Minna tipsar

2011-10-31

Här kommer Minnas alldeles egna tips till alla er med bebisar som ni gärna vill roa då och då med en youtubevideo eller två.

Minnas nuvarande "alla bästa videor på youtube", top 5 (utan inbördes ordning).
1. Babblarna
2. Nalle Puh
3. Leek spin
4. Gummibjörn
5. Lollo & Bernie
Tjuvstart

2011-10-31

Efter att ha läst i lite olika bloggar om folk som tjuvstartat med julmusten har nu vi också 'syndat' och köpt hem en flaska. Är det inte lite tidigt att börja sälja julmust i oktober?! Well, well. Den där flaskan slinker nog ner fortare än fortast, hihi.

Morfar

2011-10-31

Igår var Minnas morfarhär en stund och jag älskar att träffa honom, såklart. Det är ju min pappa! Jag älskar att träffa båda mina föräldrar och jag hade gärna gjort det lite oftare än vad vi gör, men det är lite planering kring det hela eftersom vi bor i olika städer och alltid har massor med saker att göra..

I vilket fall som helst var han här en sväng igår och Minna som är lite tveksam mot de flesta var tveksam även mot honom ;) Det var hon inte när hon var lite yngre, men nu är hon ju inne i någon mammig fas så nu är det få personer som duger. Hon ville inte sitta i morfars knä men att sitta bredvid honom gick bra. Vi fikade, drack te, pratade och hade trevligt. Minna fick också fika och fick ett eget mariekex att knapra på. Onödigt att ge saker med socker i - SÅKLART, men hon överlever. Mycket smarrigt med ett mariekex tyckte hon.
Kameran går varm

2011-10-30

Jag hade en liten photoshoot med Minna här om dagen. Man måste ju få roa sig lite.. :) Det blev på en luddig filt och det blev några riktigt fina bilder tycker jag. Jag skulle gärna dela med mig av massor av de fina bilderna, men de flesta känns lite "too much" faktiskt. Dock kommer jag nog göra en eller två tavlor med mina favoritbilder. Här kommer en av bilderna på Minna. Min söta, underbara lilla tjej!Det bästa och värsta med att blogga..

2011-10-30

Jag har ju bloggat ganska länge nu och har fått en hel del läsare som följer mig varje dag. Det finns väldigt många bra saker med att blogga, men också några dåliga förstås.

Det bästa med att blogga är självklart dels hela grejen med att det är så otroligt lätt att dokumentera sin vardag. Det går snabbt att slänga in både bilder och text och det är så fruktansvärt roligt att bläddra tillbaka i arkivet och se vad man gjorde förra året i både text och bild.
Någon annat som är jättekul med att blogga är den respons man får! Jag får så mycket bra resons och många roliga och härliga kommentarer. Något som är hemskt kul är när någon tar sig tid och säger några fina ord. Igår satt jag och spelade wordfeud med en bloggläsare som då skrev massa fina saker om mig och min blogg och man blir så ofantligt glad! Tack Cassandra! Alla som läser bloggen och tar sig tid att kommentera eller säga någon snällt är verkligen värt jättemycket.

Sen är det ju dock inte bara frid och fröjd i bloggvärlden. Ibland får man elaka kommentarer, vilket man ändå får räkna med. Dock har jag bara fått ett ytterst fåtal negativa kommentarer så det är ju ändå rätt skönt. Ibland känner man att bloggen blir ett tvång och man kämpar för att uppdatera bloggen fast man egentligen inte har lust och det inte alls känns roligt. Det är ju inte kul förstås, att känna sig tvingad att skriva något.
Något annat som kan kännas lite 'sådär' ibland är ju faktiskt det faktum att man lägger ut så mycket av sig själv och sitt liv på internet för andras beskådan. Allt är ju såklart helt frivilligt och jag delar aldrig med mig av mer än vad jag själv vill. Jag tror säkert att flera som läser min blogg men som aldrig har träffat mig ändå känner att de känner mig rätt bra och vet vilken typ av person jag är. Det är inte alltid bara positivt med att dela med sig utan man kan ju råka ut för bildstölder t.ex, eller andra tråkigheter när man blir för privat. Det gäller att hålla det på en bra nivå, att vara personlig men ändå inte för privat.

Dock, överlag, tycker jag bloggandet har mest positiva sidor och jag älskar att blogga. Det är kul. Det ger mig mycket tillbaka. Speciellt alla ni läsare och ni som kommenterar, NI ger mycket tillbaka. Det är gött.
Söndag

2011-10-30

Idag klev vi upp 06.30 och kände oss riktigt pigga och utvilade, eftersom klockan ju "egentligen" var 07.30. Idag kommer min älskade pappa hit och det blir såklart väldigt trevligt. Jag bor inte i samma stad som mina föräldrar så det är alltid jättekul att träffa någon av dom.

Mer än så hade jag nog inte att säga just nu för nu ska jag äta lite frukost medan Minna får röja runt bredvid.

Och glöm inte ställa tillbaka klockorna 1 timme allihopa!


Minna röjer med sin brandbil som hon fick i present av faster och kusin!

Dom där två alltså...

2011-10-29

Att det kan vara så spännande med mat- och vattenskålar! Idag fick Minna sitta nära Olivers matskål när han åt, som hon får ibland, eftersom hon tycker det är så spännande. Hon satt och pillade på hans foderkulor och försökte smaka lite på dom, men det fick hon inte. Ibland kastade hon kulorna mot Oliver som glatt åt upp dom från golvet och det tyckte Minna var jättespännande. Det slutade alltså med att hon satt och kastade dom där foderkulorna hej vilt, haha. Gullungen.

Sen hittade hon vattenskålen och inte nog med att hon först ville kliva i den när hon stod upp så ville hon sitta och plaska med den sen. Hon stoppade ner händerna, flyttade på skålen, plaskade och skvätte vatten. Oliver blev väldigt förtjust och ville gärna dricka medan Minna hade händerna i skålen så båda var nere i skålen samtidigt! Minna med fingrarna och Oliver drack. Dom där två alltså...

Olovlig bildanvändning

2011-10-29

Ja, här kommer ett sånt här inlägg!

Som ni vet blev jag utsatt för bildstöld för ett tag sen, där en person under 3 månaders tid regelbundet publicerat bilder på mig och påstått att det var denne själv på bilderna.

Jag vet att det här händer ofta på internet (kanske inte att man stjäl någons identitet, men att folk stjäl bilder av varandra) och det är alltså ett brott mot svensk lag!
Du behöver INTE märka dina bilder på något sätt för att de ska vara skyddade av upphovsrättslagen. Du behöver inte skriva ditt namn, inte sätta något copyrighttecken - INGENTING. Den som har fotat bilderna äger rättigheterna till bilden. Fotografen kan såklart låta andra använda bilden helt fritt, det är helt upp till den som tagit bilden. Jag har inte gett något tillstånd till personen som stal mina bilder att använda bilderna, så även fast bilderna är omärkta har hon brutit mot lagen.
Om jag har tagit ett kort och någon av mina vänner t.ex. lånar den bilden till sin blogg eller använder den någon annanstans så är jag helt okej med det, verkligen. Men det här som hänt är jag verkligen inte okej med!

Saken är den att om du blir utsatt för bildstöld ska du alltid polisanmäla! Du har all rätt i världen att polisanmäla eftersom personen såklart gör något olagligt. Du har också all rätt i världen att fakturera den här personen för användning av bilderna + skadestånd, eftersom när en person stjäl och använder dina bilder kan du behandla det som om personen alltså redan köpt bilderna av dig. Då skickar man en faktura och kräver betalning. Vägrar personen betala kan man gå vidare till kronofogden och fortsätter personen vägra kan du stämma personen och gå till domstol. Japp, även för något så "futtigt" som brott mot upphovsrättslagen.
Om du har namnet på personen, alltså om du vet vem som gjorde det, kan du ringa till skatteverket och be om adressuppgifterna. Det är helt gratis och du kan vara anonym. Sen är det bara att skicka fakturan.
Det är alltså vad du har rätt till engligt lag. Sen hur långt du själv vill driva det är förstås upp till var och en.

Jag har fått tag på mailadressen till den här personen som stulit mina bilder och försökt få tag på denne, som inte svarar. Hade hon svarat hade vi säkert kunnat lösa det, men nu får jag ta det genom polisen istället. Jag har förstås namn och några adresser också som jag fått genom skatteverket, men eftersom jag inte vet med säkerhet vilken av adresserna personen bor på så vill jag inte chansa där.
Först ska jag gå till polisen och göra en anmälan och försöka få tag på korrekta uppgifter till personen, och sen får vi se var jag tar det därifrån. Får jag tag på personens korrekta uppgifter skickar jag självklart en faktura. Blogg.se där hemsidan låg på har såklart personens IP nummer och dessa uppgifter kan de lämna till polisen, så personen kan såklart spåras.

Så, ja. Just nu mailar jag fram och tillbaka med polismyndigheten och bildombudsmannen för att ta reda på mina rättigheter och hur vi ska gå vidare i ärendet. Något kommer jag göra i alla fall, jag tycker inte man ska låta det bara glida förbi. En stämning känns ju dock inte som något jag gärna gör, utan jag hoppas att vi kan lösa det på civil nivå. Vi får se! Jag håller er uppdaterade.

Sovmorgon och tradera

2011-10-29

God morgon!

Idag fick jag en sovmorgon av min älskade man efter att jag vare uppe sent och haft trevligt tillsammans med Lotta och Patrik. Lite vin, någon öl och mycket trevligt hade vi innan jag drog mig tillbaka för att göra kväll.

Nu måste jag packa och fixa lite eftersom jag sålt några få saker på tradera. Det finns en hel del fler saker vi skulle behöva 'göra oss av med', men allt som har med Minna att göra har fått ett sånt högt emotionellt värde på något sätt. Även om det bara är en body eller om det är en babysitter som vi inte kommer använda igen (eftersom vi har 2 babysitters och faktiskt bara behöver 1..). Alla saker har starka minnen bundna till sig, men det gäller väl att försöka tänka att minnena sitter i minnet och i hjärtat, inte i saker som sådanna..

Sen blir det pyssel med Minnas strumbyxor, lite brevskrivning och lite sådär. Något finns alltid att pyssla med! Städa borde jag väl också göra eftersom min pappa kommer hit imorgon. Hej och hå..Äntligen framkallat bilder!

2011-10-28

Det här har vi verkligen skjutit på, men här om dagen gick jag och köpte ett fotoalbum och beställde 200 bilder på några av Minnas första månader för framkallning. Idag kom dom och det är sååå himla kul! Äntligen kan vi börja ställa ihop ett fotoalbum med bilder att spara. Dock räcker inte 200 bilder långt för att dokumentera Minnas liv utan vi lär behöva görna en ny beställning rätt snart och köpa ett till fotoalbum.. Men, men :)


Touch texile volume

2011-10-28

Nu har jag provat "touch textile volume" från panduro. Man målar på där man vill, låter det torka i 6 timmar (jag torkade från eftermiddag ända fram till morgonen därpå) och sen ska man stryka lite på baksidan. När plagget sen tvättas ska de alltid tvättas ut och in. Det finns flera färger som heter "touch textile", men tydligen är det enbart dom som det står "volume" på som funkar, så köp inte fel!

Jag målade på 2 par strumpbyxor och jag tycker faktiskt att det fungerade bra! Dock så måste man låta färgen bulla sig rätt mycket för att det ska ha bra anti-halk funktion upplevde jag. Man kan alltså inte måla på och försöka få färgen slät och platt, utan den ska bukta ut lite. Sen målade jag lite fel på det röda paret.. På det vita paret strumpbyxor skrev jag "MINNA" över hela foten, och de blev jättebra! Stabila och bra.
På det röda paret gjorde jag lite prickar, men jag missade helt att göra prickarna ända bak på hälen och längst fram vid tårna.. Jag målade mitt på foten och där har det ju ingen större verkan, haha.
Jag måla därför en extra rand på hälen och längst framme vid tårna i morse, så ska jag testa dom imorgon eftersom jag låter dom torka hela dagen.

Men eftersom de vita strumpbyxorna blev så bra så rekommenderar jag absolut den här färgen! Den kostar bara runt 35:- och är alltså ingen större summa. Jag vet inte hur det blir efter tvätt, men jag tror det håller några tvättar i alla fall! Sen verkar flaskan räcka ett tag så det är väl bara att kladda på lite mer om man tycker det börjar bli sämre. Löp och köp skulle jag säga!


Så här gjorde jag med de röda strumpbyxorna.. Det röda längst fram och längst bak missade jag, men det är ju DÄR tyngden på foten ligger så det är väl där man borde måla egentligen.


Jag la till färg på hälen och på tån. Nu funkar det nog bättre!

Fredag

2011-10-28

Nu är det fredag och vilken vecka vi har haft! Vi har gjort.. Absolut ingenting! Minna har ju varit sjuk och jag trodde att hon skulle bli frisk snabbare än vad hon blev, men nu kan jag nog påstå att hon mår i stort sett bra. Nästan. Efter idag vågar jag nog säga att lillskruttan äntligen är frisk! Lite snorig kanske, men frisk i övrigt :)

Idag blir det åter igen samma sak som resten av veckan, kurera lilltjejen. Jag ska maila lite fram och tillbaka angående bildstölden också och det får faktiskt väldigt bra. Jag har varit i kontakt med både polisen några vändor och haft telefonkontakt med bildombudsmannen, så vi har pratat lite om hur man går vidare med saken. Jag vet mina rättigheter i alla fall och det känns bra. Jag vet inte riktigt hur många som är nyfikna på det här, om det är värt att uppdatera om hur det går?

Strumpbyxorna ska testas idag också så det får ni en uppdatering på förstås. Ha en skön fredag!
Kreativa Tina är i farten..

2011-10-27

Igår åkte jag till forum och köpte "touch textile volym" på panduro. Den ska man kunna måla på kläder med och sen ska det fungera som 'anti halk', typ. Jag har nämligen letat efter strumpbyxor med halkskydd men inte hittat några, så när jag blev tipsad om den här färgen så var jag ju tvungen att prova. De ska ligga och torka fram till kvällen och sen ska man fästa färgen genom att stryka.. Jag berättar hu det går, om det verkar funka!

Torsdag

2011-10-27

Inatt hade Minna ganska svårt att sova så det är en trött mamma som sitter här. Kim gick runt med henne i famnen ganska länge i natt så han är ännu tröttare och ligger fortfarande och sover, tillsammans med Minna som tar sin första nap nu!

Minna verkar dock faktiskt må bättre idag! Snoret rinner inte i samma mängd och hostandet låter inte lika slemmigt så det är skönt. Jag trodde att hon redan skulle vara frisk nu men icke. Nu verkar det ju dock inte vara långt kvar, men det är så segt att inte kunna hitta på lika mycket som vanligt nu när hon är sjuk. Vi går visserligen och matar änderna och svanarna i hamnen ibland och det är alltid lika mysigt. Igår tog jag mig också till Nacka forum och köpte strumpbyxor och sån här färg som man kan ha under foten så fungerar det som 'anti-halk'. Jag ska visa det sen!

Idag svansar Minna runt i sin snygga heldress i bomull från Lindex. Jag älskar att det står Rulebreaker på!


Bild från lindex.com

Förskoletankar..

2011-10-26

Idag var jag och besökte en av förskolorna som Minna köar till och det kändes jättebra. Vilken fin förskola! Otroligt bra personaltäthet med 7 personal på 23 barn (det är 23 barn på hela förskolan), inte undra på att kötiden dit är lång liksom.. 8 barn i småbarnsgruppen. Som sagt är det en montessoriförskola precis som en annan förskola hon köar till som jag också har besökt. Jag tycker att båda förskolorna verkar bra och kommer hon in på någon av dom så blir vi glada och hon kan gå på vilken som helst känns det som. Då kommer hon ha köat i 13 månader och jag hoppas att den tiden räcker!
Hon står i kö till en tredje förskola också som är 'traditionell', och eftersom det är mycket större barngrupper där så räknar vi med att kötiden är kortare och att hon kommer in där om hon inte kommer in på någon av de två andra.

Jag kan inte förstå att min skutt kommer bli så stor att hon ska börja på förskola med allt vad det innebär! Det känns faktiskt inte riktigt bra, haha. Jag utbildar mig ju själv till lärare och har arbetat på förskola, men det känns ändå inte bra att veta att vi kommer vara ifrån varandra så många timmar i veckan. Det viktigaste i livet är ju att vara tillsammans så det känns så konstigt att vi inte kommer vara det.. Jag VILL ju vara det. Sen har jag henne gärna på förskolan några timmar om dagen eller kanske 3-4 dagar av 5 så hon fortfarande får den sociala och hela den här utvecklande biten som förskolan faktiskt bidrar med, men då skulle vi i alla fall få lite mer tid tillsammans.

Jag vet att tiden kommer gå ruggigt fort. Hon är redan 8 månader gammal och tiden har verkligen flugit förbi! Man måste verkligen ta vara på den här tiden, den går alldeles för fort!Vi älskar dig mest på jorden.

Bli frisk nu, unge!

2011-10-26

Nu är det verkligen dags att Minna blir frisk tycker jag. Stackarn snorar och hostar fortfarande.. Det går ju inte att hålla en liten flicka stilla och vila när hon är mer vild än tam och springer runt hela tiden, och då blir hostan förstås värre.  Nu får vi ta tag med hårdhanskarna och försöka ta till alla husmorsknep jag känner till. Det var massa vitlök i lunchen, jag proppar henne full med vätska och till mellis idag fick hon 1 apelsinklyfta och 3 satsumasklyftor för C-vitaminet. Resten av dagen kommer gå i samma tema!

Vilka fler husmorsknep känner ni till för att bota envisa förkylningar?

Nu ska jag göra mig i ordning för att hälsa på en av förskolorna Minna köar till!

Sätt man inte vill vakna på..

2011-10-26

Ni vet dom där dagarna då ögonlocken är extra tunga och man vill liksom ligga och blunda i 2 minuter innan man kliver upp? I morse hade jag en sån dag, men det hade inte Minna.. Jag tror visserligen aldrig att hon haft en sån dag, men idag kände jag precis så.
Minna låg bredvid mig i sängen, vaken, och jag tänkte att "jag ska bara blunda lite innan vi kliver upp"..
Plötsligt känner jag att Minna sliter tag i mitt hår och drar av säkert en 4-5 hårstrån. Aj, aj! Sen kommer en hand farande och nyper tag i min näsa.. Jag måste förresten klippa naglarna på Minna kände jag i morse.

Efter en liten kamp med hår- och näsryckningar ger jag upp och kliver upp tillsammans med busungen min. Nu ligger hon och sover sin första tupplur för dagen och jag funderar på om jag också ska gå och lägga mig? Vi får se.. Hon är fortfarande hostig och lite rosslig idag, men verkar ändå må lite bättre än förut! Skönt!


Bara sova liiite till, älskling.


Minnas nya talang

2011-10-25

Minna gör ju som ni vet musik just nu genom att dunka och spela på allt hon hittar mer eller mindre. För 2 veckor fick hon en leksak av faster och farbror som låter lite och den leksaken används inte riktigt som den är tänkt att användas, utan den används som olika marackas istället just nu.
De senaste dagarna har hon börjat slå saker tillsammans, typ sina nappar, en kniv mot ett kastrullock och nu dessa små 'marackas' som hon har fått. Lyckades fånga henne en snabbis när hon visar upp sina nya talang!

Titeln på videon är lite skämtsam och riktad till världens bästa Levis. Han kommer förstå ;-)Fruktig kyckling

2011-10-25

Nu var det länge sen jag la upp ett barnmatsrecept tror jag bestämt, så här kommer ett kycklingrecept. Minna tycker verkligen om kyckling och det är rätten äter hon massor av! Jag lagade kalkon med äpple och plommon förut och det gick verkligen hem, så jag har bytt ut kalkonen mot kyckling i receptet (eftersom vi oftare har kyckling hemma), men man kan säkert ta vilken fågel som helst.

Recept
1 fryst kycklingbröst
3/4 portion ris
½ sköljt, skalat äpple
5 torkade plommon
3 torkade aprikoser
1 dryg msk matfett (t.ex. smör&rapsolja)Koka kycklingen till den nästan är färdig, ca 10-15 minuter. Lägg därefter i en knapp portion ris (ca 3/4 portion) och de torkade plommonen och aprikoserna och låt koka ytterligare 10 minuter. Lägg därefter i det halva äpplet och låt det koka i ca 5 minuter eller tills kycklingen är helt färdig. Sila bort vattnet i en annan behållare så du sparar vattnet för att späda med sedan, och lägg allting i en bunke. Ta bort allt skinn på kycklingen och eventuella ben. Mixa sedan med en stavmixer och späd med kokvatten till den konsistens du önskar. Ha i matfettet. Krydda efter önskemål med t.ex. svartpeppar eller örtkryddor.

Peta gärna i någon grönsak i receptet om ni vill det, men vi körde så här. Supersmarrigt och lite lyxigt med en fruktig och söt smak.


Det här receptet räckte till 4 portioner till Minna.

Halkfria strumpbyxor?

2011-10-25

När vintern är här så är det så mysigt att gå omkring inomhus och mysa i strumpbyxor eller leggings, raggsockor och en gosig tröja. Minna går ju omkring hela tiden och halkar ganska mycket om hon inte är barfota eller om strumporna inte har halkskydd. Därför har jag kikat runt lite nu efter halkfria strumpbyxor men hittar inga..
Var ska jag leta? Var finns det strumpbyxor med halkskydd?
Och finns det tjockare strumpor, typ raggsockor, som har halkskydd dom med? Eller finns det bara på tunna strumpor?Två söta par strumpbyxor från lindex.com
Tisdag

2011-10-25

Idag är det en mörk och kylig tisdag jag ser utanför fönstret. Vi har redan varit på en promenad och det var bara någon enstaka plusgrad ute och det var frost på marken.. Brr!

Jag har i alla fall nyss ringt till en av de förskolor där Minna står i kö och jag ska få komma dit redan imorgon och se hur den ser ut! Då ska jag passa på att fråga lite om verksamheten också förstås och försöka få grepp om personalen som jobbar där, vad de är för typer. Jag skulle också få numret till köansvarig så jag kan diskutera lite med honom angående kötiden. Grejen är den att småbarngruppen på den här förskolan består av bara 6 barn så kötiden är antagligen lång. Jag vill höra lite om Minna har en chans att få en plats redan när hon är 1½ eller om man måste stå mycket längre än vad hon kommer ha gjort då.. Känns ju konstigt om barnen måste köa i 3 år för att få börja liksom..

Idag ska jag i alla fall höra mig för lite angående bildstölden och hur man går vidare. Det är ju förstås olagligt att stjäla bilder som jag råkade ut för och då kan man såklart anmäla och även skicka en faktura till den skyldige. Personuppgiftslagen gäller fullt ut även på internet. Jag har mailat lite fram och tillbaka med blogg.se där bloggen låg och även lite med bildombudsmannen som jag hoppas hjälper mig i frågan! Nu försöker jag bara få tag på den här tjejens emailadress så jag kan maila och tala om att en anmälan knackar på hennes dörr. Eller så kanske hon läser det här inlägget? I så fall får du gärna maila mig (hejtina@hotmail.se) så kan vi prata om hur vi går vidare. En ordentlig ursäkt kan absolut få mig att avstå anmälan.

Imorgon ska jag ringa förskolan

2011-10-24

Minna har snorat lite mindre nu på kvällen, så nu hoppas jag verkligen att hon blir frisk inom några dagar. Någon dag till kommer det absolut att ta, så som hon rosslar, men jag hoppas att hon är frisk i slutet av veckan i alla fall!

Nu ska jag diska efter dagens middag och sen måste jag lämna över sambons datorn till nämnde karl medan jag ska sätta mig i soffan och titta på tv.

Imorgon bitti ska jag förresten ringa en av de förskolorna där Minna står i kö. Hon står i kö på 3 förskolor varpå den ena har jag besökt tidigare. Nu ska jag ringa till en annan förskola och boka in ett möte så jag får komma in och se lokalerna inifrån och prata lite med personalen som jobbar där, då blir det lättare att bestämma i vilken ordning jag ska placera förskolorna. Vilket som är vårt förstahandsval och sådär.. De två översta alternativen på Minnas förskolelista är montessoriförskolor här i närheten, varpå den tredje är en "traditionell" förskola. Vi får se hur det går! Hon ska inte börja förän om 1 år, men det är väl lika bra att gå dit och kika!

Ha en skön kväll så hörs vi imorgon!Hehe! Jag snubblade över en gammal bild, så kul! Jag och min kära man för ....3(?) år sedan.

BVC 8 månader

2011-10-24

Nu har vi varit hos BVC och mätt och vägt igen! Det var länge sen nu så det var jätteroligt.
Nu ammar vi ju bara på natten (förutom nu när hon varit sjuk..) så det var spännande att se hur vikten förändrats. Hon följde inte riktigt sin kurva den här gången, men å andra sidan har hon ju varit sjuk och ätit dåligt i kombination med att hon nu börjat röra sig betydligt mer och springer runt hela tiden. Nu ligger Minna alltså precis på mittkurvan istället för ett snäpp ovanför.
Dock, eftersom hon hoppat ner en hel kurva, så ska vi gå och väga om 1 månad igen istället för om 2 månader som det annars skulle varit. Bara för att se så hon inte fortsätta droppa i vikt utan att hon går upp som hon ska.

Längd: 70cm
Vikt: 8690g
Huvudomfång: 44,3cmTur att man har en snäll hund

2011-10-24

God morgon på er denna måndag!

Alldeles strax måste jag väcka Minna för att om 15 minuter ska vi infinna oss på BVC.. Hatar att väcka henne men jag ser verkligen fram emot att få gå dit för nu var det 2 månader sen! Spännande, spännande. Uppdaterar såklart när jag kommer hem.

Något som har blivit väldigt roligt här hemma är förresten Oliver. Hon jagar honom gärna och Oliver fullkomligt ÄLSKAR att bli jagad. Han är ett väldigt tacksamt jaktbyte :) Det är nämligen hans absoluta favoritlek i hela världen. Oliver springer ofta fram till Minna med en leksak i munnen och riktigt ber om att hon ska jaga honom (och då får man hålla Minna i händerna så att hon förtjust kan springa efter). Hon tycker också det är spännande att titta på när Oliver äter och eftersom jag vet, vet, vet, vet att han inte vaktar sin mat så låter jag henne göra det. Där sitter hon och pillar honom på tassarna, drar i hans vattenskål och pillar (/försöker smaka på) på hans foderkulor medan Oliver står där och käkar. Kommer hon för nära eller lägger handen i hans matskål så backar han undan. Duktig kille Oliver!Någon skitunge stjäl mina bilder

2011-10-23
Någon skitunge stjäl mina bilder och skriver att det är hennes mage och att hon är gravid. Från och med nu måste man väl märka alla bilder? Så jävla onödigt med sånna idioter! Jag har fixat högerklicksskydd på min blogg nu iaf.
Adressen är www.nicolegravid.blogg.se , skriv gärna något till tjuven och hälsa från mig!Hej och välkommen till närakuten!

2011-10-23

Igår var jag på närakuten med Minna medan sambon stannade hemma och donade, men jag tyckte det var ett så tråkigt inlägg på 8 månadersdagen och allt så jag skippade det helt enkelt. Dock måste vi ju dokumentera Minnas första 'riktiga' läkarbesök, så here it goes.

Minna är ju sjuk som ni vet och hon hostar, snorar och rosslar. Hon har haft lite feber men nu tycks den vara borta, vilket förstås är skönt. Igår morse rosslade hon väldigt mycket och man hörde att hon hade det jobbigt att andas. Jag skulle vilja visa henne hur man hostar till rejält så hon skulle kunna hosta upp slemmet, men hon kan inte riktigt det nu när hon är så liten. Hon andades alltså slemmet hon hade i halsen upp och ner hela tiden och det rosslade mycket.
Då bestämde jag mig för att ringa till vårdguiden för att se om dom har några tips på hur jag kan lätta upp hennes andning lite. Eftersom hon var pigg, alert, glad och feberfri var jag egentligen inte speciellt orolig men om det finns något bra sätt att hjälpa henne på så skulle jag ju gärna göra det.

Vårdguiden tyckte att det var bäst att ringa till närakuten och åka in så någon fick lyssna på Minna när hon andades. Då blev jag nervös och lugn på samma gång - nervös för att hon tyckte att vi skulle åka till en doktor och lugn var jag för att det inte kändes speciellt akut, men det är ju ändå skönt om någon lyssnar på henne. Efter lite peppande SMS från bästaste Sandra kändes det också bra och Sandra trodde också att allt var lugnt.
Sagt och gjort. Jag ringde till närakuten och fick en tid några timmar senare.

På plats fick Minna träffa en doktor. Doktorn lyssnade på Minnas bröst och rygg med stetoskop, tittade henne i öronen (japp, jag höll fast henne hårt) och tittade henne i halsen. Minna var jätteduktig, även om hon såklart inte ville att jag skulle hålla fast henne, och det gick jättebra. Allt såg bra ut och doktorn hörde att Minna kunde andas okej. Hennes rosslande hade visserligen släppt lite då eftersom vi precis spenderat 1 timme i den kyliga luften och det var också rådet vi fick - kall väderlek. Det lättar upp rosslet. Så när hon får jobbigt att andas igen så får vi försöka ha henne ute i kylan helt enkelt..

Sen var det i alla fall dags för ett stick i fingret! Dom ville se så det inte var något allvarligt och jag tyckte det lät klokt, även om jag var lugn och kände på mig att hon bara var lite förkyld. Vi går in till sköterskan och pratar ihop oss lite om hur vi ska göra och jag sätter mig i en stol med Minna i knät och håller fast henne i armen och handen. Sköterskan tvättade Minnas finger lite och sen stack hon henne i fingret och Minna var såååå duktig och verkade inte ens bry sig om sticket. Vilken modig tjej jag har!!

Däremot.. Sen ska sköterskan ju "samla upp" blodet i någon grej och då måste man hålla fast barnet under tiden. Det här var 1000 gånger värre än sticket så när både jag och sköterskan höll fast Minna så rullade tårarna ner för hennes kinder. Stackaren. Det gick ändå rätt fort och när det var klart fick Minna ett plåster på fingret. Det visade sig att hennes sänka var lite förhöjd, så det är en virusinfektion bara som kommer gå över med lite vila.

Efter besöket fick Minna välja ett klistermärke och efter att ha tittat på några olika valde hon väldigt tydligt den gula björnen som fick följa med hem! Sen gick jag till kassan och frågade lite förvirrat hur mycket det kostade, varpå sköterskan såklart svarade att Minna går gratis fram till att hon är 18år! Haha, det vet jag ju egentligen! Det är visst lite ovant för mig att vara hos doktorn med Minna, som inte ens kom ihåg att hon går gratis.


Klistermärket som Minna valde självHaha, skrutt. Bild från alldeles nyss och hon mår helt okej som ni ser. Hon är glad och busig som vanligt och kastar sig efter kameran när man kommer med den! Förhoppsningsvis blir hon frisk nu om några dagar, det är så jobbigt och tråkigt för henne att vara sjuk!


Det börjar bli mörkt..

2011-10-23

God morgon på er!

Idag är det söndag och som alla mornar just nu så är det mörkt när man kliver upp. Det är så jobbigt att kliva upp när det är alldeles mörkt i hela lägenheten och mörkt utanför alla fönster också. Tråk!
Förra vintern satte vi upp röda lampor runt fönstrerna i vardagsrummet och blå lampor runt fönstrerna i sovrummet som vi använde som lite extra mysbelysning. Att tända taklampan och bli bländad när man kliver upp på morgonen är inte så roligt.. Sen är det ju skönt att varva ner med mysbelysning på kvällen också!

Lampora ser visserligen rätt 'juliga' ut, vilket gör att vi väntar lite. I morse klev vi dock upp innan 06 jag och Minna, så då passade vi på att titta lite på dom röda lamporna och längta tills vi ska hänga upp dom. I november blir det nog!

Och ja, lillskruttan är fortfarande hostig, rosslig och snorig. Stackarn!
 Minna 8 månader

2011-10-22Minna tycker om: Minna tycker just nu allra mest om att gå runt. Att stå och gå är alltid lika roligt och det vill hon göra helst hela tiden. När man sätter henne ner börjar hon ofta gnälla och vill upp igen, så vi går och går här hemma nu. Ibland klär vi på henne och går ut på gården och går runt, runt, runt för att jag blir så trött på att bara cirkulera runt i lägenheten, och Minna är lika glad vart vi än går så länge hon får gå själv.
Hon tycker också fortfarande det är jätteroligt att leka "kasta-allt-du-ser-på-golvet" och den leken leker hon varje dag. "Tittut" är också väldigt roligt och något som man kan använda när hon är ledsen, det botar det mesta.

Minna tycker inte om: Att ligga på mage på golvet är fortfarande ingen favorit och det gör henne mestadels arg. När tänker hon lära sig att krypa, kan man ju fråga sig, eftersom hon inte vill ha någonting alls att göra med golvet. Men, men, vi får se hur det går :) Hon vill i alla fall inte ligga på golvet. Hon blir också helt galen om man försöker hålla fast henne (typ hålla fast hennes ben för att sätta på en strumpa) eller om man försöker hålla henne lite stilla så man kan torka näsan. Går icke.

Minna äter: Nu ammar Minna oftast inte på dagen längre utan ammar bara på natten. Det betyder alltså att hon äter mat och frukt på dagarna och det går jättebra. Nu har Minna visserligen varit sjuk ett tag och då velat amma många gånger per dag, men vi hoppas att gå tillbaka till att bara äta mat på dagarna när hon är frisk igen! Då äter hon frukost, mellis, lunch, mellis, middag och kvällsvälling och sen ammar hon 2-3 gånger under natten.

Minna sover: Minna sover oftast 2 tupplurar om dagen, men vissa dagar om hon är extra trött sover hon 3 gånger. När hon sover 2 tupplurar brukar hon sova mellan 1-2 timmar åt gången, men sover hon 3 gånger per dag så brukar hon bara sova runt 30-60 minuter. Hon orkar hålla sig vaken ungefär 2-3 timmar mellan varje tupplur, På kvällarna är hon ibland vaken i 4 timmar innan hon somnar. Hon kliver upp på morgonen mellan klockan 06-07 oftast, och somnar för natten mellan klockan 18 och 19.

Minna kan: Gå om man håller mamma i händerna, dra sig upp till stående om man får hålla i någon persons händer, armar, ben eller whatever (fortfarande inte emot föremål, läskigt), bära sin egen vikt på benen och stå upp emot föremål själv, klappa händerna, plocka upp saker med pincettgrepp, säga "bababa", "dadadada" och "bapabapabapa". Fortfarande inte "mamama" tyvärr..

Minnas klädstorlek: Minna använder mest storlek 74 just nu. Hon kan fortfarande ha ganska många kläder i storlek 68, och här om dagen visade sig att en av hennes tröjor i storlek 62 passar också! Men hon använder som sagt mest 74. Några plagg i 68 används fortfarande och några plagg i storlek 80 använder hon ibland.

Minna är: Tempramentsfull, charmig, glad

Månadsdag och undran över nässpray..

2011-10-22

Lördag, härligt!

Även fast sambon varit sjukskriven nu i dryga 2 månader (tror jag?) är det ändå lite extra skönt när helgen kommer av någon anledning. Lördagar är alltid härliga och uppmärksammas lite extra här hemma.
Idag firar som vanligt sambon och jag månadsdag - 97 månader(!), 8 år och 1 månad alltså, samtidigt som Minna också firar månadsdag, och idag fyller hon hela 8 månader! Det känns stort! Hon kommer närmare och närmare 1års dagen men jag fattar inte riktigt att hon blir äldre och äldre.. Hon föddes väl för inte alls länge sen, eller?

Skruttan är fortfarande sjuk och hostar och snorar tyvärr. Jag var och köpte nässpray från 7 månader och på förpackningen kunde man läsa att man skulle spraya 2 gånger i vardera näsborre.
Okej, det lät ju inte så svårt..
Jag närmar mig det snoriga barnet och försöker sikta in mig med sprayen.. Oj. Aj. Nej. Va? Stilla! Akta! Inte så! Hoppsan! Det kändes som att jag brottades med en tjur! Det fanns ju ingen chans i världen att jag skulle lyckas spraya den där sprayen 2 gånger i vardera näsborre på den där vilda flickan, knappt 1 gång. Det kändes som att jag skulle behöva ytterligare 2 personer för att hålla ner henne, haha. Att hålla ner henne med all min kraft vill jag självklart inte gärna göra!

Ni som använt nässpray på små barn - HUR gör ni? Min flicka är vild och galen, minst sagt!Dokumentären jag såg igår...

2011-10-21

Igår såg jag en dokumentär som heter 'Bortskämd till döds?' och den var väldigt intressant!
Det handlade om flera olika barn som hade olika typer av problem som föräldrarna hade kunnat förebygga lätt. Det var flertalet barn som hade problem med hörseln eftersom föräldrarna rökte så mycket att håren i öronen blivit påverkade, det var flera barn som fick dra ut massor med mjölktänder eftersom de var helt förstörda av för mycket socker och för lite tandborstning, ett barn som drack alkohol och en pojke som var 5 år och vägde 63 kg...

Det som visades mest var barnen som fick dra ut sina tänder och den feta pojken. Jag blir verkligen upprörd när jag ser sånna här dokumentärer och jag önskar så att föräldrarna visste bättre. Speciellt angående den här tjocka pojken. Barnen som drog ut sina tänder var bara några år gamla, men nu har de hela livet på sig att jobba på det här med tandborstning och att ändra sin kost.
När ett barn är så gravt överviktig som den här pojken är handlar det om en livslång kamp! Speciellt eftersom mamman inte verkade fatta någonting alls.

Pojken åt helt orimliga mängder mat, och mamman serverade mer och mer. När man ger barnen sådanna felaktiga kostvanor från början så förstör man hela deras liv tror jag! Resten av livet kommer de få kämpa med maten och vikten, och nu när han var 5 år och borde springa runt och leka så orkade han knappt gå! Han går miste om så mycket av sin barndom när han inte orkar leka med sina kompisar.

Läkaren hade rått mamman att låta pojken röra på sig mer, men hon sa "han är bara 5, han kan ju inte direkt gå och gymma...". MEN HALLÅ?! Det är bara att skicka ut ungen i lekparken, ta dagliga prommenader, gå till någon äventyrsbad eller en simhall och leka, gå ut och spela fotboll eller GÖR NÅGOT. Vad som helst! Något annat än att sitta på soffan och käka tårta i alla fall.

När läkaren påpekade att mamman gav sitt barn enorma mängder mat så försvarade hon sig med att "men vadå, han äter ju inte pizza och pommes frites!". Nej, men och? Äter han 3 gånger så mycket som han borde äta och rör sig ingenting alls är det inte konstigt att han blir fet även fast du serverar potatismos med fisk och grönsaker. Varför vet inte föräldrarna bättre?

Jag blir så ledsen å barnens vägnar. Nu är de för små för att förstå vad de går miste om, men kommer de inte bli arga på sina föräldrar sen? Är det inte föräldrarnas ansvar att se till att deras 5åring inte väger 63kg? Det är helt sjukt!! Sen visst, man måste inte vara trådsmal, men nu snackar vi inte om ett barn som är lite överviktigt (alla är olika!) utan en 5åring som är normallång - typ 115cm, och väger 63kg och därför har ett BMI på 47! Det är inte rätt gentemot barnen.

Barn i den åldern kan inte välja själva. Föräldrarna har ansvaret och barnen måste 'tacka och ta emot'. De måste äta vad som serveras och säger föräldern att de inte får gå ut och leka måste de sitta inne. De har inte valen själva.
Däremot måste de leva med konsekvenserna. Det är inte rätt!


Bilden är inte från dokumentärer, men det är på en annan 5åring som väger alldeles för mycket..Fredag i bacillernas herravälde

2011-10-21
God morgon säger vi efter en skaplig natt.

På nätterna hostar Minna ganska mycket men inatt har vi ändå fått sova ganska bra alla 3. Snoret rinner fortfarande och hostar gör hon, och nu tycks även pappan i familjen (som har världens sämsta immunförsvar) blivit förkyld. Det är alltså jag som får hålla ställningarna här hemma och sköta om mina två sjuklingar. Minna verkar i alla fall vara på bättringsvägen och humöret håller hon uppe, trots snor, hosta och lite feber.

Idag ska jag proppa Minna full med C-vitamin och kärlek och kurera oss bäst vi kan. Någon promenad ska vi hinna med och sen kommer jag nog passa på att sortera lite kläder och springa lite upp och ner från källaren.Blog award

2011-10-20

Jag ska alldeles strax placera mig i TV soffan och titta på kvällens dokumentär - 'bortskämd till döds?', men först tänkte jag göra det här blog awardet som jag skjutit lite på. Jag fick ett award från både Sandra och Moa, kul! Så dessa frågor tänkte jag svara på.

Jag skickar vidare blog awardet till Johanna, Frida, Ida och Sandra


1. Varför började du blogga?

Jag vet inte riktigt varför jag började blogga, jag ville liksom testa på det. Jag trodde aldrig att jag skulle börja blogga eftersom det har känts så ytligt på något sätt.. Dock läste jag inga bloggar då heller så jag hade inte riktigt koll på att bloggar kunde ju vara så mycket mer än det Kissie gör t.ex. Jag ville helt enkelt prova något nytt, dokumentera min vardag och dela med mig av det jag gjorde. Jag trodde aldrig att jag skulle fastna i bloggandet så som jag gjort och faktiskt fortsätta blogga i över ett år, som jag gjort nu.


2. Vilka bloggar följer du?

Jag följer ganska många bloggar, mer eller mindre regelbundet. En del tittar jag in på flera gånger varje dag, medan andra blir någon enstaka gång om dagen och andra blir några gånger i veckan. De jag tittar in på mer sällan kan mycket väl ha och göra med att jag inte kan bloggadressen i huvudet, hehe. Sen har jag, tyvärr, lite svårare att regelbundet och aktivt följa bloggar som inte är blogg.se för att de är lite 'jobbigare' att kommentera. Jag kan kika in på de bloggarna några gånger i veckan, men kommenterar mer sällan på bloggar som inte är just blogg.se.
I vilket fall så följer jag nästan uteslutande mammabloggar just nu (och några gravidbloggar!). Jag följer nog bara en 2-3 stycken som inte handlar om barn eller graviditeter regelbundet.


3. Vilken är din favoritfärg?

Min favoritfärg på kläder är nog svart, grå och vit. Så rolig är jag. Men annars är nog min favoritfärg röd eller blå.


4. Vilken är din favoritfilm?

Vill vi veta en hemlighet? Jag kan typ inga filmtitlar och ännu färre skådespelare. När jag ska fråga Kim om en film så beskriver jag en scen ur filmen jag tänker på.. Det kan låta typ såhär; "Kim, vad heter den där filmen där han i mörkblå kostym åker tåg? Han åker typ med några av hans kompisar. Och sen senare i filmen kommer dom fram till hans jättestora hus." Eller; "Kim, kommer du ihåg den där filmen där dom åker båt mitt i natten? Motorbåt. En kvinna och en man. Vad heter den filmen?".
Ja, jag är helt seriös. Och min underbara man är så himla duktig att han nästan alltid vet vilken film jag menar, eftersom han kan det där med filmtitlar. Om någon frågar mig "Tina, har du sett den här filmen?" och säger en filmtitel, så måste jag nästan alltid fråga Kim; "Kim, har jag sett den där filmen?" eftersom jag själv inte vet.

Så svaret på den här frågan är helt enkelt; Jag vet inte, fråga Kim! Han vet nog. Haha :)
 

5. Vilket land/vilka länder vill du besöka och varför?

Jag vill jättegärna besöka Egypten eftersom det landet har fashinerat mig i såå många år. Jag vill åka dit, se mig omkring, se pyramiderna, gå barfota i öknen...! Sen vill jag jättegärna åka till Tokyo och en kurs i japanska skulle inte vara fel!Jag kan göra musik, mamma!

2011-10-20

Det är tur att Minna håller humöret uppe relativt bra fast än hon är sjuk. Tålamodet är visserligen inte på topp, men så länge hon får göra saker hon tycker om så glömmer hon helt bort att hon är förkyld och bara njuter och har roligt!

Något som är himla roligt just nu är att göra musik. Trumma på saker eller pilla på saker som låter. Hon trummar på kuddar, på sin blöjhink, på toalettlocket och så pillar hon på en barnsäkringsgrej som låter "plong" när man pillar på den. Himla kul.
Hon tar oss i händerna och går till dessa platser, ofta, och ställer sig och spelar en liten melodi för oss.
Känns som att det börjar bli dags att köpa något typ av instrument...

Ingen bättring..

2011-10-20

God morgon!

Jag som trodde att Minna skulle bli frisk typ nu, eftersom hon verkade lite bättre igår.. Icke sa nicke. Snoret rinner fortfarande och nu har hon blivit hes och hostig. Slemhosta typ. Hon låter hemsk och känner sig säkert jättedålig, min lilla stackars flicka. Tack och lov är hon pigg och alert och vill ändå gärna leka och gå omkring, vilket känns lugnande. Hon äter inte jättebra, men hon äter, och dricker gör hon en del. Hon har ingen hög feber men som sagt, den här jobbiga hostan.. Usch vad det är jobbigt att höra hur hes hon är och när hon hostar! Nätterna är värst, då hostar hon massor och somnar i stort sett bara om i famnen.

Något som hon tycker väldigt mycket om, som hon får dricka ganska mycket av nu, är sempers äppeldryck. Överallt där jag läst om förkylningar på vårdguiden och på 1177 så rekommenderar dom att ge barnet att dricka det dom tycker allra bäst om, så det gör vi! Hon dricker inga mängder visserligen men vi varvar äppeldrycken med vatten och det funkar bra.

Uppdateringen på bloggen har varit rätt dålig nu också, men det blir väl lätt så när man har en liten sjukling att ta hand om. All fokus ligger någon annan stans liksom. Jag ska nog kunna slännga upp någon uppdatering under dagen i alla fall så ni vet hur det går här hemma i vår sjukstuga. Inga planer står på schemat i alla fall, utan det blir vila och bebisgos.

Kyligt

2011-10-19
God morgon!

Tack för alla era superbra förkylningstips! Det uppskattar verkligen. Natten har varit lite bättre men vi fortsätter kurera oss här hemma. Hon verkar må bättre idag men är fortfarande snorig.

Idag är det förresten väldigt kyligt ute. Tror att det bara ska vara 5-6 grader idag? Jag tror att frisk luft alltid är nyttigt så idag ska vi packa ner oss i overall, åkpåse, gosig filt och mysig mössa och bege oss ut. Kanske titta på lite höstlöv, det tycker Minna är jätteroligt. Vi får se.. En lugn dag blir det i alla fall.

Snor och tv-mys

2011-10-18

Stackars lilla sjuklingen ligger och sover nu. Vi har lagt lite filtar under madrassen så att sängen är lite lutat där hon ligger, och så ligger hon på sin kudde också förstås så huvudet kommer ännu lite högre upp. Hon har vaknat 2 gånger på 1½ timme än så länge, så vi får se hur natten blir.

Aptiten är lite sådär nu också när hon är sjuk förstås och vill inte äta allt som erbjuds. Till middag åt vi kycklingwok och tanken var att Minna skulle äta kvällsgröt, men vägrade. Då fick hon en egen tallrik och det var lite roligare! Lite har hon ätit alltså.. Och frukt och majskrokar går också ner, men det kan man väl inte leva på?

Nu ska jag snabba mig upp i TVsoffan och titta på kvällens outsiders! Heja outsiders.Sjukstuga

2011-10-18

God morgon!

Jag tycker verkligen om hösten, det är en fantastisk årstid. Däremot finns det ju en del negativa saker med hösten också.. En sak är alla dessa förbannade förkylningar. Minna är snorig igen och har varit i några dagar och nu är hon verkligen jättesnorig, stackarn. Det rinner ur näsan och hon har svårt att andas. Vi försöker använda snorsugen så ofta vi får men hon blir så förbannad när vi närmar oss med den.. På nätterna vaknar hon ofta (ja, jätteofta) och det är väl säkert för att det är jobbigt att vara så täppt i näsan. Vi ammar varje timme nätterna igenom och får ställa oss upp och vagga henne titt som tätt. Varje gång hon stänger munnan för att andas med näsan hör man hur svårt hon har det. Lillpluttan!
Det är verkligen inte lätt, känslomässigt, när man har en bebis som inte mår bra. Jag tycker så synd om henne och vill hjälpa henne på alla sätt jag kan!

Är det någon som har något tips på hur man hjälper snoriga små barn, bortsett från snorsugen?Skolbänken

2011-10-17
Nu mobilbloggar jag lite snabbt från universitetet och tänkte bara säga att jag blir borta hela dagen. Kim är hemma med en kinkig och snorig Minna så vi hoppas han klarar sig bra.

Gårkvällen

2011-10-16
Vilken underbar lördag vi hade igår!

Dagen började som ni vet med UnderBARA Barn mässan, vilket är en toppenstart på vilken dag som helst. Därefter trillade spontant halva släkten in vilket alltid är trevligt. Fastrar, farbror och kusiner kom på besök och presenter hade dom också med sig trots att vi inte firar någonting (vilket är långt ifrån första gången de kommer med presenter en vanlig dag, haha). Så himla omtänksamma.
Faster och farbror kom med en väldigt rolig leksak där man stoppar ner en rund 'kloss', typ, i ett hål och så rullar den genom en bana. Klossen risslar och rasslar och saker på banan rör sig medan den rullar där. Roligt! Den har vi lekt med halva morgonen idag.
Faster och kusin kom med en säck med grejer! Dels en enorm brandbil som är större än Minna själv och sen massvis med banbitar så man kan sätta ihop en jättestor bilbana med broar och grottor och allt vad det var. Så himla roligt! En leksak jag personligen kan sätta mig och leka med.. :D
Vi är i alla fall så himla glada för att dom alltid är så snälla, givmilda och omtänksamma och tänker på Minna så mycket! Vilken fin familj vi har!

Efter att släkten flytt sin kos lämnade jag man och barn hemma och drog ut på stan för att fira Sandra som fyllt 25! Vi blev ett litet gäng och vi hade skittrevligt. Först drog vi till Koh Pangan och åt en underbart god middag (dit går jag tillbaka!) och sen drog vi vidare ut för en drink eller två. En toppenkväll!

Jag försökte ta några bilder på kvällen med de blev bara mörka och dåliga, tyärr. Jag bjuder däremot på två bilder från när fastrarna roade Minna och sen en bild på Minnas bedårande outfit.
Body från Name It, shorts från Zara, dregglis från Elodie Details och stru
UnderBARA Barn mässan

2011-10-16

UnderBARA Barn mässan håller ju på idag också, så några av er kanske är där nu. Jag var där igår och det var himla trevligt faktiskt. Massor med företag som fanns där och sålde deras produkter till ett bra pris. Jag skulle inte köpa så mycket, och det gjorde jag inte heller, men lite saker kom jag hem med.

Ävlsjömässan är stor som de flesta kanske vet så det blev ju en del promenerande fram och tillbaka. Minna var jätteduktig på att sitta i vagnen och sov ganska mycket under tiden vi var där. Skönt! Jag hängde där med Sandra, Therese och Jasmin (även om vi tappade bort Jasmin efter en stund, haha) och det var bara jag som hade barn med mig. Det gjorde att Sandra blev lite bebissuktande och var snäll och konkade runt på Minna ett tag medan jag gick och slappade med en tom barnvagn. Några bekanta ansikten stötte man på också så det var trevligt.

Nästan alla bilder blev dock dåliga, så jag har inte så mycket att ladda upp..

Jag skulle i alla fall verkligen rekommendera UnderBARA Barn mässan. Är man gravid eller småbarnsförälder är det i alla fall något som är värt att spana in!
Sandra knallar runt med kinkig bebis. Gött!


Dessa tre produkter kom jag hem med från MAM. Den extra stora flaskan på 330ml med tillhörande dinapp och den snygga bitringen köpte jag för 100:- tillsammans. MAM poden till höger är en nappförvaringsgrej och den fick man gratis. Toppen!


Full rulle, mobilblogg

2011-10-15
Jag tänkte uppdatera med bilder och lite sådär i eftermiddags från underbara barn mässan som jag var på tidigare idag, men jag hann knappt kliva innanför dörren innan halva släkten trillade in. Det blev fika och bebisgos och trevligt sällskap tills de begav sig vidare.

Nu är jag redan på gång igen och nu är jag inne i stan och ska käka middag. Vi ska fira Sandra som fyllt 25! Grattis till henne!

Uppdatering från mässan och kvällen väntar helt enkelt till imorgon. Ha en skön lördag allesammans!

UnderBARA Barn

2011-10-15

Nu måste jag packa lite och klä på mig inför UnderBARA Barn mässan!
Minna ska med och vi är där vid 10-snåret, men vi kommer nog inte stanna så länge. Till efter lunch någon gång.

Hoppas att flera av er ska dit och att vi ses där? Kom fram och hälsa!
Matcha

2011-10-14

Ibland är det frost nu på mornarna och när vi går ut och går tidigt på morgonen får Minna hoppa ner i en fleeceoverall och åkpåse. Om hon har en jacka och en filt i åkpåsen så är det nu ibland så kallt på mornarna att vi har plockat fram vantar. Såklart måste både mössa och vantar matcha... :) Supergulliga med en vit rosett med svarta prickar på.

De kommer från H&M.

Är matandets tid förbi?

2011-10-14

Sen vi visade Minna att man faktiskt kan äta själv har hon blivit väldigt tveksam till att bli matad. Det är väldigt mycket 'kan själv' här hemma, och inte minst när det kommer till maten.
Ganska ofta när man närmar sig med skeden så kniper hon ihop sin lilla mun och vänder sig bort. 1 sked kan vara okej, ibland 2 skedar, men sen kniper hon igen munnen. Ska hon accepterad att bli matad fler än typ 5 skedar så måste det vara riktigt gott. Annars tänker hon minsann inte sitta och bli matat hur länge som helst. Som sagt, några skedar - okej. En hel måltid? Tror inte det va!

Nu har vi dock kommit på hur vi ska få i henne mat när hon inte vill bli matad. Antingen får hon helt enkelt äta själv bäst det går (och det går ju rätt bra med mat eftersom den är ganska bitig).. Däremot får hon ofta fruktpuréer och då får hon dricka dom som en smoothie. Antingen ur ett glas eller ur förpackningen om vi köpt en färdig fruktefterätt. De flesta köpta fruktefterrätter är dock BLÄ tycker Minna, så det blir nästan bara hemlagat. Men om det ska ätas någon som är köpt så är det minsann dricka själv som gäller. Kan själv. Såklart.

Ändrade planer och höstbilder

2011-10-14
Tjenixen på er!

Idag skulle vi hängt i Nacka forum, men efter lite ändrade planer så blir det familjemys istället :) Det är skönt att sambon är sjukskriven så att man hela tiden har sällskap, hehe.
På måndag är det lektion och en examination som ska in, så lite plugg ska jag nog hinna med också. Viktigt, viktigt!!

Tänkte passa på att ladda upp lite bilder som jag missat att ladda upp, från en höstdag här om veckan.

Minna leker i badet

2011-10-13

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om hur Minna börjat leka "kast-med-allt-som-finns" och den leken leker vi fortfarande här hemma, jämt.
Nu har hon också börjat kasta sina badleksaker och man förväntas hela tiden att plocka upp dom. Hon tar sina saker, pillar lite på dom, kastar dom över badkarskanten och kikar ut över kanten för att se var de landade. Sen ska man plocka upp dom, fort, så hon kan kasta dom igen. Om hon råkat kasta de lite för långt så får sambon komma och assistera.. Likaså om de råkat hamna under badkaret.

Graviditeten lämnar sina spår

2011-10-13

Okej, jag erkänner.. Jag är sämst på att stryka kläder. Jag gör det ytterst sällan om ens alls.

Den här tröjan hade jag när jag var gravid och den är såklart tvättad flera gånger. Här om dagen satte jag på mig den igen och upptäckte då något lustigt.

När jag var gravid fick jag utåtnavel på slutet eftersom Minna tog så mycket plats inne i magen. Och tror ni inte att naveln töjt ut tröjan lite extra precis där? Haha, jo! Nu har tröjan en 'inbyggd' gravidnavel... :)Lekmatta

2011-10-13

God morgon!

Vi har varit uppe ett tag och idag verkar Minna inte vara på sitt allra bästa humör tyvärr. Hon är lite gnällig och grinig och ingenting är riktigt bra. Funderar på ifall hon kanske har lite ont i munnen, om tänderna växer och bökar, eller om hon helt enkelt vaknat på fel sida. Det är inte helt lätt att veta men jag och Kim jobbar hårt för att hålla lillfröken på gott humör!

Minna fick en ny lekmatta här om dagen förresten. Den kostade bara 99kr på barnens hus så det var absolut överkomligt. Det är 10 plattor som man kan sätta ihop hur man vill med siffrorna 0-9 på. Dom är hårda men mjuka på samma gång så förhoppningen är att hon ska acceptera att ligga på mage på plattorna och leka lite. Kanske öva på att förflytta sig, vem vet ;-) Än så länge tar hon sig ingenstans.. Men om inte hon har bråttom att ta sig iväg så har vi inte heller bråttom :)
Sötnos i hårspänne

Dag med fyran

2011-10-12
Idag har vi hängt tillsammans med fyran och haft himla trevligt. Dagen inleddes med gemensam frukost hemma hos Therese och sedan begav vi oss till öppna förskolan för att sen hänga runt lite i liljeholmens centrum och strosat runt, käkat och handlat lite.

Det var en skittrevlig dag men nu känner jag mig helt slut.. Det blir väl så när man gått hemma med sambon flera dagar i sträck, hehe :)

Jag glömde tyvärr kameran, men här är ungarna tillsammans med Thereses hund Leeloo.

Och förresten, angående att applådera mitt videoklipp. Det finns en knapp högst upp i högra hörnet där det står "connect using facebook" och där måste man trycka innan man kan rösta. Man måste inte bli medlem eller någonting, men man måste trycka på den knappen först. Sen på knappen Applådera. Det vore skitsnällt om ni ville ta er den minuten det tar att rösta på mig!

Mobilblogg

2011-10-12
Häng med fyran idag. Uppdaterar och svarar på kommentarer i eftermiddag!

Grannfika och outsiders

2011-10-11
För en timme sen kom jag och Minna hem efter att ha varit och fikat hos en vän, J. Hon är väl inte riktigt granne, men hon bor i samma höghusområde bara några få minuter bort, så det blir nästan granne. Minna som är inne i sin separationsfas lät inte J hålla utan då blev det väldigt läskigt. Så fort jag och Minna tappade kroppskontakt blev det läskigt.. :) H, Js man, har lite skägg och han fick inte ens komma i närheten, haha..

Däremot så gick J och Hs båda småbarn väldigt bra, barn är tydligen inte läskiga. Jag tror att dom är 3 och 5 nu, inte helt säker.. Man blir så snurrig som mammaledig, vet inte riktigt hur fort tiden går eller om folk hinner fylla år eller inte. Tiden går samtidigt som den står stilla känns det som. Märkligt. I vilket fall som helst så fick barnen klappa på henne, hålla henne i handen, peta henne på magen, ge henne leksaker och vara väldigt nära. Det gick jättebra. Knasfian min!

Nu nattas hon av pappsen och jag ska krypa upp i soffan och titta på outsiders!Knalla in och applådera mitt videoklipp

2011-10-11

Jag fick en kommentar här tidigare om att jag skulle vara med i en tävling i sammarbete med pepsi, och det lät ju himla kul. Jag har blivit kontaktad tidigare från både TV4 och Animal Planet som hört av sig angående min hund Oliver, men jag vill nog inte vara med på TV och med Animal Planet ångrar jag mig lite att jag inte deltog, men det verkade så knöligt med kontrakt och faxande hit och dit.. Lite trist kanske.

I vilket fall som helst så ställde jag upp i en tävling hos pepsi nu då! Dock behöver man få röster så ni kan väl snälla gå in och rösta på mig? Man trycker bara på den gröna knappen "Applådera".

TRYCK HÄR för att gå och rösta på mig.
Tack snälla ni!

Det är det här videoklippet (visserligen 2 år gammalt...) jag laddat upp.
Uppdatering:

Det är flera som skrivit att de inte hittat någon Applådera-knapp. Ser det inte ut såhär för er?
Då är applåderaknappen under videoklippet..

Det verkar som att man måste vara inloggad på facebook för att kunna rösta!!!
Tallrik.. Trumma..?

2011-10-11

Igår blev det pannkaka med blåbär och hallon till middag här hemma. Minna, som är en nyfiken liten flicka, funderade på vad hon skulle hitta på för skoj när hon tyckte att hon ätit färdigt. Tallriken flög hit och dit och det är väl egentligen inte något man ska uppmuntra, men jag tycker att matkladd hör till. Minna har alltid fått kladda i stort sett hur mycket hon vill, kanske är det därför hon är så förtjust i mat?

I vilket fall som helst har hon de senaste dagarna börjat trumma på blöjhinken och tycker det är himla roligt.. Kanske kan man trumma på tallriken också? Det måste såklart undersökas!
 

 

Ytterligare ett par skor

2011-10-10
Minna har nu invigt sitt andra par skor, dock har vi inte några bra bilder på det.

Skorna är köpta på H&M för bara 79:50:- så det var ju som hittat i stort sett. Sulan är av gummi så de funkar även om det är lite fuktigt på marken! Minnas andra par skor är i tyg under = de blir blöta fort i det här vädret. Lätta att sätta på, söta, ganska varma och sköna.. Jag gillar dom!

Minnas skor är grå men den färgen hade de visst inte på hemsidan.. Men här är samma skomodell fast i en annan färg. Man kan förresten också fälla upp luddet som är nervikt på bilden så att skon istället blir som en högre stövel. Myspys skor verkligen.Måndag morgon

2011-10-10

God morgon!

Idag är det måndag och just nu ligger Minna och pappan och sover sött i sängen. Jag och Minna har röjt runt några timmar här i lägenheten och ätit frukost, busat, kittlats, pussats, gått runt en massa och gungat lite på Minnas roliga gunghäst som hon fick på sin namngivningsceremoni. Hon älskar den där gunghästen och hon är så duktig tycker jag.
Efter att ha visat några gånger var hon ska hålla fast sig, samt slutat gunga hästen om hon släpper greppet, så håller hon nu jätteduktigt i handtagen och vill gunga! Visst, hon släpper ibland ändå så man måste ju vara där och vakta och hålla i henne, men korta stunder kan man släppa taget om man sitter precis brevid (hon kan ju tippa åt sidan också). Om man inte gungar henne själv så drar hon hårt i handtagen fram och tillbaka och på så vis gungar sig själv :) Duktiga tjejen!

Nu ska jag samla ihop mig och sen dra iväg till universitetet och plugga!
Minnas nya hårspännen

2011-10-09
Minna har fått lite nya hårspännen som är så söta tycker jag. De är 6 stycken pyttesmå hårspännen som går i olika blå nyanser. Eftersom hennes hår hänger ner i hennes ögon är det rätt skönt att kunna variera toffsen på huvudet med något annat, så ett hårspänne är verkligen välkommet!Vilken sovmorgon!

2011-10-09
Oj, god morgon på er!

Jag har varit vaken knappt en timme för jag har legat och sovit som en gris. Sambon har inte väckt mig utan lät mig uppenbarligen sova.. Gulligt ;-)

Igår var Patrik och Johan här och vi spelade wii i säkert 6 timmar. Vi hann igenom en himla massa spel, allt från bomberman, supermario och mariokart till wii sport och worlds wackiest sports. Skittrevligt var det och grabbarna svepte lite öl medan jag drack fanta och sprang och kramade på Minna när det behövdes. Hon sov väldigt bra och vaknade bara några gånger och somnade om så snabbt som jag eller sambon kommit dit.

Idag blir det ännu en pluggsöndag och imorgon bli det en vända till universitetet. Det tar på krafterna att plugga samtidigt som man är mammaledig men det är det värt. Just nu läser jag ju också bara 1 kurs och inte flera samtidigt, så det gör ju saken betydligt lättare.

Ha en skön söndag nu allihopa och passa på att vila!
Minna käkar tacos

2011-10-08


Igår åt vi fyllda tortillabröd till middag och nu när hon är 7,5 månader försöker vi äta samma sak till middag allihopa. Visst, Minna får det vi äter utan salt och vissa saker plockar vi bort som vi inte tror att hon kan äta ännu..

Igår fick hon i alla fall tortillabröd fyllda med köttfärs och ost som så härligt smälte i ugnen, serverat tillsammans med tomat och avocado. Brödet var lite svårtuggat men det gick ner efter att hon kämpat med det ett tag :) Dock var det allra bästa att suga och bita bort köttfärsen och den smälta osten från brödet. Mums, mums.

På videon åker nog den mesta av maten bara ut och in, haha, men lite köttfärs tuggar hon i sig. Jag stuntade i att filma om för man ser ju i vilket fall hennes matglädje, även om hon just när jag filmade inte fick i sig så mycket :)


Mammas mat och Minnas mat
Eureka!

2011-10-08

Här trodde man ett tag att nätterna framöver skulle bli ett helvete, men då fann jag den! 'The way' till sömnen.
Natten inatt har varit helt fantastisk och jag har fått sova dryga 5 timmar i sträck, vilket jag inte gjort på läänge! Efter ett litet uppvak somnade vi om och sov i 2,5 timmar till. Jag känner mig som en ny människa idag ;-)

Först nattade vi henne och så fick hon sova i vår säng. Jag och Kim satt uppe några timmar till. Minna vaknade oroligt 4 gånger på 4 timmar och var ledsen. Jag ammade 2 gånger och Kim vaggade henne 2 gånger.
När jag sen kom och la mig (Kim satt uppe ytterligare en stund) så strök jag punkten "krypa lite smidigt en meter bort från henne och somna om", utan skapade istället punkten "ligga-så-tätt-att-vi-fysiskt-vidrör-varandra". Minna låg tryckt mot min mage och vi somnade..
När hon sen vaknade trodde jag att det bara gått någon timme, om inte för separationsångest så brukar hon amma flera gånger varje natt. När jag tittar på klockan är den strax före 05! Herregud, för vissa barn är det ju dags att kliva upp vid den tiden :) Hihi.

Jag kunde inte fatta det! Hon hade alltså sovit från det att jag ammade senaste gången (runt klockan 23) i ytterligare 6 timmar utan varken amning eller annat uppvak. Hon sov som en gudinna och jag med! Tätt, tätt låg vi och vi sov båda toppen. Det är väl helt enkelt det Minna behöver nu - en bekräftelse på att mamma finns där.
I vilket fall så fick Minna vara uppe en liten stund där runt 05, för att strax där efter krypa ner med mig igen och sova till 07.30.

Den bästa natten på länge! Underbart!


Gammal bild på sovande lillfis

Godis i TV soffan, men först..

2011-10-07
Nu ska jag och sambon krypa upp i soffan (innan han glider ifrån mig och bort till datorn, haha) med lite godis, chips och cola men först tänkte jag visa vad jag köpte igår. Jag var en sväng förbi forum och skulle köpa ännu ett par skor till Minna, i större storlek.

Och ni vet ju hur det blir, man ska 'bara' köpa just det där meeen så ser man något så gulligt att man inte kan låta bli att köpa det också. Jag fick med mig ett par gråa uggs till Minna men också en lila body med prickar och en tröja (på REA!) men lite härliga mönster. Jag plockade också på mig en axelbandslös klänning till mig själv. Kanske den är något att ha på mig när en vän fyller 25år här i dagarna..? 


Hej separationsångest!

2011-10-07

Jag och sambon funderar på ifall det inte är den härliga separationsfasen som inletts här hemma nu. Den har väl håll på någon vecka åtminstone, men hon har i alla fall sovit bra på natten, men det har hon inte gjort de två senaste nätterna. Även fast det har gått så bra att natta henne så har hon inte velat sova längre stunder, vilket tydligen är väldigt vanligt under separationsfasen. Barnet vaknar för att se att mamma och pappa verkligen är kvar.

Både inatt och natten innan har Minna vaknat ungefär 2 gånger i timmen åtminstonde halva nätterna och gråtit när hon vaknar, stackarn. Så fort man kommer och pussar, kramar, talar om att "mamma är här", kanske ger henne en kudde att krama på eller plockar upp henne i famnen och håller henne nära, nära så somnar hon dock direkt. Hon har alltså inte ont i magen, är inte pigg, har inte en obekväm blöja.. Så fort man kommer tillräckligt nära somnar hon ju om igen på direkten. Sen kryper man lite smidigt en meter bort från henne och somnar om, för att sedan åter bli väckt en halvtimme senare av att Minna undrar var tusan mamma är. En kram, en puss, en upplockning i famnen och hon sover på 2 minuter med ett fast grepp kring mitt hår. Mamma är nära, mysigt. Jag lägger ifrån mig henne, somnar och blir åter igen väckt en halvtimme senare av Minna som är ledsen!

Lite mer om separationsfasen, som infaller mellan 7-9 månader och brukar vara som värst mellan 8-10 månader;

* "Det är den tid, då ditt barn börjar visa extrem anknytning till dig och andra människor som regelbundet tar hand om det och en eventuellt stark olust inför andra."

* "Ett barns känsla av individualitet utvecklas under flera år. Först tror det att ni är en och samma. Vid ungefär sex månaders ålder börjar bebisar förstå att de inte är en del av dig och att du kan lämna dem ensamma. Detta är när den rädsla för övergivenhet som kallas separationsångest vanligtvis börjar."

* "Vid ungefär sju månader inser ditt barn att det är en egen person, separat från dig; ett gigantiskt kognitivt steg som förtjänar att uppmärksammas. Oturligt nog gör denna nya medvetenhet ditt barn mer oroligt."


* "Det är nu som det händer mest saker, många barn är otroligt frustrerade precis innan de lär sig krypa och när de bemästrar den konsten kommer nästa sak… mamma är inte samma individ som barnet! Barnet kan bli oroligt, speciellt vid insomning och under sömnen, och vaknar till flera gånger för att kolla så mamma finns kvar."


Så, här tror vi alltså att vi är just nu. Det måste vara hemskt jobbigt för henne om hon nu är så orolig för att bli övergiven. Att plötsligt inse att vi inte sitter ihop, att mamma och pappa kan försvinna, att känna sig orolig och ibland ensam. Usch, usch. Jag tror att man aldrig kan ge ett barn för mycket kärlek eller trygghet och eftersom jag märker så tydligt att det är trygghet hon behöver nu är det trygghet hon ska få. Blir hon trygg av att jag har henne i famnen - då tänker jag ha henne i famnen.
Främlingar går förresten heller inte hem. Om någon som jag känner, men som inte Minna känner, kommer så nära att hon liksom tappar mig med blicken så kan hon börja skrika högt. Ibland om jag har henne i famnen och någon hälsar på henne kan hon också börja gråta.. Jag vill tala om för henne att ingen kommer att ta henne ifrån mig, men hur får jag henne att förstå?

Jag vet att den här fasen kommer att gå över om några veckor, så det är bara att bita ihop. Det vore förstås trevligt om hon inte vaknade 2 gånger i timmen varje natt i flera veckor så något smidigt får vi klura ut... Något ska vi nog komma på för att både hon och vi ska få sova lite mer! Någonting som gör att hon känner sig trygg framför allt.


Lilla älskling.. Förstår du inte att mamma och pappa kommer aldrig kommer att överge dig?

Fredagsmys

2011-10-07
God morgon!

Idag fick jag sovmorgon efter en jobbig natt. Jag tror att Minna har kommit in i den här separationsfasen som ska infalla snart. Både natten innan och den nu har varit väldigt jobbiga, men jag uppdaterar om det senare.

Först tänkte jag nämligen babbla på lite och dela med mig lite av mina planer. Igår var Lotta här på middag och det var väldigt trevligt. Vi bjöd på fläskfilé med ungsbakade rotfrukter, fruktsallad med vispad grädde till efterrätt och senare tittade vi på robinson samtidigt som vi spelade wordfeud på Kims iphone. Om någon upplevde mig som extra duktig på wordfeud igår så var det säkert Lottas förtjänst måste jag erkänna!

Idag blir det en familjemysfredag och vi ska inte göra någonting. Det ska bli jätteskönt! Imorgon får vi gäster igen så det är skönt med en liten "lucka" såhär på fredagen då vi bara kan vara vi, familjen.

Ha en skön fredag allesammans!Nattningen igår var en dröm!

2011-10-06

Vi har ofta lite svårigheter med nattningen här hemma. Minna skriker alltid när hon är trött och ska sova så det blir alltid lite jobbigt förstås. Ofta får man bära och guppa henne i famnen tills hon somnat på natten nu när jag inte längre ammar henne till sömns. Vid nattningen ger vi istället välling nu och hon dricker den bra - skönt!

Vi brukar ge vällingen medan vi håller henne i famnen och vaggar och guppar henne medan hon dricker. När hon druckit färdigt stoppar vi in nappen och guppar henne till sömns. Vi kallar det "det sista guppet", hehe, den där allra sista biten innan hon somnat.

Igår hände dock något som är väldigt sällsynt här hemma. Hon var lugn vid nattningen! Visst, i början skrek hon lite precis som vanligt, men efter att jag guppat henne bara lite i famnen blev hon helt lugn..
Då passade jag på! Jag la henne på sidan i sängen, stoppade en kudde mellan hennes knän (som vi alltid gör när hon ska sova), stoppade in vällingflaskan i munnen på henne och mer eller mindre höll andan och hoppades.. Hon låg då, helt lugnt, och drack upp all välling liggandes på sidan i sängen. När all välling var slut stoppade jag in nappen och buffade henne lite lätt på rumpan kanske 2-3 gånger och hon somnade som en stock! Pang bom, bara sådär. Inget gupp, inget vaggande i famnen, ingenting!

Nu håller vi alla tummar och tår för att det ska bli likadant inatt igen :D Kanske det här blir en ny vana? Hoppas, hoppas!
Aspuddsparken

2011-10-05

Idag har vi hängt med Sandra och Therese med tillhörande bebisar. Vi styrde stegen mot aspuddsparken och kikade på djuren de har där. Jag är osäker på om och hur man får klappa djuren, det stod på en skylt att man måste vara minst 4år gammal, och det vore ju kul att låta Minna känna lite på djuren (försiktigt, förstås). Det får väl bli lillskansen i vår!

I vilket fall så kikade vi på grisar, getter, får, hästar och kaniner. Eller nåja, Minna missade kaninerna och hästarna eftersom hon sov sig igenom halva besöket. Jag tror minsann att alla tre barnen tyckte bäst om getterna och fåren. När Levis lyckades känna på ett djur genom gallret, typ när ett djur fick för sig att lukta på hans fingrar, skrattade han gott. Mysigt!

Det var en superfinpark och ni alla som bor i närheten borde absolut pallra er dit snarast möjligt! Själv går jag gärna dit snart igen.

Nu är ni såklart jättenyfikna och vill hemskt gärna se bilder från vår härliga dag i den här mysiga lilla parken. Självklart! Fler bilder finner ni såklart också i tjejernas bloggar.


Mobilblogg

2011-10-05
Vi är och tittar på djur. Grisar, får, getter, kaniner och hästar.. Uppdaterar när vi är hemma.

Höst smakar gott

2011-10-04


Tisdag

2011-10-04
God morgon på er!

Nu börjar höstmörkret verkligen komma och nu när man kliver upp på morgonen är det alldeles mörkt. I alla fall när man kliver upp innan 06 som Minna vill ibland. Vissa dagar vill hon faktiskt sova till klockan 07 och det tas ju tacksamt emot förstås.

Jag gillar verkligen hösten. Det är skönt väder ute. Ofta är det precis lagom varmt och andra dagar fryser man lite, men inte "för mycket". Att frysa bara lite är en skön känsla trycker jag, när man känner att det är lite kyligt i luften. Jag gillar't! Däremot när det är kallt på vintern och man fryser hur än man försöker klä på sig tycker jag inte om. Sen är det så underbara färger ute på hösten och sen är det en jättebonus att man inte ser getingarna längre. Regnet är också ofta mysigt eftersom man kan sitta inne och mysa (bortsett från hundprommenaderna som visserligen kan vara lite påfrestande i spöregn).

Idag vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på. Eventuellt ska vi träffa lite småsjuka bebisar vilket känns både lockande och läskigt. Lockande för att det var länge sen och för att vi saknar både Minnas kompisar och deras underbara mammor, men läskigt för att Minna precis blivit frisk. Hon sover så dåligt när hon är snorig och det har inte varit roligt för varken henne eller oss nu när hon varit så snorig.. Så, vi vet inte riktigt hur vi ska göra. Vi får se hur bebisarna mår och sen ska jag rådfråga pappan i familjen också. Riskera att hon blir sjuk igen och träffa härligt folk, eller träffa kompisarna lite senare och hålla lillan frisk?


Seg dag och nya smaker

2011-10-03

Idag har vi haft en lite seg dag här hemma. Sambon är nämligen sjuk och hostar och snorar som vartannat.. Vi har alla 3 varit lite dåliga men nu är jag och Minna bra medan sambon fortfarande inte riktigt återhämtat sig. Han har rätt dåligt immunförsvar om jag får säga det själv och blir sjuk tämligen ofta, så jag hoppas att Minna får mina bra-iga 'frisk-gener'. Jag hoppas i alla fall att amningen gett henne en skjuts i rätt riktning!

Idag har vi varit och veckohandlat och strax ska jag ställa mig och göra i ordning veckans luncher åt lilltjejen. Något vi köpte idag, som vi aldrig köper annars, var auburgine. Stavas det så? Jag skriver äggplanta istället, det kan jag i alla fall stava till.. I vilket fall som helst blev jag tipsad om en 6,5 månaders som älskade smörstekt äggplanta, så det var vi ju tvugna att prova! Dock var det rätt svårtuggat upplevde jag? Jag kanske inte tillagade det riktigt rätt, vad vet jag.. :)
Jag stekte i smör på låg värme och Minna åt det och tyckte det var gott, men det gick inte i stavar som jag tänkt från början. Jag fick servera det i små bitar som hon kunde tugga lite på och sen svälja mer eller mindre hela och det gick ju också!
Det serverades med lite broccoli och morötter. Mycket hamnade på golvet till Olivers stora förtjusning.. :)

Till efterrätt bjöd vi faktiskt på, hör och häpna, köpt puré! Eftersom vi inte riktigt vet hur mycket mat hon får i sig när vi serverar plockmat såhär så vet vi ju inte heller riktigt hur mycket efterrätt hon kan tänkas vilja ha, så Ellas kitchen blir ju rätt smidigt då. Det är lätt att spara till dagen efter nämligen, bara skruva på korken!
Hon tycker den är god också förstås, och det är ju viktigt! Vi har provat 3 barnmatsburkar nu också men hon vill inte ha någon av dom. Blä, blä, blä på alla.Broccoli är som vanligt supersmarrigt.


Spana in den pytteliilla biten i ett perfekt pincettgrepp! Så duktig!


Åh, vad det är roligt att äta själv. Det är väldigt mycket "kan själv" här hemma..


Efterrätten kan man såklart äta själv också!

Hjälper till i affären

2011-10-03
Visst är det skönt när dom små hjälper till att handla? Ser till att varorna är under kontroll liksom.


Plockmat

2011-10-02

Vi har börjat introducera lite plockmat till Minna nu som ni kanske märkt. Jag har läst lite om BLW och tycker det låter vettigt, men till lunch varje dag kör vi ju fortfarande puréer så någon äkta BLW kör vi ju verkligen inte! Men lite plockmat till middag, varför inte?

Idag fick hon gröt till middag eftersom hon inte fick gröt till frukost dock, men igår fick hon plockmat till middag. Det blev potatisstavar, jordärtskocksstavar och morotsstavar tillagade i ugn (kokade dom några minuter först och hade dom sen i ugnen i dryga 100 grader i ca 30 minuter). Stavarna ska vara mjuka och lättuggade men samtidigt stabila nog att hålla i och inte ha någon krispig yta.
Några fick lite yta på sig och då fick jag gnaga bort det innan jag serverade bitarna, men det gick väldigt bra tycker jag! Ibland fick hon i sig på tok för stora bitar men så är det ju ibland, så var det med pannkakan också :) Hon fick ungefär ½ potatis, ½ jordärtskocka och ½ morot och åt upp lika mycket i mängd motsvarande en potatis typ. Hon verkade tycka att jordärtskocka och morot var godast, föga förvånande.En tveksam och trevande början..


Det kanske inte var så tokigt trots allt?


En ny värld öppnar sig! "Kan själv" får en helt ny innebörd när man får äta själv (med lite assistans)


- Mamma, får jag ta kort nu?


Pluggsöndag

2011-10-02
Nu blir det ett sånt här sent "start-inlägg" igen.. Men, men!

Idag väntar en pluggsöndag och jag ska just nu sätta mig och försöka beta av lite kurslitteratur medan Minna sover nu. Hoppas att hon sover länge! Jag läser väldigt långsamt så det tar sån himla tid för mig att läsa litteraturen, vilket såklart är jobbigt. Men måste man så måste man!

Jag skulle i alla fall bara lite snabbt kila in och berätta att det är dagens planer, att plugga alltså. Tidigare idag har vi varit och handlat och varit en sväng på holmen och njutit lite av hösten. Det känns som att hösten precis kommit igång, fast det samtidigt känns som att vintern borde komma snart. Det blir väl en kort höst i år kanske..

Nej just det, plugga var det ja!


Mobilbild från morgonens promenad

En sväng till hamnen

2011-10-01

När planerna blir ändrade får man hitta på andra roliga saker att göra. Jag och sambon tog därför hela lilla familjen och knallade ut på en mysig promenad. Vi gick till båthamnen och tittade på båtar, vågor, någon enstaka sjöfågel och så knallade vi runt en del på bryggan förstås. Att knalla runt och gå omkring är ju Minnas största intresse 'at the moment' så det är väl det vi får köra på en stund framöver.

När vi kom hem fick Minna förresten ungsbakade morötter, jordärtskockor och potatisar till middag (kommer bilder senare). Det var roligt att se henne sitta där och pilla och det gick rätt bra faktiskt. Pincettgreppet måste såklart tränas på om hon ska få i sig mat i större mängder, men än så länge laddar vi med en rejäl efterrätt och bara en timme senare dricker hon nästan 2dl välling (japp, hon dricker välling nu! varje kväll!) så om hon inte får i sig superstora mängder till middagen varje dag så är det inte hela världen.

I vilket fall.. Några bilder från hamnen!
Lördag

2011-10-01

Lördag igen, härligt!

Idag klev vi inte upp förän strax efter 07 så det var en riktigt bra start på dagen. Idag ska också det bli 14-16 grader också så det låter som att det kan bli rätt lovande resten av dagen också!

Jag och Minna har precis avnjutit en frukost medan sambon avnjuter en välförtjänt sovmorgon efter att ha givit mig två sovmornar på raken. Resten av dagen ska vi nog mysa lite och sen på eftermiddagen hoppas jag att vi ska bege oss hem till en av mina systrar för en kväll med singstar och andra spel och roligheter! Vi får se :)

Just nu - underhålla en uttråkad liten flicka. Hur? Hålla henne i händerna och låta henne gå runt, runt, runt, runt, runt, runt.. Varför blir hon aldrig trött i benen?
Minnas nappflaska med handtag. Oj, så roligt att dricka själv!

Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild