver ligger PÅ mig och slickar hela tiden på mina händer. Hoppas att han försöker känna av något hormon eller något, hehe :) Hundar kan ju känna människors blodsocker genom att slicka på dom så jag hoppas att Oliver känner att något är annorlunda och att bebisen vill komma snart.
Även fast väntan inte känns outhärdlig eller ens speciellt jobbig så känns det som att vänta är allt vi gör. Nu får det vara dags för tusan!

Äntligen fredag

2011-02-18
Idag är det fredag igen så vi tänkte titta på film och äta popcorn ikväll! Mysa lite bara :) Tyvärr slutar Kim sent idag och är inte hemma förän kl 23 så jag får försöka hålla mig vaken tills han kommer hem. En powernap mitt på dagen kanske?

Är det förresten fler som hört det här med fullmåne? Att det skulle påverka på något sätt så att fler förlossningar startar alltså. Många påstår nämligen att fler förlossningar startar när det är fullmåne. Dock borde väl barnen födas dagen efter fullmåne i så fall... Om nu fullmånen startar något så trillar ju ändå inte barnen bara ut, utan det tar ju ett tag att föda dom också..
Jag tyckte iaf det var roligt att läsa om det, har nämligen aldrig hört något liknande. Jag är väldigt skeptisk dock, hehe. Men inatt är det fullmåne så vi får väl se om det händer något. Just nu känns det dock inte som något är på gång.. Men jag hoppas ju såklart. Vore kanon att ha bebisen ute innan söndag!



Listan med gissningar

2011-02-17
Nu är det bara 1 timme kvar på dygnet så det blev visst ingen bebis idag heller.

Imorgon natt är det dock fullmåne.. Googlar man lite på det så påstår ganska många att det är fler vattenavgångar vid fullmåne, så man vet aldrig!



2 februari, flicka - Ylva

3 februari, flicka - Jossie

4 februari, pojke - Alex

7 februari, pojke - Lina

8 februari, flicka - Kevins mami

9 februari, pojke - Mickan

10 februari, pojke - Frida
10 februari, pojke - Therese
10 februari, flicka - Sandra
10 februari, flicka - Bella

11 februari, flicka - Simona
11 februari, flicka -
Ewelina
11 februari, pojke - Sandra

12 februari, pojke - Caroline
12 februari, flicka - Linda
12 februari, flicka - Jessica

13 februari, flicka - Sofie

14 februari, flicka - Malin
14 februari, flicka - Petra

15 februari, pojke - Therese
15 februari, pojke - Madde
15 februari, flicka - Nathalie
15 februari, pojke - Angelica

16 februari, flicka - Sanna
16 februari, flicka - Rosahjärtan
16 februari, flicka - Micha
16 februari, pojke - Lotta
16 februari, flicka -
Jennifer

17 februari, flicka - Madeleine
17 februari, flicka - Moa

18 februari, pojke - Sara
18 februari, pojke - Maria
18 februari, pojke - Josefine
18 februari, pojke - Marie
18 februari, flicka - Elina

19 februari, flicka - Emma
19 februari, flicka - Lisa
19 februari, pojke - Fatima

20 februari, pojke - Hanna Z
20 februari, pojke - Zandra
20 februari, pojke - Valeria

24 februari, pojke - Carro

Hos BM vecka 41

2011-02-17
Nu har jag varit hos barnmorskan för sista gången den här graviditeten. Jag tror att jag träffat henne 12 gånger nu.
Först vid inskrivningen vecka.. 10-11 (?), sen i vecka 20, 24, 28, 30, 32, 34, 36, 37, 38, 39 och nu vecka 41. Om jag har räknat rätt!

Nu hade bebisen äntligen fixerat sig och ligger väldigt långt ner. Startklar! Så nu är det bara att vänta..

Allt såg bra ut och det är med blandade känslor som jag fick veta att idag var sista gången. Jag tycker att min barnmorska varit jättebra och hon har hela tiden lyssnat på mig och tagit mig på allvar. Hon har svarat på alla mina frågor och lugnat mig när jag varit nervös. Hon har varit kanon verkligen!


Det här kom vi fram till denna vecka;

Vecka 41
Viktökning sen start: Vägde mig inte
SF mått: 36 cm
Blodtryck: 110/70
Bebisens hjärtslag/minut: 130-160 slag/minut







Fyndat

2011-02-17

Nu är jag hemma från barnmorskan. Allt såg bra ut och bebisen hade fixerat sig nu :) Jag skriver ett inlägg, som vanligt, om hur det gick hos barnmorskan lite senare.

Först tänkte jag visa vad jag köpte på vägen hem!
På akademibokhandeln hade dom "köp 4 betala för 3" så jag köpte 4 nya pocketböcker:
Låt den rätte komma in, Öppen grav, En mörkrädd pojke och Ruinerna. Hoppas dom är bra! Låt den rätte komma in har jag sett men inte läst så det ska bli kul.


Sen gick jag in på H&M och köpte en grå tubklänning för bara 30kr! Funkar nu och kommer funka även utan magen :)





Vilket fynd, eller hur? ;-) Den är ju visserligen inte märkvärdig men 30kr för en klänning är aldrig fel!!


Det roligaste är ju dock när man vänder sig om... Man kan ju verkligen inte tro att jag är gravid i vecka 41! Visst att jag har blivit lite bredare än vanligt, men ändå. Jag tycker absolut inte jag ser ut som en höggravid kvinna bakifrån.



Bf +3 idag

2011-02-17
God morgon på er! Jag har precis druckit min obligatoriska kopp varm choklad och ska om en stund kila iväg till min barnmorska. Först tänkte jag försöka plugga en snabbis och även gå ut en liten sväng med Oliver så han får sträcka på benen.

Just nu är det väldigt lugnt i magen och förlossningen känns minst några veckor bort, men jag fortsätter försöka hålla humöret på topp :) Ut ska den ju - förr eller senare!

På tal om lugnt i magen så har min bebis alltid varit väldigt lugn av sig i magen. Den har aldrig sparkat så det gjort ont och den är inte alls vild av sig, utan den nöjer sig med att böka och buffa och har gjort det hela tiden. Ibland när jag lutar mig fram och bebisen sträcker sig upp mot revbenen kan det göra lite ont eftersom det blir så himla trångt men då är det bara för mig att flytta lite på mig och ge bebisen mer plats så gör det inte ont längre.
Den glider runt nöjd och belåten där inne och nöjer sig med att puta ut lite med stjärten och böka runt lite då och då.

Hur är/var era bebisar i magen? Lugna eller vilda?

Effektiv

2011-02-16
Varför bada och sen plugga när man kan plugga i badet?

God morgon, BF + 2

2011-02-16
God morgon på er! Idag är vi på BF + 2 och ännu ingen bebis i sikte. Trodde aldrig jag skulle vara gravid så här länge eftersom jag blev sjukskriven för risk för förtidsbörd för mer än 6 veckor sen, men trots det känner jag mig positiv och det känns som att jag orkar vänta lite till. Självklart längtar jag jättemycket men den som väntar på något gott...

Just nu halvsitter jag i soffan och myser med Oliver. Sambon har precis vaknat och snart ska jag nog kila ner till affären och handla lite! Det blir en lugn onsdag idag.
Imorgon ska jag förresten till barnmorskan och jag hoppas verkligen det blir sista gången!

Lite snurrig :(

2011-02-15
Just nu är jag ute och går med min hund, men jag är lite snurrig! Skitjobbigt. Vore verkligen ingen höjdare att svimma ute i den här kylan med en hund som inte förstår vad som händer..
Sambon jobbar ju kväll idag så jag är ensam hela kvällen, han kommer inte hem förän vid 23 tiden. Jag ska nog göra den här promenaden mycket kortare än tänkt och gå hem och lägga mig istället.. Hoppas att sambon kan tänka sig en nattlig hundpromenad bara!

Känns inte så långt borta faktiskt

2011-02-15

God morgon på er! Idag jobbar min sambo kväll så hela förmiddagen har vi umgåtts och myst, men nu ska han alldeles strax åka till jobbet.
Resten av kvällen ska jag vila, ta ett långt bad och försöka plugga lite.

Har tänkt mycket på det här med förlossningen, såklart. Jag vet så många gravida som sagt att när de passerat BF datumet känns det ännu längre bort än förut. Vissa dagar har jag ju känt att det aldrig kommer bli någon bebis, att jag kommer vara gravid för alltid, men just nu (eller i alla fall just idag) känns det inte så. Idag känns det nära! Nu har jag passerat BF och jag har ett slutdatum för min graviditet. Om jag inte fött innan 1 mars blir jag igångsatt så jag vet att om senast 2 veckor har jag mitt barn hos mig!

Trots att jag gått hela graviditeten och från och med idag går på övertid så känns förlossningen närmare än någonsin. Snart är det dags :) Och det känns jävligt bra!

Listan med gissningar

2011-02-14
Nu är det bara 30 minuter kvar på Alla hjärtans dag. Om bebisen ska komma idag på BF får jag ta och skjuta ut den nu - vilket inte verkar hända tyvärr, hehe. Jag tar mig därför friheten att stryka även 14 februari på listan, trots att dygnet inte riktigt är slut än.



2 februari, flicka - Ylva

3 februari, flicka - Jossie

4 februari, pojke - Alex

7 februari, pojke - Lina

8 februari, flicka - Kevins mami

9 februari, pojke - Mickan

10 februari, pojke - Frida
10 februari, pojke - Therese
10 februari, flicka - Sandra
10 februari, flicka - Bella

11 februari, flicka - Simona
11 februari, flicka -
Ewelina
11 februari, pojke - Sandra

12 februari, pojke - Caroline
12 februari, flicka - Linda
12 februari, flicka - Jessica

13 februari, flicka - Sofie

14 februari, flicka - Malin
14 februari, flicka - Petra

15 februari, pojke - Therese
15 februari, pojke - Madde
15 februari, flicka - Nathalie
15 februari, pojke - Angelica

16 februari, flicka - Sanna
16 februari, flicka - Rosahjärtan
16 februari, flicka - Micha
16 februari, pojke - Lotta
16 februari, flicka - Jennifer

17 februari, flicka - Madeleine
17 februari, flicka - Moa

18 februari, pojke - Sara
18 februari, pojke - Maria
18 februari, pojke - Josefine
18 februari, pojke - Marie
18 februari, flicka - Elina

19 februari, flicka - Emma
19 februari, flicka - Lisa
19 februari, pojke - Fatima

20 februari, pojke - Hanna Z
20 februari, pojke - Zandra
20 februari, pojke - Valeria

24 februari, pojke - Carro

Martin <3

2011-02-14
Var inne på Maddes blogg och såg att hon hälsat på en vän som har en afrikansk pygméigelkott. Så underbart charmiga verkligen! Då börjar man sakna sin gamla kotte :)
De är lite krävande eftersom de äter mycket insekter, vilket är lite äckligt att ha hemma, men det får man stå ut med. Sen har vi så bra lagar i Sverige också så det är olagligt att ha dom i bur utan de ska gå lösa på minst 20kvm! I USA har många dessa kottar i små kaninburar nämligen..

Dom funkar förresten kanon tillsammans med andra djur - som är snälla mot dom.
Och JA, man kan klappa och gosa med en afrikansk pygméigelkott. Igelkottar fäller upp sina taggar när dom blir rädda (och när man träffar vilda svenska igelkottar utomhus ligger de ju oftast som rädda små taggbollar), men afrikanska pygméigelkottar är alltså tamigelkottar och så länge du inte skrämmer dom så har dom taggarna nerfällda.

Bjuder på två filmer på min förra pygméigelkott - underbart söta Martin! I översta videon är också Oliver med (stiligt klippt dessutom!) och i andra videon är mina förra iller Stjärna med :)










BF idag

2011-02-14

Idag är jag äntligen på 39+6 = BF.



Nu har vi gått tiden ut och idag är det 0 dagar kvar till beräknad förlossning, hihi! Sen får vi se när bebis bestämmer sig för att komma såklart.

Jag har haft lite förvärkar i 4 timmar nu imorse, som har kommit med ungefär 10 minuters mellanrum, men de har börjat avta nu tyvärr... Jag tänkte när det började att bebisen kommer kanske komma på självaste BF, men nu verkar det inte så längre.
Den kommer säkert stanna inne några dagar till så det är bara att vänta och se när det blir dags!








Alltid älskad, för alltid saknad, aldrig glömd

2011-02-13

Idag var det ett år sedan du gick vidare till andra sidan. Tiden har gått så fort och jag kan inte förstå att det redan gått ett helt år. Ett helt år, idag. Du togs ifrån oss innan vi var riktigt redo för det, men jag vet att det var skönt för dig.. Äntligen fick du slippa ha ont och du slipper alla mediciner och alla svårigheter du hade på slutet. Nu får du vila, i frid.

Något vi tänker mycket på är att du aldrig hann få veta att du har ett till barnbarn på väg nu. Du hade varit så stolt och du hade säkert skämt bort vår lilla, för sån var du! Det är så synd att vårt barn aldrig kommer få träffa dig. Jag vet att vårt barn skulle älskat dig lika mycket som vi. Men oroa dig inte, vi kommer berätta många historier om dig och om vilken underbar människa du var!
Vi tänker ofta på dig.
Tack för allt du någonsin gjort för oss.



Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och någonting alldeles oväntat sker.
Världen förändrar sig varje dag,
men ibland blir den aldrig densamma mer.
Minuter, timmar och dagar blir till år,
men tomheten och saknaden för alltid består.


Du är av oss alltid älskad, för alltid saknad och aldrig glömd.


Mys och lördagsgodis

2011-02-12
Nu har jag precis duschat och ska mysa i soffan med Oliver framför melodifestivalen och med en hög lördagsgodis! Jag har köpt lösgodis, riesen, toblerone och fanta. Min sambo är inte mycket för melodifestivalen så han tänker inte titta = mer godis till mig.

Magbild från idag. Säger som man säger när man ger upp i kurragömma och alla ska visa sig: Fritt fram, bebis!!


Så mycket snö!

2011-02-12
Det har verkligen snöat helt galet mycket de senaste dagarna! Det är massa snö överallt och kallt, kallt, kallt.
Igår var min sambo så snäll så jag slapp ta en enda hundpromenad på hela dagen utan han knallade glatt ut 4 gånger i snön och kylan med Oliver :) Så snällt!
Idag har jag inte heller gått ut än (eftersom Kim tycker att jag ska vila och går ut med Oliver själv) men jag ska nog bege mig ut på en liten 40 minuters runda senare. Det är skönt att komma ut lite trots kylan och snön faktiskt.

De här bilderna tog jag i mitten på veckan, innan det snöat så mycket som det gjort nu!



Listan med gissningar

2011-02-12
Fortfarande ingen bebis här! Nu är det 2 dagar kvar till BF och vi fortsätta stryka gissningar på listan.





2 februari, flicka - Ylva

3 februari, flicka - Jossie

4 februari, pojke - Alex

7 februari, pojke - Lina

8 februari, flicka - Kevins mami

9 februari, pojke - Mickan

10 februari, pojke - Frida
10 februari, pojke - Therese
10 februari, flicka - Sandra
10 februari, flicka - Bella

11 februari, flicka - Simona
11 februari, flicka -
Ewelina
11 februari, pojke - Sandra

12 februari, pojke - Caroline
12 februari, flicka - Linda
12 februari, flicka - Jessica

13 februari, flicka - Sofie

14 februari, flicka - Malin
14 februari, flicka - Petra

15 februari, pojke - Therese
15 februari, pojke - Madde
15 februari, flicka - Nathalie

16 februari, flicka - Sanna
16 februari, flicka - Rosahjärtan
16 februari, flicka - Micha
16 februari, pojke - Lotta
16 februari, flicka - Jennifer

17 februari, flicka - Madeleine
17 februari, flicka - Moa

18 februari, pojke - Sara
18 februari, pojke - Maria
18 februari, pojke - Josefine
18 februari, pojke - Marie

19 februari, flicka - Emma

20 februari, pojke - Hanna Z
20 februari, pojke - Zandra
20 februari, pojke - Valeria

24 februari, pojke - Carro

3 dagar till BF

2011-02-11

Idag är det fredag och idag är det bara 3 dagar kvar till BF! Idag är det också max 18 dagar kvar tills förlossningen sätter igång eftersom jag kommer bli igångsatt 1 mars om inget hänt innan dess :D Lite drygt 2 veckor alltså.. Nu är det liksom ingen tvivel längre utan vi VET att allra senast om lite drygt 2 veckor har vi vårt barn hos oss, äntligen.
Nu går vi och väntar och längtar som galningar och jag hoppas att det snart är dags!



Snart får vi träffa dig!

Hur blir det efter förlossningen?

2011-02-11
Jag funderar lite på hur det kommer vara efter förlossningen.. Vilka 'biverkningar' kommer man uppleva? Avslag, visst, men vad mer?
Ont? Svårt att sitta? Problem att gå på toa?
Ni som fått barn, hur upplevde ni tiden direkt efter förlossningen?

Stackars mig

2011-02-10
Stackars mig som var tvungen att lämna blodprov, hehe. Nej då, det var inte så farligt. Hon tog bara 1 rör blod och det gick väldigt fort. Det gör ju inte speciellt ont att ta blod i armvecket så jag klarade mig fint. Det gick bra. Om något är avvikande så hör dom av sig nästa vecka.



När jag kom hem ordnade jag ett litet 'stackars-mig-snack' vilket blev morötter med dipp. Härligt! Det ska jag gå och göra i ordning nu också och sitta och knapra på såhär på kvällskvisten.
Oliver älskar förresten morötter :)


Iväg på blodprov

2011-02-10
Nu är jag på väg till vårdcentralen för att ta ett blodprov. Jag får nämligen mycket blåmärken, även om jag inte slår mig, så dom ska kolla något. Typ hur lättblödande jag är eller liknande gissar jag, för barnmorskan sa att dom gärna vill veta det inför förlossningen.
Det står b-blodstatus på remissen så det är det jag ska kolla iaf.. Någon som vet vad det är?

Studier under mammaledigheten

2011-02-10

Jag har fått lite frågor om mina studier.. Min plan är alltså att plugga medan jag är mammaledig.
Jag vill ha min färdiga lärarexamen så snart som möjligt och jag ska plugga lite medan jag är hemma. Jag ska inte plugga 100% utan jag har tänkt att plugga ungefär 50% nu i vår och så får vi se om jag pluggar 75% eller 100% i höst..

Min lärarexamen sträcker sin från förskolan upp till åk 3 i skolan. Jag har inriktat nästan all min utbildning mot grundskolan men nu i vår ska jag läsa "Samtal och skrivande i förskolan" och "Språkutvecklingen mellan 0 och 2 år", så det ska bli roligt :)

Listan med gissningar

2011-02-10

Ingen bebis i sikte så vi fortsätter att stryka på listan..



2 februari, flicka - Ylva

3 februari, flicka - Jossie

4 februari, pojke - Alex

7 februari, pojke - Lina

8 februari, flicka - Kevins mami

9 februari, pojke - Mickan

10 februari, pojke - Frida
10 februari, pojke - Therese
10 februari, flicka - Sandra
10 februari, flicka - Bella

11 februari, flicka - Simona
11 februari, flicka - Ewelina
11 februari, pojke - Sandra

12 februari, pojke - Caroline
12 februari, flicka - Linda
12 februari, flicka - Jessica

13 februari, flicka - Sofie

14 februari, flicka - Malin
14 februari, flicka - Petra

15 februari, pojke - Therese
15 februari, pojke - Madde

16 februari, flicka - Sanna
16 februari, flicka - Rosahjärtan
16 februari, flicka - Micha
16 februari, pojke - Lotta
16 februari, flicka - Jennifer

17 februari, flicka - Madeleine
17 februari, flicka - Moa

18 februari, pojke - Sara
18 februari, pojke - Maria
18 februari, pojke - Josefine
18 februari, pojke - Marie

19 februari, flicka - Emma

20 februari, pojke - Hanna Z
20 februari, pojke - Zandra
20 februari, pojke - Valeria

24 februari, pojke - Carro


Onsdag

2011-02-09
Idag är det 5 dagar kvar till BF. Idag har jag tänkt åka in till lärarhögskolan och låna lite ny kurslitteratur. Har påbörjat 2 nya kurser nyligen som jag ska läsa nu så behöver lite litteratur. Ska även gå en 3e kurs samtidigt men jag får inte tag på kursledaren så jag är lite osäker på hur det blir med den kursen ... Hm, hm..

I vilket fall som helst så är det planerna för idag. När man är höggravid så räcker det liksom att planera in 1 sak per dag och sen räcker det, hehe. Bortsett från det ska jag vila och ta hand om min sambo. Han har varit hemma från jobbet hela veckan nu på grund av illamående och just nu är han hos läkaren så jag hoppas det går bra!

Vecka 40 (39+0)

2011-02-08

Din graviditet startade Tis 11 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jag lägger inte upp någon text idag om vad som händer med barnet den här veckan.. Det står i princip att nu är allt klart och bebisen är redo att födas!

Nu är jag stor som ett hus och längtar till förlossningen :)





Jag är på dag 274 av 280 (97,9%).


Nu har jag fått paketet från Goboken

2011-02-08

Igår kom paketet från goboken! Jättefint verkligen och "boken om dig" är ju hur söt som helst!

Lek & Lär tillsammans verkar vara söt också. Det står lite om hur barn utvecklas i olika åldrar, vilken månad det händer vad och vad man då kan hitta på med sitt barn. Lite roligt att titta i sådär.

Jag är i all fall nöjd! Ni andra gravida som inte beställt hem detta paket än - gör det!



6 dagar

2011-02-08
Idag är det 6 dagar till alla hjärtans dag då bebisen är beräknad att komma. Imorse har lite mer av proppen släppt så det är ju spännande att lite händer i alla fall.. Men just nu känns förlossningen otroligt långt bort och jag hoppas bara att jag slipper bli igångsatt, att det sätter igång av sig själv innan februari är slut!

Det var någon som kommenterade anonymt och undrade varför man hänger upp sig så mycket på BF-datumet. Det tycker jag inte alls är konstigt, det är ju då bebisen är beräknad! Sen att bara typ 1% föder på just det datumet är en annan sak. Man vill ju ha ett datum att räkna ner till så man känner att det närmar sig och så man vet ungefär när barnet kommer! De flesta förstföderskor går ju över tiden men det vet nog alla.

Oliver är alltid nära

2011-02-07
När jag ligger i badet, gissa vem som trofast ligger bredvid och vaktar/väntar? Oliver såklart! Världens mammagris.

Hos BM vecka 39

2011-02-07
Nu har jag varit hos barnmorskan och allt såg bra ut. Bebisen hade ännu inte fixerat sig utan var ruckbar..


Magbild från idag, 38+6

Hon undersökte mig också vilket visade att jag inte börjat öppna mig ännu, så det kommer nog inte hända något inom de närmsta dagarna.. Det är bara att vänta! Tack och lov sa hon att det inte är så vanligt att man är gravid för alltid, hihi, så den kommer komma förr eller senare. Jag fick också veta att jag kommer bli igångsatt 1 mars om ingenting hänt sen dess men såklart hoppas jag att det sätter igång av sig själv innan dess. Helst så snart som möjligt!

Medan vi lyssnade på hjärtat vaknade bebisen till och hjärtslagen rusade från 150 slag/minut till 180 slag/minut! Alltså 3 slag per sekund.. Jävlar vad deras små hjärtan kan slå alltså. Det är tredje gången jag fått höra bebisens hjärta slå 180 slag/minuten så jag hoppas den inte är väldigt stressad ...


I vilket fall! Det här kom vi fram till denna vecka;


Vecka 39
Viktökning sen start: +17 kg
SF mått: 35 cm
Blodtryck: 100/60
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut



Här är från tidigare veckor;


Vecka 38
Viktökning sen start: Vägde mig inte
SF mått: 34 cm
Blodtryck: 105/75
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut


Vecka 37
Viktökning sen start: Vägde mig inte, så vi säger +15kg fortfarande
SF mått: 33 cm
Blodtryck: 100/60
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut


Vecka 36
Viktökning sen start: +15 kg
SF mått: 33 cm
Blodtryck: 105/75
Bebisens hjärtslag/minut: 140 - 150 slag/minut



Vecka 34
Viktökning sen start: +14,1 kg
SF mått: 31 cm
Blodtryck: 115/75
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 140 slag/minut


Vecka 32
Viktökning sen start: +13 kg
SF mått: 29 cm
Blodtryck: 115/65
Bebisens hjärtslag/minut: 140 - 145 slag/minut


Vecka 30
Viktökning sen start: +10,6 kg
SF mått: 27 cm
Blodtryck: 110/65
Bebisens hjärtslag/minut: 130 - 140 slag/minut


Vecka 28
Viktökning sen start: +9,6 kg
SF mått: 25 cm
Blodtryck: 110/60
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut


Vecka 24
Viktökning sen start: +8,8 kg
SF mått: 22 cm
Blodtryck: 105/65
Bebisens hjärtslag/minut: Runt 150 slag/minut



Magbild från idag, 38+6






7 dagar kvar till BF

2011-02-07
Idag är det bara 7 dagar kvar till BF, precis en vecka alltså. Just nu känns det dock som att jag kommer vara gravid för alltid...! Det kommer liksom inte bli någon bebis. Det är lika bra att vänja sig vid att vara stor som ett hus och ha ont överallt för det här tillståndet kommer aldrig gå över, jag kommer alltid vara gravid!

Kanske inte för alltid ... Men så känns det i alla fall. Just nu ser jag inte "slutet på tunneln" eller vad man ska säga. Det är tur dock att känslan kommer och går och andra dagar känns det huuur nära som helst, men inte idag!

Om någon timme ska jag iväg till barnmorskan och kolla och mäta som vanligt! Uppdaterar när jag kommer hem igen, som vanligt :)

Gårdagen

2011-02-06
Okej, nu är jag uppe och igång! Just nu är jag i skogen med Oliver och bloggar från mobilen, inte helt ovanligt.

Igår skulle Johan och Saara komma hem till oss, men eftersom Kim var dålig och mådde illa så kände han att det inte var bästa läget för ett första intryck, hehe. Istället bestämde vi oss för att gå och fika medan Kim låg hemma och kurerade sig.
Lotta var också med och jag hade skittrevligt. Tiden flög förbi och vi satt där i 3 timmar! Dom har BF om precis 1 månad så vi fick prata av oss lite om bebisar och förlossningar och sånt. Det är så roligt att känna några som har BF så nära, det är bara 3 veckor emellan! Spännande!!



Lite senare kom som planerat Emma och Marie hem till oss. Tyvärr låg Kim i sängen hela kvällen i stort sett eftersom han var dålig som sagt.. Men, men!
Vi käkade god mat och spelade spel, trevligt som alltid! Ska se om jag kan lägga upp någon bild sen om jag får någon från Marie. Vi spelade förresten Super Mario också som alltid är hur kul som helst!

Måste också slänga upp en bild på swartzwaldtårtan jag bakade! Jag skulle imponera Johan och Saara lite med mina bak-skills, men dom fick ju tyvärr aldrig smaka! Det får bli en annan dag helt enkelt, hehe.


Oj, var tog dagen vägen?

2011-02-06
God morgon! Fan vad jag sovit inatt alltså. Jag hade en jättetrevlig dag igår och träffade lite folk. Kim var tyvärr dålig och låg i sängen typ hela dagen... Att träffa massa folk och ta hand om min sambo sliter på en med bara 8 dagar kvar till BF och inatt har jag sovit nästan 13 timmar!
Var tog dagen vägen?
Jag uppdaterar när jag ätit frukost och kommit igång :)

Kvällens tilltugg

2011-02-04

Bullarna är nybakade och det doftar gott i hela köket. Härligt!

Ikväll har jag dock mumsat på något annat också, nämligen blåbär med grädde. Blåbär säger man är ett "superbär" med massa antioxidanter och sånt, så varför inte? Köpte 125g blåbär på ICA tidigare idag och har nu smällt i mig allihopa tillsammans med lite grädde och vaniljsocker :)



Ute och går

2011-02-04
Hej på er! Just nu är jag ute och går med Oliver. Min stackars sambo har lite ont i magen och ligger i sängen och vilar, så ikväll ska jag ta hand om honom så hoppas vi att han mår bättre imorgon bitti.
Bullarna står hemma och jäser just nu så senare ska jag uppvakta min älskling med lite nygräddade bullar! Då brukar man ju alltid må bättre, eller hur?

10 dagar kvar

2011-02-04
Idag är det den 4e februari vilket betyder att det är 10 dagar kvar till BF! Underbart! Från och med imorgon är det alltså ensiffrig nedräkning och HUR SPÄNNANDE är inte det?

Idag ska vi städa lite för imorgon får vi gäster. Först kommer Johan, Saara och Lotta hit på fika och på kvällen kommer Emma (om hon är frisk) och Marie! Så himla trevligt. Jag ska baka Swartzwaldtårta så man har något att bjuda på :) Idag däremot ska jag baka kanelbullar.
Det bakas för fulla muggar här hemma men jag älskar att baka och gör det så fort jag hittar tillfälle!

Tack förresten för alla kommentarer på mitt förra inlägg! Verkligen kul med så mycket input och tankar från er!

Listan med gissningar

2011-02-04

Vi fortsätter att stryka på listan!



2 februari, flicka - Ylva

3 februari, flicka - Jossie

4 februari, pojke - Alex

7 februari, pojke - Lina

8 februari, flicka - Kevins mami

9 februari, pojke - Mickan

10 februari, pojke - Frida
10 februari, pojke - Therese
10 februari, flicka - Sandra
10 februari, ? - Bella

11 februari, flicka - Simona
11 februari, flicka - Ewelina
11 februari, pojke - Sandra

12 februari, pojke - Caroline
12 februari, flicka - Linda
12 februari, flicka - Bella
12 februari, flicka - Jessica

13 februari, flicka - Sofie

14 februari, flicka - Malin
14 februari, flicka - Petra

15 februari, pojke - Therese
15 februari, pojke - Madde

16 februari, flicka - Sanna
16 februari, flicka - Rosahjärtan
16 februari, flicka - Micha
16 februari, pojke - Lotta
16 februari, flicka - Jennifer

17 februari, flicka - Madeleine
17 februari, flicka - Moa

18 februari, pojke - Sara
18 februari, pojke - Maria
18 februari, pojke - Josefine

19 februari, flicka - Emma

20 februari, pojke - Hanna Z
20 februari, pojke - Zandra
20 februari, pojke - Valeria

24 februari, pojke - Carro

Tarmtömning

2011-02-03

Här kommer ännu ett lite äckligt inlägg från mig, hihi.

Jag tänkte höra med er som fått barn.. Var ni dåliga i magen innan förlossningen satte igång?

Det står nämlgen på niomånader om tarmtömning:
"Under de sista dagarna före förlossningen stimuleras tarmen av hormon som frigörs från livmoderslemhinnan och du kanske behöver bajsa oftare än vanligt. Det är också vanligt att man är ganska lös i magen precis innan förlossningen."

Jag har varit förstoppad i stort sett hela graviditeten, vilket inte har varit speciellt roligt. Nu de senaste 2 dagarna har jag däremot varit lite dålig i magen och självklart letar jag efter alla tecken på att förlossningen närmar sig.. :)
Men jag undrar såklart om någon av er "råkat ut för" detta? Var ni dåliga i magen lång tid före förlossningen startade eller var ni aldrig dåliga i magen?


Man kan kommentera anonymt också om någon av er skulle vara generade när ni svarar :)

Scones

2011-02-03
God morgon på er denna härliga, dock tyvärr fortfarande barnlösa, morgon. Min sambo har varit ute med Oliver 2 gånger redan och jag har kunnat ligga och dra mig fram till klockan 11 i morse! Nu har jag precis bakat scones och vi ska äta frukost.
Det finns väl få saker som är lika härliga som nygräddat bröd på morgonen?

Jag vet att jag varit sämst på att svara på kommentarer på sista tiden, förlåt, men jag har varit så trött och bara sovit mig genom dagarna nu känns det som. Jag ska försöka bättra mig!

Listan med gissningar

2011-02-03

Dags att börja stryka på listan...






2 februari, flicka - Ylva

3 februari, flicka - Jossie

4 februari, pojke - Alex

7 februari, pojke - Lina

8 februari, flicka - Kevins mami

9 februari, pojke - Mickan

10 februari, pojke - Frida
10 februari, pojke - Therese
10 februari, flicka - Sandra

11 februari, flicka - Simona
11 februari, flicka - Ewelina
11 februari, pojke - Sandra

12 februari, pojke - Caroline
12 februari, flicka - Linda
12 februari, flicka - Bella
12 februari, flicka - Jessica

13 februari, flicka - Sofie

14 februari, flicka - Malin
14 februari, flicka - Petra

15 februari, pojke - Therese
15 februari, pojke - Madde

16 februari, flicka - Sanna
16 februari, flicka - Rosahjärtan
16 februari, flicka - Micha
16 februari, pojke - Lotta
16 februari, flicka - Jennifer

17 februari, flicka - Madeleine
17 februari, flicka - Moa

18 februari, pojke - Sara
18 februari, pojke - Maria
18 februari, pojke - Josefine

19 februari, flicka - Emma

20 februari, pojke - Hanna Z
20 februari, pojke - Zandra
20 februari, pojke - Valeria

24 februari, pojke - Carro


Så här äter vi tacos

2011-02-02
När vi äter tacos har vi börjat att lägga alla grönsaker i en och samma skål istället för att ha en massa olika. Man kan inte välja riktigt vad man vill ha då men vi gillar allt och det blir mindre disk :) Hur gör ni? Många skålar eller en stor?
Och tyvärr har det inte blivit någon bebis idag så imorgon får jag börja stryka på listan.. Suck!

Onsdag

2011-02-02
Idag är det onsdag och som vanligt står vila högt upp på dagsschemat! Jag och älsklingen ska spela lite New Super Mario Bros på wii sen också, jävligt roligt faktiskt. Man spelar tillsammans som Mario och Luigi och det är alltid roligt när man kan spela samtidigt.

Oliver har slutat på dagis nu också och är hemma med oss så jag kanske kilar iväg på en liten prommis eller två sen också. Min sambo är faktiskt jätteduktig på att gå med hunden så att jag får vila så det är jätteskönt.

Men idag blir som sagt en lugn onsdag. På lördag kommer lite gäster hit så jag ska vila mig i form tills dess ;)

Bjuder på lite magbilder tagna idag också, 38+1.





Vecka 39 (38+0)

2011-02-01

Jag slänger in lite magbilder imorgon, men nu medan jag fortfarande än på dag 38+0 måste jag såklart lägga in det här, som vanligt :)


Din graviditet startade Lör 8 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 25 maj 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 14 feb 2011
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.



Bebisen
I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


Mamman
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.



Jag är på dag 267 av 280. (95,4%)



Februari

2011-02-01
Idag är det februari, äntligen! Äntligen har månaden kommit då vår bebis är beräknad! Efter som vi är beräknade den 14e, precis i mitten, så är det ju högst troligt att bebis faktiskt kommer i februari.. Åh, vad spännande!

Idag är det alltså bara 13 dagar kvar till BF och idag går vi också in i vecka 39!

Inatt

2011-02-01

Så här låg vi och sov inatt.. Hihi. Såklart är det bara Oliver som sover på riktigt på bilden eftersom vi var tvugna att fota, men så här somnade vi sen.

Om vi skämmer bort vår hund? Nej absolut inte, inte alls :)






Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se




Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.



Om

Min profilbild