Nappfri i snart 3 månader

2014-03-08
På julafton gav Minna alla sina nappar till tomten. Det gick jättebra och utan större bekymmer lämnade hon över napparna och tog emot sina julklappar istället. Vi hade en mysig julafton och sedan kom natten.. Första natten utan napp. Hon var lite ledsen ett tag och frågade efter nappen, men vi förklarade att tomten har nappen nu och att dom är borta. Efter en stunds missnöje somnade hon utan napp. Nästa kväll gick det lite bättre, inga tårar, och efter bara några få dagar så frågade hon inte var nappen var när hon skulle sova. Ibland på dagarna frågade hon efter nappen men aldrig på ett ledset sätt, utan mer av gammal vana kändes det som. Hon blev inte ledsen när vi påminde om att vi inte har nappen längre utan hon har accepterat det jättebra!

När vi hälsar på hos folk med napp tar hon gärna en liten slick på den fortfarande, senast igår stoppade hon en napp i munnen en snabbis innan hon gav tillbaka den till mig. Lite lockande är det fortfarande :) För någon vecka sedan när hon ramlade och slog sig sa hon "nappi" när hon var ledsen, hon verkar fortfarande van att få den när hon gråter. Vi tröstade och blåste där hon hade ont och satte plåster och sedan var allting bra igen. Bortsett från den gången har hon inte frågat efter nappen på... Jag vet inte hur länge. Det är ett avslutat kapitel helt enkelt och det känns bra!

I samband med att vi slutade med napp under julen så slutade hon också sova på dagarna, det känns som att det hade ett rätt tydligt samband. Så sen i vintras är hon också sovfri på dagarna och röjer nu runt konstant känns det som :)


Sista sovstunden med nappen, julafton 2014.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jag heter Tina och jag är 23 år. Jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo, vår hund och vår dotter Minna. I den här bloggen får du följa med mig i vår vardag tillsammans och i mitt liv som Minnas mamma.

Kontakt: hejtina@hotmail.se
Minna föddes 2011-02-22 kl 07:59. Hon var 50cm lång och vägde 3590g. Hon är och har alltid varit väldigt högt älskad, redan från första stund.Om

Min profilbild