Laga barnmat med "ingenting" hemma

2012-01-14

Nu var det länge sen jag la upp ett barnmatsinlägg så jag tänkte att jag kunde dela med mig av en grej som händer då och då, nämligen att man inser att man inte har någonting hemma. Barnet är hungrigt och man känner pressen. Barnet måste ha mat men det finns "inget" hemma..

Jag tycker inte det är hela världen om en måltid då och då är lite halvdåligt komponerad. Jag brukar alltid försöka ge Minna mat efter tallriksmodellen och ge henne lika mycket av de tre matgrupperna som jag utgår från - kolhydrater, protein och grönsaker. När jag inte har någonting alls hemma men ändå behöver laga mat till Minna så försöker jag helt enkelt plocka något som får representera varje grupp och så får det bli en måltid helt enkelt. Då letar jag efter saker som Minna tycker om och som faktiskt lurar där inne i skåpen någonstans.

Hon tycker om pasta så det fick stå för kolhydratsgruppen. Vi hade också lite, lite fryst broccoli kvar i någon påse och lite frysta rotfrukter. Det tillsammans med några gurkstavar fick stå för grönsaksgruppen. Jaha, bara proteingruppen kvar. Inget kött, ingen fisk eller ingen kyckling hemma.. Jag kikar i kylen och ser att vi har ett ägg och lite creme fraiche där inne. En kokt, mosad äggula och creme fraichen fick stå för proteingruppen och voila - luchen är serverad.Postat av: Malin

Härligt att kunna svänga ihop något snabbt ibland också.

Tänkte höra hur det har gått med att sova tillsammans med Minna i sängen efter att ni slutat amma.

2012-01-14 @ 17:00:58
Postat av: michaela med tiger

ägg är så hiiiimla bra tycker jag. äggröra är ständigt återkommande här hemma ;)

kramar.

2012-01-14 @ 20:34:30
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Sara, mamma till Charlie

Älskar dina barnmatsinlägg :D

Sådär har jag också fått göra i veckan eftersom vi inte har full rutin på att ge vanlig mat än. Och så äter jag inte så mycket kolhydrater och så och då måste jag ju snickra ihop grejer till Charlie. Sen är ju inte bebisar lite kräsna som vi vuxna heller, tror inte charlie bryr sig ett dyft om ifall makaroner passar till lax till exempel. Han säger "mam mam" om allt, haha!

2012-01-15 @ 11:36:31
URL: http://sarasland.com
Postat av: Anonym

Så, när tänkte du släppa en barnmatsbok? :) jag skulle köa för att få din bok för du gör så bra mat och förklarar på ett så himla bra sätt! in med förslag till bokförlagen nu! önskar mig en bok av dig i julklapp ;)

2012-02-22 @ 18:30:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild