2 år

2013-02-28

Minna tycker om:
Minna är så framåt och våghalsig samtidigt som hon är försiktig. Hon älskar när det går fort och kittlas i magen, som när man kastar henne högt upp i luften eller snurrar runt henne superduperfort så man knappt klarar av att stå på benen efteråt. Att hoppa från bord och liknande är också roligt och hon har även börjat hoppa baklänges, vilket jag gissar är för att det ska bli ännu mer nervkittlande. Hon älskar att bli jagad, att busa och att hitta på tokiga saker. Hon är fortfarande, som vanligt, väldigt mammig (jag gillar det!). Hon tycker också jättemycket om Nalle Puh och alla hans kompisar, liksom Musse Pigg och alla hans kompisar. Minna tycker också om att stolt visa upp det hon gjort i pottan för alla som är villiga att titta, hehe. Hon slutade med blöja för 2 månader sen.

Minna tycker inte om:
Att inte få bestämma, självklart. Minna är väldigt bestämd och vet precis hur hon vill ha det. Ordet "snälla" används heeela tiden här hemma. Så fort hon inte får något tittar hon på oss med sina söta små ögon och säger "snäääälla mamma? snääääälla pappa?". När hon blir arg blir hon riktigt arg, men det måste man få bli..

Minna sover: Hon brukar oftast somna runt 20-tiden, men vi brukar gå och lägga oss runt 19.30 i vanliga fall. På morgonen har hon börjat sova lite mer än tidigare och brukar nu för tiden kliva upp någonstans kring klockan 07.00. Mitt på dagen, runt klockan 12 eller senast 13, sover hon allt mellan 30 minuter - 2 timmar.
 
Minnas klädstorlek: Nu använder hon allra mest storlek 92, men någon enstaka 86a och några 98or går också an!

Minnas språk: Minna har börjat prata jättemycket och pratar hela tiden. Det är dock ganska svårt att höra vad hon säger men jag och Kim är rätt duktiga på höra det mesta. Oftast använder hon sig av 4-ordsmeningar som mest och de använder hon mer eller mindre hela dagarna (tillsammans med 3-ordsmeningar), men några enstaka 5-ordsmeningarna och ännu förre 6-ordsmeningar har slunkit igenom ibland. Hon har börjat ställa mer frågor och frågar inte längre bara "va e de?" utan också "va hände nu?" eller "badar du?" "ritar du?" "äter du?" och liknande. Hon älskar att prata i telefon och det lär väl bli mer och mer av det när det blir lättare att förstå vad hon menar, haha. Hon har också börjat berätta saker för oss som andra personer har gjort (typ att pappa bet hennes gosedjur i nosen trots att man faktiskt inte får bitas, eller vilka barn som var på förskolan och vad de gjorde) eller saker som hon kommer ihåg som har hänt förut.
Sånger har också börjat komma fler och fler och hon sjunger gärna oavsett om hon kan hela texten eller inte. Favoriterna är nog blinka lilla stjärna, bä bä vita lamm, imse vimse, lilla snigel, små grodorna, twinkle twinkle little star, fem små apor hoppade i sängen, fem små apor klättrade i träder m.f. Räkna gör hon också och räknar nu upp till 10. Oftast får hon med alla siffrorna men det låter också "1,2,3,6,8,9,11" titt som tätt. Det finns inget riktigt mönster i vilka siffror hon hoppar över utan hon kan hoppa över olika siffror olika gånger.
Färger har hon också börjat intressera sig för och hon kan färgerna blå, röd och grön säkert. Blå gillar hon allra mest. Ibland lyckas hon också, med lite flyt kanske, pricka in gul, vit, orange och lila.
 
Minna är: Tokig, busig, rolig, nyfiken, glad, energisk, mysig, mammig, kreativ, påhittig, fantastisk och underbar ♥

Sjukstuga

2013-02-27
Här sitter vi hemma alla 3 och snorar, hostar och nyser. Kim är nog värst däran och behöver nog gå till doktorn om det inte är bättre imorgon för han har alla möjliga symptom och hostar värst av oss alla med tillhörande bröstsmärta.. Minna snorar och hostar men är pigg för övrigt och är mycket piggare idag än igår. Jag mår också bättre och ska nog till jobbet igen imorgon. Vi har varit hemma både igår och idag och det har verkligen behövts. Det blir mycket filmtittande och vilande men det hör till när man är sjuk!

Äta i soffan hur mycket man vill får man också göra till Minnas stora glädje!
 
 

Pang!

2013-02-26
Hela kvällen igår hoppade och rullade Minna över sina kalasballonger om och om igen tills de gick sönder. Såååå roligt. Själv satt jag i soffan och nästan blundade medan jag höll för öronen, haha.


Lördagens kalas

2013-02-24
I lördags hade Minna sitt 2års kalas. Vi är så otroligt glada för alla som kom och förgyllde Minnas dag. Tack för uppvaktningen och tack för alla underbara presenter ni gav. Minna trivdes som fisken i vattnet och blev glad över varje paket! Hon fick också för sig, för första gången, att hon verkligen ville använda saxen. Hon tjatade om den där saxen hela tiden och ville klippa, allra helst "klippa själv" (men det fick hon inte). Vi klippte tillsammans och det gick väl lite sisådär men alla fingrar sitter kvar och Minna hade roligt :)

Vi började kalaset med kaffe, te, kakor, jordgubbar, bakelser och tårta och avslutade med presentöppning och lek. Kalaset blev precis lagom långt och Minna älskade sin dag. På kvällen stannade Minou kvar och sov över vilket båda tjejerna förstås tyckte var toppen. Det kunde inte blivit bättre och allt beror på er som kom! Tack för att ni ville dela dagen med oss!

 

2 år

2013-02-22

Du är det finaste jag vet, du är det dyraste i världen.
Du är som  stjärnorna, som vindarna, som vågorna,
som fåglarna, som blommorna på  marken.

Du är min ledstjärna och vän. Du är min tro, mitt hopp, min  kärlek.
Du är mitt blod och mina lungor, mina ögon, mina skuldror,
mina  händer och mitt hjärta.
 
Vi älskar dig mest av allt! Grattis på födelsedagen ♥
 

Föräldramöte och hemligheter

2013-02-21
Igår var vi på vårt andra föräldramöte på Minnas förskola. Det är trevligt att vara där för man blir inspirerad till sitt eget jobb och det är kul att vi jobbar efter många liknande metoder. Minna har haft temat vinter på sin förskola nu och skapat massor med saker, som vanligt. Jäklar vad ungarna där skapar mycket grejer! Jättekul, Minna älskar att skapa. Hon har skapat flera olika kollage och konstverk och vi längtar efter att få hem de senaste. Jag vet inte huuur många olika konstverk vi fått hem än så länge från föris, vet inte hur vi ska få plats med allt! Haha :)

Idag sa förresten Minna en rolig grej! Hon får ibland smaka lite coca cola och hon är förstås rätt förtjust i detta. Kim dricker 2 liter om dagen ungefär och i princip ingen annan vätska över huvud taget, så det finns ju alltid mycket cola hemma. Idag gick hon fram till honom och sa "cola pappa, snääääälla pappa cola! Inte säga mamma!". Vilken liten luring! Ungen är inte ens 2 år och redan tycker hon att det är en bra idé att undanhålla saker för sin mamma.. Pappa skvallrade, mohaha. Och ingen cola fick hon heller - påstår han i alla fall. De kanske har en massa hemligheter jag inte vet om, vad vet jag...


Gammal bild, men älskar hennes busiga blick här!
 
 
 

Annalkande födelsedag med tillhörande tandläkarbesök

2013-02-19
Minnas 2års dag närmar sig med stormsteg och på fredag är det dags. Den här lilla, stora tjejen som en gång låg i min mage och växte sig stor och stark ska fylla hela 2 år. Var tog tiden vägen? Var det verkligen 2 år sen hon föddes? Jag minns det ju som igår, det känns inte alls som att det var flera år sedan..

På sin födelsedag har hon fått en kallelse till tandläkaren och den ska hon få gå på tillsammans med sin pappa. Hennes tandläkarrädda mamma tänker inte följa med utan då avviker jag från min för övrigt lediga dag och svänger in på jobbet någon timme. Jag är osäker på vad dom ska göra men jag antar att dom tänker försöker genomföra en undersökning. Jag känner mig väldigt tvivelaktig till att hon kommer öppna munnen.. Haha, men vi får se hur det går!

Fredag

2013-02-15
Idag ville Minna inte säga hej då när jag gick till jobbet så vi mös lite extra på morgonen innan jag var tvungen att kila. Hon är så gosig och jag njuter för fulla muggar! Antagligen kommer hon inte vilja kramas med sin mamma jämt och ständigt så jag får passa på!

Ikväll blir det fredagsmys med något gott och kanske en film. Härligt!Lilla hantverkaren är i farten

2013-02-13
Idag skulle tänkte vi byta batterier i Minnas älskade leksakståg och genast kommer ungen och ska vara med och skruva och pilla. Det går inte fort för hon ska promt "GÖRA SJÄLV!", men vi hade tid så vi lät henne hålla på. Hon skruvade länge, säkert i 20-30 minuter, och höll på att pilla med skruvarna och allt vad det var. Det är bra att hon är lite intresserad av händiga grejer, det ska vi minsann se till att ta tillvara på!

Instagram vs. bloggen

2013-02-12
Det känner som att sen "alla" började med instagram har blogguppdateringarna blivit färre och färre. Det känns som att instagam är så smidigt att det lätt blir att man bara slänger upp några bilder där och skippar bloggen.. Lite tråkigt egentligen tycker jag! Men ja, det blir lätt så. Även jag faller i den fällan men jag gillar instagram så jag trivs ju ändå med att uppdatera där. Om ni vill följa mig på instagram heter jag förresten hejtinas där.

Igår slängde jag upp dessa två bilder på instagram från min och Minnas sleepover hemma hos Amanda och Minou. En härlig räkmiddag följd av sångstund på gitarr och kvällen var gjord!

Bada

2013-02-10
Tänk vad det kan vara härligt att få bada tillsammans med sin bästis. En lördagsövernattning som avrundades med ett gemensamt bad tyckte tjejerna vara toppen!

Simma

2013-02-08
Så jäkla skönt, igår var jag och simmade efter jobbet med några kollegor. Det är så skönt att röra lite på kroppen emellanåt. Jag har ju aldrig någonsin satt min fot på ett gym men det är ändå skönt att röra på kroppen tycker jag, det är jag ju van vid som har dansat så mycket.
Jag märkte tydligt hur otränad jag är eftersom det var ovanligt jobbigt att simma.. Nu har jag inte simmat på jag vet inte huuur länge så det är väl inte så konstigt. Jag skulle nog vilja köpa eller klippkort eller likande och försöka komma iväg ibland. Sen jobbet har flyttat har vi nämligen hamnat 5 minuter från en simhall så att kila iväg en stund efter jobbet är inte helt omöjligt! Att simma ska ju vara väldigt bra också, bra träning, och det är väl aldrig fel.
 

Pottupdatering

2013-02-06
Nu har Minna varit blöjfri i ungefär 1½ månad och allt går jättebra! Hon har inte haft blöja på föris på 1 månad (förutom när hon sover!) och det funkar fint. Det har varit några enstaka olyckor som jag lätt räknar på ena handens fingrar, men jag känner mig rätt säker på att de berott på att de inte varit uppmärksamma när hon sagt till. Hemma händer det aldrig olyckor och hon säger till varje gång. Ibland vill hon stänga dörren om sig och vara ensam inne i badrummet, haha.
I nästan en månad har hon också börjat sova utan blöja på natten och det går också bra. En gång har vi fått byta lakan på natten men annars går det galant. Någon gång ibland drar vi på en blöja innan natten men den är alltid torr när hon vaknar så det är ju rätt onödigt egentligen, framför allt är det onödigt att behöva kasta torra och rena blöjor och bygga på sopberget med onödigt skräp. Men det är bra ibland, om vi hoppas på sovmorgon t.ex (vilket vi tråkigt nog aldrig får ändå!). Om vi får för oss att åka långt och åka kommunalt i några timmar lär vi också dra på en blöja, för säkerhetsskull, så det är ändå bra att ha några hemma tycker vi!

Tjuvstartat

2013-02-05
Fettisdagen är om bara 7 dagar men vi har redan tjuvstartat både en och två gånger. Semlor är ju så himla gott! Till på tisdag tror jag att jag ska baka egna semlor. Jag har gjort det en gång förut, men de blev inte så lyckade.. Övning ger ju färdighet säger man ju så det är väl bara att försöka igen! :)

Har ni tjuvstartat och ätit semlor redan?

 

Söndag

2013-02-03
Idag är det söndag och helgen har flugit förbi. Mycket vila har det blivit och såklart lite obligatoriskt häng med fina vänner. Nu ska jag åka till Nacka forum och mysa lite med mig själv och småhandla lite. Gött!

Äntligen fredag

2013-02-01
Efter en hektisk vecka tackar jag för att det äntligen är fredag. Just nu promenerar jag till jobbet för min sista arbetsdag Dee här veckan och i helgen ska jag göra typ ingenting! Vila upp mig på hemmaplan står högt på listan.
Igår jobbade jag dubbelpass, alltså först på mitt vanliga jobb och sedan hade jag 45 minuter på mig att ta mig till nästa jobb och påbörja pass nr. 2. Det var över ett halvår sen jag jobbade mer än 14 timmar i sträck och jag känner verkligen hur mör jag är i benen och fötterna nu. Det blir mycket sittande på rumpan i helgen hoppas jag!Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild