Tavegyl

2013-03-24
Igår efter den andra natten med väldigt lite sömn åkte vi till närakuten för att be om tavegyl. Vi fick inte komma in i väntrummet på grund av smittorisken utan vi fick vänta utanför närakuten tills en doktor kom, som sen hastigt visade oss in i ett rum en halvmeter innanför entrén. Han ville gärna undersöka Minna som man alltid gör, den här standardundersökningen, men Minna ville absolut inte klä av sig (hon som från början inte ville klä på sig!) så jag sa att vi skippar att lyssna på hjärtat och lungorna utan han fick titta i munnen och öronen istället.

Han konstaterade då att Minna var lite röd i båda öronen och han trodde att hon hade en öroninflammation på gång så han skrev ut penicillin till henne. Tavegyl fick vi också efter att jag berättat att vi sover inte på natten så det gick jättebra! På väg därifrån var vi dock tvugna att gå in på apoteket och hämta recepten, såklart, men det var rätt motvilligt eftersom vattkoppor ju smittar väldigt lätt. Apoteket dit folk kanske går när dom är sjuka och redan infektionskänsliga kanske inte är "the place to be" när man har vattkoppor och smittar lätt, men vad skulle jag göra? Vi snabbade oss och sen åkte vi hem illa kvickt.

Inatt efter att hon fått sin tavegyl och penicillin sov hon mycket bättre än förut med bara något kort uppvak. Jätteskönt! När hon sover på natten får vi alla sova vilket gör att vi alla är på mycket bättre humör nästkommande dag. Härligt!

 
Postat av: Emma Josefine

Lilla kraken, hoppas verkligen att det lägger sig för henne snart ! Din sambo hade inte haft vattkoppor innan va ?

2013-03-24 @ 20:06:04
URL: http://emmajosefine.com
Postat av: Johanna - Life by Me

Vad skönt att ni fick hjälp och medicin! Hoppas det går över snart för henne :(

Jag är så osäker på hur jag ska agera när vattkopporna kommer till Charlies förskola... En del utsätter ju sina barn för smittan avsiktligt för att göra bort det, men jag vet inte om jag vill det. Blir han smittad utan att jag vet om det är det en annan sak. Fast kanske skönt att göra bort det när dom är små...

Krya på Minna i alla fall!

2013-03-24 @ 22:08:50
URL: http://lifebyme.se
Postat av: Sara och Charlie

Men åh vad skönt med Tavegyl! Hoppas ni får sova i natt också <3 Tyckte det var jättejobbigt med vattkopporna, man märkte att C inte fattade varför det kliade och man kände sig så maktlös, men nu är det skönt att han haft det och att vi slipper gå igenom det igen. Dumma sjukor!
Krya Minna <3

2013-03-24 @ 22:31:13
URL: http://sarasland.com
Postat av: En chic mammas bekännelser

lilla hjärtat då :( krya på er !

om du är sugen på att vara med och tävla om en helt underbar mössa ifrån mireo skall du kika in på bloggen :)

http://frureinhold.se/2013/march/tavlingsdags.html#comments

kram

2013-03-25 @ 08:56:05
URL: http://frureinhold.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild