Hur blir man 3 år?

2013-12-22
Det här med att fylla år är väldigt spännande tycker Minna. Hon vet att hon är 2 år och att hon nästa gång hon fyller år så kommer hon bli 3 år.. Men hur, när och varför man fyller år är lite svårt. Hur fungerar det där egentligen?

Minna försöker klura ut vad som ska till för att hon äntligen ska bli 3 år som hon längtar så mycket efter. Igår sa hon att om hon bara knackar i boken tillräckligt hårt och tillräckligt snabbt kanske hon kommer blir 3 år. Hon försökte men nej, hon kände sig fortfarande som 2 år.. Förra veckan kom hon till mig med en boll i handen och sa att om hon bara lyckades kasta bollen tillräckligt långt så kaaanske hon skulle bli 3 år! Hon provade men det fungerade inte heller. Så typiskt! Hon försöker och försöker men inget verkar fungera. Att vänta ända till slutet av februari innan man fyller år är inte så lätt.. :)

 

Hejdå nappen?

2013-12-18
Sen i oktober har vi laddat Minna inför att sluta med napp på julafton. Vi har berättat för henne att tomten kommer och då ska man ge honom alla sina nappar, så att han kan ge napparna till alla små bebisar runt om i världen som behöver napp. I utbyte mot napparna kommer hon att få massa julklappar istället..

Minna älskar sina nappar och använder napp väldigt ofta.. Hon använder den när hon sover, när hon åker i vagnen, när hon tittar på tv, när hon vill vila, när hon är ledsen ... Ofta. Hon är ändå såld på den här idén och säger att "på julafton ska jag sova utan napp!" och verkar tycka det är en jättebra idé. Vi vill gärna att hon ska sluta med nappen och det känns som att julafton är den perfekta dagen! Dels kan vi förhoppningsvis påminna henne om att "men kommer du ihåg, du fick ju den här och den här roliga julklappen istället" och vi tror att det kommer göra det lite lättare för henne, att hon fick något i utbyte. Jag tror också att hon -förhoppningsvis- kommer vara såå trött på julafton att det kommer vara lättare att somna utan napp då, jag hoppas hon är så trött att hon bara somnar rakt av utan en tanke på nappen..

Haha, vi får se! Det kan ju inte gå mer än åt helvete så vi får väl hålla tummarna för att allt går smidigt!


 

Årets julkort, skickade och klara

2013-12-17
Nu är årets julkort utskickade och jag har fått höra att de har kommit fram. Vi skickade (som vanligt?) ut en lite julig bild på Minna med en julhälsning på baksidan! Nu är det bara en vecka kvar till julafton, spännande... :)

 

Oliver hjälper också till med julbelysningen här hemma..

2013-12-15

 

Lucia

2013-12-13
Hoppas ni alla haft en fin lucia idag! Minna hade sitt luciatåg i eftermiddags och hon valde själv att hon skulle vara tomte i år. Luciatåget på hennes förskola var jättefint och de sjöng många fina sånger, några gamla klassiker och några nya låtar. Efteråt gick vi in och åt lussebullar och pepparkakor som barnen bakat och drack saft.

Här står både småbarnsavdelningen och storbarnsavdelningen på rad och alla var jättefina. Synd att det inte var någon snö men det var väldigt fint ändå! Något enstaka barn var sjukt tyvärr men annars fick jag med alla barn på förskolan på den här bilden, kul!

 
 
 

Varm choklad med en twist

2013-12-09
I veckan gjorde Kim och jag varm choklad med en liten twist. Det ser kanske inte jättegott ut men vi både gillade det :)

Vi gjorde 'riktig' varm choklad med kako och på kanten runt våra koppar bredde vi en rand med jordnötssmör. Vi doppade kanten i krossade digistivkex och hällde sist i chokladen. Kombon av jordnötsmör och choklad var kanon tyckte vi, så gillar ni liknande saker så testa :) Det var jättelätt och lite extra gott!

 


 
 
 

Fredag

2013-12-06
Vi möblerade om i lägenheten igår! Vi bor ju bara i en 2a så det finns inte så mycket att göra här egentligen. Vi sov ju alla 3 i samma säng tills Minna var 2 år, sen fick hon en egen säng och igår fick hon nu ett eget rum. Jag och Kim bar vår sjukt tunga säng och ställde den helt enkelt i vardagsrummet. Minnas rum blev uppenbarligen rätt rymligt nu när vår säng är borta och vardagsrummet är trångt med en stor säng mitt i.. :) Men vad ska man göra!

Önskade att jag hade lite bilder nu när jag skriver om det, men det har jag inte. Jag ska försöka komma ihåg att fixa det snart. Istället får ni en bild på den underbara fleecefilten jag fick syn på när jag var och handlade och jag kunde inte stå emot att köpa den. Nu har jag en julig liten filt att mysa med och jag sitter faktiskt inlindad i den nu. Supermysigt! Bra för julstämningen också ^_^

 

Julpyntandet påbörjat

2013-12-04
Alltså, ni är så himla gulliga som går in och kikar här på bloggen trots att det var länge sen jag bloggade! Jag får fan försöka ta tag i mig själv nu alltså.. I vilket fall är vi glada att december är här och vi laddar inför julen. Granen är pyntad, ljusen är framplockade.. Nu myser vi en massa i decembermörkret!


 

Julklappar på campadre

2013-12-04
Idag får man 20% på campadre om man handlar med koden JUL13YC! Passa på att fynda lite :)
Vi är i princip klara med alla julklappar redan men någon liten klapp till kan vi nog köpa. Det är så jul med julen och vi längtar så till julafton här hemma!
Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild