Vilken vill du ha?

2014-03-24
"Vill du ha den eller den?" säger Minna ofta och sträcker fram händerna med något i varje hand. Det kan vara två olika apelsinklyftor, två olika pennor eller vad som helst som vi ska dela på.

Varje gång när jag pekar på en och säger att "den vill jag ha" så svarar hon alltid att "men... Den är min." Jaha?! "Du får den andra!" Jo, tack så mycket.
Hon ber en att välja men i slutändan får man ändå inte välja den man vill ha. Undantaget är om det är något gott att äta och man väljer den minsta, den får man alltid! Schysst.

 

Hej våren!

2014-03-23
Så himla skönt med lite vårsol! Vi hade ett ovälkommet besök av snön tidigare i veckan men nu har det äntligen smält igen och vårsolen har kommit. I helgen har vi roat oss med att plantera lite frön och nu väntar vi med spänning på att få se om det växer något :)

För säkerhets skull satte vi lite Krasse som är så jäkla tacksamt att plantera, fröna hade ju börjat komma med små skott redan dagen efter! 

 
 

Flytt!

2014-03-17
Om 13 dagar flyttar vi! Vi har inte skrivit på kontraktet ännu utan ska göra det i veckan, men nästa söndag flyttar vi till en 3a två gator bort. Minna tycker det ska bli jättespännande att flytta och jag hoppas att vi kommer att trivas lika bra i den lägenheten som vi gjort i den här. Äntligen får vi lite mer plats i alla fall och det ska bli sååå skönt!

Nappfri i snart 3 månader

2014-03-08
På julafton gav Minna alla sina nappar till tomten. Det gick jättebra och utan större bekymmer lämnade hon över napparna och tog emot sina julklappar istället. Vi hade en mysig julafton och sedan kom natten.. Första natten utan napp. Hon var lite ledsen ett tag och frågade efter nappen, men vi förklarade att tomten har nappen nu och att dom är borta. Efter en stunds missnöje somnade hon utan napp. Nästa kväll gick det lite bättre, inga tårar, och efter bara några få dagar så frågade hon inte var nappen var när hon skulle sova. Ibland på dagarna frågade hon efter nappen men aldrig på ett ledset sätt, utan mer av gammal vana kändes det som. Hon blev inte ledsen när vi påminde om att vi inte har nappen längre utan hon har accepterat det jättebra!

När vi hälsar på hos folk med napp tar hon gärna en liten slick på den fortfarande, senast igår stoppade hon en napp i munnen en snabbis innan hon gav tillbaka den till mig. Lite lockande är det fortfarande :) För någon vecka sedan när hon ramlade och slog sig sa hon "nappi" när hon var ledsen, hon verkar fortfarande van att få den när hon gråter. Vi tröstade och blåste där hon hade ont och satte plåster och sedan var allting bra igen. Bortsett från den gången har hon inte frågat efter nappen på... Jag vet inte hur länge. Det är ett avslutat kapitel helt enkelt och det känns bra!

I samband med att vi slutade med napp under julen så slutade hon också sova på dagarna, det känns som att det hade ett rätt tydligt samband. Så sen i vintras är hon också sovfri på dagarna och röjer nu runt konstant känns det som :)


Sista sovstunden med nappen, julafton 2014.
 
 

2 minuters brownie i en mugg

2014-03-07
Idag till fredagsmyset gjorde jag brownie i en mugg. Superlätt, gott och går på 2 minuter att göra.
 
Du behöver:
2 matskedar (smält) smör
2 matskedar vatten
2 matskedar kakao
4 matskedar mjöl
4 matskedar socker
en liten nypa salt
 
Häll allt i en microtålig mugg som inte är allt för stor och rör om väl. Stoppa in i micron i 1 minut -klart! Serveras med fördel med glass eller grädde. Jag gillar grädden ovispad till bakverk som det här men vispad grädde är såklart också gott!
 

Så här gott var det!
 

Gammal

2014-03-04
Jag fyllde ju 25år för 2 månader sedan och nu har det hänt, nu är jag gammal.
 
 
Minna: Mamma, du är jättegammal!

Jag: Nej, det är jag inte alls.

Minna: Joho!

Jag: Minna, säg "mamma är inte gammal"...

Minna: Mamma... Du är gammal. Mycket gammal.
 
 
Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild